oj, vad många specialare alla har. hemma har vi alltid otroligt mycket kakor och godis på jul, jämte all mat såklart! favoriten där är bl.a. mammas sirapskakor, mandelmusslor, geisha och drömmar. Mums! (Y)
MrsC26 november 2007
Vad är "geisha", det låter intressant och gott?
Bianca27 november 2007
Inflyttad till västkusten från norrland som jag är får man lära sig mycket nytt i matväg. Äggost på julbordet är ett måste, men till sill inte efterrätt. Det som jag nog tycker är bland det godaste jag ätit är dock den korngrynspannkaka som min ex-svärmor gör av skinkspadet. Som tradition brukar vi äta den som frukost på juldagen. Skivad ganska tunt och stekt knaprig med lite sirap till och det är fulländat. Recept? nje....en massa ris och korngryn, kanel, mjölk och skinkspad(inte för salt)...har inga proportioner men om det är någon som har receptet tar jag tacksamt emot det
/Bianca
monac27 november 2007
basilika & wasabi sill,ägghalvor m räkor & majonäs(traditionellt men så himla gott)
Jinan27 november 2007
vi brukar alltid ha Kalkon och bûche de noêl för efterrätt jättegott!
nannananna27 november 2007
Svartbröd är ett måst!(L)
morgana28 november 2007
Leverlåda brukar jag laga, så här gör man i stort (jag har lärt mig av mamma, så det finns inget recept):
Det blir ca 4 lådor, aluminiumformar
mal rå lever 300g
koka risgrynsgröt 0,5 liter gröt
1 dl grädde
salt o svartpeppar
1 dl sirap (mindre om man använder lingonsylt också)
blanda risgrynsgröt, lever, sirap, svartpeppar och salt, grädde
lägg i aluminiumformar och jämna ovansidan och tryck dit små skedbladsmönster för utseendets skull
Om man vill kan man ha i lite lingonsylt i lådan för extra smak o effekt
Aspholme28 november 2007
Jag har lagt in receptet på Finsk Kålrotslåda. Ett måste på Julbordet, då den hjälper till att smälta all Julmaten.
Aspholme28 november 2007
Har lagt in receptet om Finsk kålrotslåda, ett måste för att hjälpa magen att smälta all Julmat.(Y)
monac28 november 2007
finsk mat är rejält på nåttvis,alltid en klok tanke bakom:)
nettan12128 november 2007
Prova medisterkaker,norsk tradition å gudagott
1kg. fläskfärs
5-6msk ströbröd
5dl mjölk
svartpeppar
1/3 muskotnöt(riv i )
6krm ingefära
2dl vatten
Blanda allt och älta det väl,den ska inte vara rinnig men inte jätteseg heller
forma till färsbiffsliknande form typ,lagom stora,stek dom färdiga i stekpannan:D
matvraket28 november 2007
Vi äter alltid traditionellt julbord på julafton och lutfisk på juldagen. Mumma! (Y)
emeliem29 november 2007
kålrotslåda och leverlåda och pappas gravade lax!
Tänkte smyga in något nytt i år, någon som har något tips?
LillaJa29 november 2007
Prova min Västerbottensill....den förde jag in för 3 år sedan och nu är den bara ett måste
mistralwind29 november 2007
På gården hemma åt de alltid kålsoppa och hare på juldagen (Y)
abudabi2 december 2007
jag brukar ha inlagt marsvin. mumsigt!:p jag köper från peru
Challan2 december 2007
Långkål måste man ju ha såklart:p
2 december 2007
Skrivet av abudabi den 2 dec 2007
jag brukar ha inlagt marsvin. mumsigt!:p jag köper från peru
Jag tror bestämt du skämtar!(H)
Tillberga2 december 2007
jag vill allt ha min (L)fiskpudding (L)
på lax och risgryn
skirat smör till
Kålrotslåda:
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=5332
oj, vad många specialare alla har. hemma har vi alltid otroligt mycket kakor och godis på jul, jämte all mat såklart! favoriten där är bl.a. mammas sirapskakor, mandelmusslor, geisha och drömmar. Mums! (Y)
Vad är "geisha", det låter intressant och gott?
Inflyttad till västkusten från norrland som jag är får man lära sig mycket nytt i matväg. Äggost på julbordet är ett måste, men till sill inte efterrätt. Det som jag nog tycker är bland det godaste jag ätit är dock den korngrynspannkaka som min ex-svärmor gör av skinkspadet. Som tradition brukar vi äta den som frukost på juldagen. Skivad ganska tunt och stekt knaprig med lite sirap till och det är fulländat. Recept? nje....en massa ris och korngryn, kanel, mjölk och skinkspad(inte för salt)...har inga proportioner men om det är någon som har receptet tar jag tacksamt emot det
/Bianca
basilika & wasabi sill,ägghalvor m räkor & majonäs(traditionellt men så himla gott)
vi brukar alltid ha Kalkon och bûche de noêl för efterrätt jättegott!
Svartbröd är ett måst!(L)
Leverlåda brukar jag laga, så här gör man i stort (jag har lärt mig av mamma, så det finns inget recept):
Det blir ca 4 lådor, aluminiumformar
mal rå lever 300g
koka risgrynsgröt 0,5 liter gröt
1 dl grädde
salt o svartpeppar
1 dl sirap (mindre om man använder lingonsylt också)
blanda risgrynsgröt, lever, sirap, svartpeppar och salt, grädde
lägg i aluminiumformar och jämna ovansidan och tryck dit små skedbladsmönster för utseendets skull
Om man vill kan man ha i lite lingonsylt i lådan för extra smak o effekt
Jag har lagt in receptet på Finsk Kålrotslåda. Ett måste på Julbordet, då den hjälper till att smälta all Julmaten.
Har lagt in receptet om Finsk kålrotslåda, ett måste för att hjälpa magen att smälta all Julmat.(Y)
finsk mat är rejält på nåttvis,alltid en klok tanke bakom:)
Prova medisterkaker,norsk tradition å gudagott
1kg. fläskfärs
5-6msk ströbröd
5dl mjölk
svartpeppar
1/3 muskotnöt(riv i )
6krm ingefära
2dl vatten
Blanda allt och älta det väl,den ska inte vara rinnig men inte jätteseg heller
forma till färsbiffsliknande form typ,lagom stora,stek dom färdiga i stekpannan:D
Vi äter alltid traditionellt julbord på julafton och lutfisk på juldagen. Mumma! (Y)
kålrotslåda och leverlåda och pappas gravade lax!
Tänkte smyga in något nytt i år, någon som har något tips?
Prova min Västerbottensill....den förde jag in för 3 år sedan och nu är den bara ett måste
På gården hemma åt de alltid kålsoppa och hare på juldagen (Y)
jag brukar ha inlagt marsvin. mumsigt!:p jag köper från peru
Långkål måste man ju ha såklart:p
jag brukar ha inlagt marsvin. mumsigt!:p jag köper från peru
Jag tror bestämt du skämtar!(H)
jag vill allt ha min (L)fiskpudding (L)
på lax och risgryn
skirat smör till
Måd