Jag är så bak sugen men är less på alla mina recept som jag bakar årligen.
Jag vill ha tips från er på vad ni bakar för gott.
Kakan19867 december 2011
Jag tänkte testa att gör Pernillas saffransbullar som jag hittat recept på här på matklubben. Annars i godisväg ska jag testa några nya grejer som jag hittat här också, t ex Baci (hasselnötspraliner) och vita nougatgömmor.
Annars är det ju lätt att det blir samma saker, mjuk pepparkaka och saffranskaka och sånt.. Visserligen gott men det kan ju vara kul att göra något man inte brukar!
camillaf147 december 2011
I år har det blivit skurna pepparkakor (för första gången), snickerskakor, hallongrottor, saffransrutor, snoddas, mjuk pepparkaka i långpanna, arraksbollar (första gången också) och apelsinbiscotti.
Sen blir det även lite julgodis, har gjort knäck och Rocky Road. På listan finns också Bountybollar, rischoklad och nougatgodis.
Cassiopeya7 december 2011
Lussebullar och pepparkakor har/ska vi baka som vanligt. Dessutom har vi bakat dessa makroner, som redan är slut! Goda till glögg eller till kaffet :D
Snökakor är min nya favorit som jag bakade för första gången förra julen. De smakar inte bara fantastisk utan de blir jättefina också. Jag har funderat på att göra en variant på dem med vit choklad och ingefära.
1. Klä en form med bakplåtspapper, klipp inte bort överflödigt papper det ska vikas ner över godiset. jag använde en avlång sockerkaksform.
2. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
3. Smält nougaten och chokladen i vattenbad.
4. När massan är flytande rör i mandeln.
5. Häll massan i formen och vik ner papperet över massan.
6. Låt stelna, gärna över natten.
7. Skär i små bitar.
chrisq7 december 2011
{laugh}bakar pepparkakor med egen deg o lussekatter ,mandelskorpor mandelmusslor klenätter o pecannötspaj brukar räcka med det :DD
prova bondkakor med mycket grovt oskalade mandlar. riktigt mums
The_mama97mia7 december 2011
Jag är inte så mkt för sött, men saffransbak blir det alltid, har redan gjort några satser.
Sen vill jag ha mjuk pepparkaka (med lingonsylt).
Annars kan det bli lite julgodis, men det kanske inte är att baka direkt...
Bakspecialisten8 december 2011
Jag har hunnit baka lite julgott! Rom&russinkulor, saffranscupcakes, mjuk apelsinpepparkaka med glasyr, saffranscakeballs, rispuffar med lime och kokos, glöggtryffel, saffranskaka, Rocky Road - Gingerbread Edition, mintkladdkaka, saffransbullar med mandelmassa och lite annat smått och gott! Alla recepten ligger online på min bakblogg. Adressen dit är jexxicaa.blogg.se.
martina638 december 2011
Bakar endast lussebullar och pepparkakor till jul. Lussebullarna skall innehålla minst 3 påsar saffran, kesella och smör för att bli riktigt goda. Pepparkakorna är ett receptarv från farmors mor, dvs från 1800 talets mitt. De innehåller extra mycket kardemumma, degen skall vila i rumstemperatur under natten för bästa resultat. {eat}
soccermum8 december 2011
finns ett par trådar med liknande upplägg där du kanske hittar ännu mer inspiration :p
Jag ska baka julstjärnor på mormors vis i år. Man kavlar ut degen som en pepparkaksdeg och tar ut stjärnor med papparkaksform. Penslar med ägg och strör hackad mandel och pärlsocker på. Det är som mördeg, men med hjorthornssalt och lite vaniljsocker i.
barabbas13 december 2011
I morgon ska jag baka Monicas surkaka den är ett måste till julen.(Y)(Y) Monicas surkaka
Jag är så bak sugen men är less på alla mina recept som jag bakar årligen.
Jag vill ha tips från er på vad ni bakar för gott.
Jag tänkte testa att gör Pernillas saffransbullar som jag hittat recept på här på matklubben. Annars i godisväg ska jag testa några nya grejer som jag hittat här också, t ex Baci (hasselnötspraliner) och vita nougatgömmor.
Annars är det ju lätt att det blir samma saker, mjuk pepparkaka och saffranskaka och sånt.. Visserligen gott men det kan ju vara kul att göra något man inte brukar!
I år har det blivit skurna pepparkakor (för första gången), snickerskakor, hallongrottor, saffransrutor, snoddas, mjuk pepparkaka i långpanna, arraksbollar (första gången också) och apelsinbiscotti.
Sen blir det även lite julgodis, har gjort knäck och Rocky Road. På listan finns också Bountybollar, rischoklad och nougatgodis.
Lussebullar och pepparkakor har/ska vi baka som vanligt. Dessutom har vi bakat dessa makroner, som redan är slut! Goda till glögg eller till kaffet :D
Saffransmakroner med apelsinkräm
Sen får vi se vad av alla dessa recept vi testar (A)
Christmas cupcakes
Pepparkakscupcakes med honey lemon cream cheese frosting
Älskar drömmar, kanske dessa är extra julgoda (L)
Pepparkaksdrömmar
Pepparkakor är ju ett måste, men ingen storfavorit, tänkte testa dessa med kardemumma istället ;)
Vita pepparkakor
Skorpor är gott, saffran är gott, då borde ju dessa vara väldigt goda :)
Saffransskorpor
Julgodis måste vi ju också ha :DD
Dottern har önskat dessa
Axels favoritkola (5 minuters)
Och jag vill testa dessa :D
Chokladknäck
GB:s lakritsknäck
Till alla pepparkaks och vitchokladälskare kanske?
Cake pops med pepparkaka och vit choklad
Jag gör bakar alltid dessa två.
Engelska ingefärskakor med citron
Mormors apelsinsnittar
Troligen bakar jag också de här.
Sega havrerutor
Jag har gjort rosa mintkyssar och chokladkola.
Jag har även bakas de här bullarna:
Saffransbullar med apelsin och vit choklad
Kommer göra knäck och vörtbröd.
Kommer förmodligen även baka de här kakorna i år igen:
Kolasnittar med pepparkakssmak
Snökakor är min nya favorit som jag bakade för första gången förra julen. De smakar inte bara fantastisk utan de blir jättefina också. Jag har funderat på att göra en variant på dem med vit choklad och ingefära.
Snökakor
Testa wienernougaten
Helt oemotståndlig.
Väldigt lätt att göra.
Jag brukar ta hackad mandel istället för flagad
Ingredienser
250 gram nougat
125 gram blockchoklad, mörk
100 gram mandel, flagad
Gör så här
1. Klä en form med bakplåtspapper, klipp inte bort överflödigt papper det ska vikas ner över godiset. jag använde en avlång sockerkaksform.
2. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
3. Smält nougaten och chokladen i vattenbad.
4. När massan är flytande rör i mandeln.
5. Häll massan i formen och vik ner papperet över massan.
6. Låt stelna, gärna över natten.
7. Skär i små bitar.
{laugh}bakar pepparkakor med egen deg o lussekatter ,mandelskorpor mandelmusslor klenätter o pecannötspaj brukar räcka med det :DD
Bounty-bollar
Bakat dem 2 gånger hitills i år. {dance}
prova bondkakor med mycket grovt oskalade mandlar. riktigt mums
Jag är inte så mkt för sött, men saffransbak blir det alltid, har redan gjort några satser.
Sen vill jag ha mjuk pepparkaka (med lingonsylt).
Annars kan det bli lite julgodis, men det kanske inte är att baka direkt...
Jag har hunnit baka lite julgott! Rom&russinkulor, saffranscupcakes, mjuk apelsinpepparkaka med glasyr, saffranscakeballs, rispuffar med lime och kokos, glöggtryffel, saffranskaka, Rocky Road - Gingerbread Edition, mintkladdkaka, saffransbullar med mandelmassa och lite annat smått och gott! Alla recepten ligger online på min bakblogg. Adressen dit är jexxicaa.blogg.se.
Bakar endast lussebullar och pepparkakor till jul. Lussebullarna skall innehålla minst 3 påsar saffran, kesella och smör för att bli riktigt goda. Pepparkakorna är ett receptarv från farmors mor, dvs från 1800 talets mitt. De innehåller extra mycket kardemumma, degen skall vila i rumstemperatur under natten för bästa resultat. {eat}
finns ett par trådar med liknande upplägg där du kanske hittar ännu mer inspiration :p
http://www.matklubben.se/matprat/dessert-_godis_och_baktips__21/hjaelp_med_fem_sorters_julkakaor__12279.html
http://www.matklubben.se/matprat/dessert-_godis_och_baktips__21/tips_paa_julgodis__10803.html
http://www.matklubben.se/matprat/jul_och_nyaar_2/vita_julkakor__10771.html
Jag ska baka julstjärnor på mormors vis i år. Man kavlar ut degen som en pepparkaksdeg och tar ut stjärnor med papparkaksform. Penslar med ägg och strör hackad mandel och pärlsocker på. Det är som mördeg, men med hjorthornssalt och lite vaniljsocker i.
I morgon ska jag baka Monicas surkaka den är ett måste till julen.(Y)(Y)
Monicas surkaka
God jul på er alla.
Dessa två är återkommande klassiker hos oss
Julkaka med choklad och apelsin
Konsulinner
Idag bakade jag Julknäckebröd & gjorde risgrynsgröt!
Saffransbiscotti med mandel och chokld och engelsk fruktkaka