Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Specialare på julbordet?

  • MrsC 26 november 2007

    Kålrotslåda:

    http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=5332

  • matvraket 26 november 2007

    oj, vad många specialare alla har. hemma har vi alltid otroligt mycket kakor och godis på jul, jämte all mat såklart! favoriten där är bl.a. mammas sirapskakor, mandelmusslor, geisha och drömmar. Mums! (Y)

  • MrsC 26 november 2007

    Vad är "geisha", det låter intressant och gott?

  • Bianca 27 november 2007

    Inflyttad till västkusten från norrland som jag är får man lära sig mycket nytt i matväg. Äggost på julbordet är ett måste, men till sill inte efterrätt. Det som jag nog tycker är bland det godaste jag ätit är dock den korngrynspannkaka som min ex-svärmor gör av skinkspadet. Som tradition brukar vi äta den som frukost på juldagen. Skivad ganska tunt och stekt knaprig med lite sirap till och det är fulländat. Recept? nje....en massa ris och korngryn, kanel, mjölk och skinkspad(inte för salt)...har inga proportioner men om det är någon som har receptet tar jag tacksamt emot det
    /Bianca

  • monac 27 november 2007

    basilika & wasabi sill,ägghalvor m räkor & majonäs(traditionellt men så himla gott)

  • Jinan 27 november 2007

    vi brukar alltid ha Kalkon och bûche de noêl för efterrätt jättegott!

  • nannananna 27 november 2007

    Svartbröd är ett måst!(L)

  • morgana 28 november 2007

    Leverlåda brukar jag laga, så här gör man i stort (jag har lärt mig av mamma, så det finns inget recept):
    Det blir ca 4 lådor, aluminiumformar
    mal rå lever 300g
    koka risgrynsgröt 0,5 liter gröt
    1 dl grädde
    salt o svartpeppar
    1 dl sirap (mindre om man använder lingonsylt också)
    blanda risgrynsgröt, lever, sirap, svartpeppar och salt, grädde
    lägg i aluminiumformar och jämna ovansidan och tryck dit små skedbladsmönster för utseendets skull

    Om man vill kan man ha i lite lingonsylt i lådan för extra smak o effekt

  • Aspholme 28 november 2007

    Jag har lagt in receptet på Finsk Kålrotslåda. Ett måste på Julbordet, då den hjälper till att smälta all Julmaten.

  • Aspholme 28 november 2007

    Har lagt in receptet om Finsk kålrotslåda, ett måste för att hjälpa magen att smälta all Julmat.(Y)

  • monac 28 november 2007

    finsk mat är rejält på nåttvis,alltid en klok tanke bakom:)

  • nettan121 28 november 2007

    Prova medisterkaker,norsk tradition å gudagott

    1kg. fläskfärs
    5-6msk ströbröd
    5dl mjölk
    svartpeppar
    1/3 muskotnöt(riv i )
    6krm ingefära
    2dl vatten




    Blanda allt och älta det väl,den ska inte vara rinnig men inte jätteseg heller
    forma till färsbiffsliknande form typ,lagom stora,stek dom färdiga i stekpannan:D

  • matvraket 28 november 2007

    Vi äter alltid traditionellt julbord på julafton och lutfisk på juldagen. Mumma! (Y)

  • emeliem 29 november 2007

    kålrotslåda och leverlåda och pappas gravade lax!
    Tänkte smyga in något nytt i år, någon som har något tips?

  • LillaJa 29 november 2007

    Prova min Västerbottensill....den förde jag in för 3 år sedan och nu är den bara ett måste

  • mistralwind 29 november 2007

    På gården hemma åt de alltid kålsoppa och hare på juldagen (Y)

  • abudabi 2 december 2007

    jag brukar ha inlagt marsvin. mumsigt!:p jag köper från peru

  • Challan 2 december 2007

    Långkål måste man ju ha såklart:p

  • 2 december 2007

    Skrivet av abudabi den 2 dec 2007

    jag brukar ha inlagt marsvin. mumsigt!:p jag köper från peru


    Jag tror bestämt du skämtar!(H)

  • Tillberga 2 december 2007

    jag vill allt ha min (L)fiskpudding (L)
    på lax och risgryn
    skirat smör till

    Måd

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.