Snälla ge mig, bak/kak-analfabet, tips på vad jag skall smaksätta mina lussebullar med. Mina grabbar gillar inte saffran och jag är allergisk mot kanel och kardemumma.
Vad mer kan man använda som smaksättare?
//Gunilla
Amika21 november 2007
Smaksätta saffransbullar vet jag inte. Men man kan ju smaksätta dem med vanilj? Eller varför inte kavla ut degen och breda ut nougat (sån bredbar på burk) och sen rulla ihop degen och skära till bullar. Det är också gott. :)
Eller så kan du kavla ut degen och breda på en smet som du gör genom att finriva mandelmassa och blanda den med apelsinjuice och lite smör...
Min syster gjorde bredde på lemoncurd en gång, det blev också gott.
:)
Hoppas jag kanske kunnat inspirera dig lite åtminstone. :)
anluk21 november 2007
Gör bara vanlig bulldeg utan smaksättning. Lägg i russin i hela degen istället för bara ett par i varje bulle. Alltså tillsätt ca 1-1,,5 dl i degvätskan. Har jag alltid gjort och är uppvuxen med. Blir lite saftigare då.
21 november 2007
gillar själv inte saffran och tycker att "vanlig" slät bulldeg är godast(med russin såklart)(Y)
mariad21 november 2007
Byt ut en del av vätskan till glögg!
Nötter är också gott eller mandelmassa som dessutom gör dem söta och saftiga!
Lena22 november 2007
Om du vill ha dom gula kan du ta gurkmeja det gjorde jag då ett av barnen inte åt saffran och det blev uppskattat..
Guhawi22 november 2007
Oj Tack för alla svar.
Så då är det inte helt igenom tråkigt med en slät bulle, fast där brukar det ju oftast vara smaksatt med kardemumma.
Men tipset med glögg i vätskan lät spännande...det skall jag nog prova :D
Snälla ge mig, bak/kak-analfabet, tips på vad jag skall smaksätta mina lussebullar med. Mina grabbar gillar inte saffran och jag är allergisk mot kanel och kardemumma.
Vad mer kan man använda som smaksättare?
//Gunilla
Smaksätta saffransbullar vet jag inte. Men man kan ju smaksätta dem med vanilj? Eller varför inte kavla ut degen och breda ut nougat (sån bredbar på burk) och sen rulla ihop degen och skära till bullar. Det är också gott. :)
Eller så kan du kavla ut degen och breda på en smet som du gör genom att finriva mandelmassa och blanda den med apelsinjuice och lite smör...
Min syster gjorde bredde på lemoncurd en gång, det blev också gott.
:)
Hoppas jag kanske kunnat inspirera dig lite åtminstone. :)
Gör bara vanlig bulldeg utan smaksättning. Lägg i russin i hela degen istället för bara ett par i varje bulle. Alltså tillsätt ca 1-1,,5 dl i degvätskan. Har jag alltid gjort och är uppvuxen med. Blir lite saftigare då.
gillar själv inte saffran och tycker att "vanlig" slät bulldeg är godast(med russin såklart)(Y)
Byt ut en del av vätskan till glögg!
Nötter är också gott eller mandelmassa som dessutom gör dem söta och saftiga!
Om du vill ha dom gula kan du ta gurkmeja det gjorde jag då ett av barnen inte åt saffran och det blev uppskattat..
Oj Tack för alla svar.
Så då är det inte helt igenom tråkigt med en slät bulle, fast där brukar det ju oftast vara smaksatt med kardemumma.
Men tipset med glögg i vätskan lät spännande...det skall jag nog prova :D
Tack alla!
//Gunilla