Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snygg nyårsmat som kan förberedas

  • 123Linnea 17 november 2011

    Vill verkligen göra något fint till nyår.
    Vill verkligen umgås med mina vänner på nyår.
    Hinner verkligen inte bygga ut köket så att det blir möjligt att umgås DÄR...

    Önskar förslag på varmrätt som blir färdig medan man äter förrätten. Eller som kan förberedas på annat vis.
    Jag tycker att gratänger kan se lite tråkiga ut på ett nyårsbord - skulle vilja ha något tjusigt^^
    (Inga skaldjur, ingen fisk, ingen svamp - tyvärr, tyvärr)
    Vi blir ca 7 personer.

    Har ni några fina tips!?

  • The_mama97mia 17 november 2011

    Kan man inte göra det festligare med gratänger genom att servera det i mindre och felra formar? Om inte portionsform, så tre per form? Jag tänker då potatisgratäng eller liknande.

  • amoz 18 november 2011

    Det här receptet tycker jag ser lite festligt ut och du kan givetvis byta ut ytterfilèn till fläskfilé. Du kan förbereda både köttet och potatiskakorna bara du lägger lite folie över grönsakerna. Om du så har ugnen varm så blir det ganska lagom att sätta in det när ni äter förrätten. Sen är det bara svampen och såsen du fixar snabbt och därefter lägga upp det på tallrikar.

    Amoz kantarelltoppade ytterfilé med liten potatiskaka och tranbärssås.

  • croxie64 18 november 2011

    Oxfilé kan förberedas och sedan stekas färdigt tillsammans med potatisen i ugnen medan ni äter förrätten.

    Oxfilé med vitlökspotatis

  • 123Linnea 18 november 2011

    Croxie - den verkade ju finemang! Kanske funkar med vilken sorts filé man vill!!??
    MamaMia - jag tycker att det är ganska bra med gratäng som tillbehör (å särskilt i fin form) men ibland är förslagen mer som "Kycklinggratäng" och annat som känns lite mer "vanlig-helg-gott".
    Amos - å kantareller som är så gott!!

  • martina63 18 november 2011

    Skrivet av croxie64 den 18 nov 2011

    Oxfilé kan förberedas och sedan stekas färdigt tillsammans med potatisen i ugnen medan ni äter förrätten.

    Oxfilé med vitlökspotatis


    Håller helt med, denna rätt funkar än idag..och förbereds helt innan. Jättegott också!

  • croxie64 19 november 2011

    Skrivet av 123Linnea den 18 nov 2011

    Croxie - den verkade ju finemang! Kanske funkar med vilken sorts filé man vill!!??
    MamaMia - jag tycker att det är ganska bra med gratäng som tillbehör (å särskilt i fin form) men ibland är förslagen mer som "Kycklinggratäng" och annat som känns lite mer "vanlig-helg-gott".
    Amos - å kantareller som är så gott!!


    Du kan säkert använda fläskfilé eller liknande om du vill. Orginalet är oxfilé, men du kan improvisera :)

  • Mistys 19 november 2011

    Skrivet av martina63 den 18 nov 2011

    Skrivet av croxie64 den 18 nov 2011

    Oxfilé kan förberedas och sedan stekas färdigt tillsammans med potatisen i ugnen medan ni äter förrätten.

    Oxfilé med vitlökspotatis


    Håller helt med, denna rätt funkar än idag..och förbereds helt innan. Jättegott också!


    Detta bjöd jag på förra nyår. Supergott men tyvärr inte så vackert då allt serveras i samma form. Förstod jag rätt var det de som TS ville undvika;)


    Ooops såg nu att du gör en variant som inte ska bakas i ugn som originalet. Med vitlökssmöret toppat längs med hela filéraden. Sorry{weep}

  • 123Linnea 19 november 2011

    Jag tar gärna fler idéer!

  • Countrygirl 20 november 2011

    Oxfilé är alltid festligt som kan varieras i det oändliga. Perfekt ugnsstekt oxfilè Till detta kan man ha hasselbackspotatis som står och gottar till sig medan man äter förrätten.

    Annars kan man lägga upp en exotisk planka på ett vackert sätt. Använder man olika sorters kött och även blandar i med olika sorters utländska korvar och ostar blir det än mer spännande. Med en sådan rätt sitter man och plockar och hinner att umgås. Du behöver knappt en förrätt.

    Till efterrätt serveras en Tiramisu, en Gino eller varför inte en chokladfondant med färska jordgubbar.

  • The_mama97mia 27 december 2011

    *puff*
    lånar den här tråden lite -
    nu är det snart nyår.
    Vad ska ni servera?
    Jag har tänkt grilla hjort-innanlår tror jag.

  • ms8 27 december 2011

    Inget.Ska till stockholm och äta på resturang.Mums.

  • The_Stig 27 december 2011

    Finns mycket man kan göra med potatis till varma rätter som funkar till det mesta typer av kött. T ex:

    Bakad potatis med tzatziki
    Hasselbackspotatis
    Klyftpotatis med blandade rotfrukter
    Potatissallad
    Pommes duchesse med vitlökssmak
    och mycket mer!

    Lycka till!

  • JosefinBengtsson 27 december 2011

    Gör falsk fläskfilé och lägg i sås dagen innan, bara att stoppa in i ugnen och låta bli varmt medan riset eller potatisen kokar på spisen? =)

  • gimmiahug 27 december 2011

    Funkar ankbröst? För i sådana fall kan man bara bryna dem i förväg så att fettet börjar rinna av och sedan eftersteka i ugn medan man äter förrätt.... och kanske som vi gratinera mos när ugnen ändå är på? Alternativt kan du ju helsteka en filé eller två av fläsk eller nöt (eller lamm), det borde funka? Med larmande ugnstermometer kan du ju inte misslyckas! Det enda altenativet som annars tränger på är både en gratäng, och innehåller svamp så dit behöver vi inte gå.... la da dii la di daaa :) men synd att ni missar det! ;)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.