Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad har du på julbordet???

 • annelieberggren 22 oktober 2008

  Nu är snart julen här, vad har ni på erat jul bord?
  Jag har alltid min Laxmousse, gravad lax, hemgjord leverpastej, hemkokt kalvsylta, skinka, mimosa sallad, ost och skinksallad, sillar av olika slag. mina köttbullar, Janssons, och ägg med räksallad på. recept finns hos mig (Y) delar gärna med mig, hoppas fler vill dela med sig av sina godsaker... :p kolla även kokboken 27 JULBORDET där det finns det massa gott och blandat.

 • Eery 22 oktober 2008

  mammas (i nödfall min egen) Janssons frestelse:p sillsallad och heminlagd sill
  edamer med stark senap får vara stand in för skinksmörgåsen

 • salsa 22 oktober 2008

  Vår familj är inte speciellt glada för julbordets överflöd,men vi samlar hop oss runt detta till jullunch, ägg och Brantevikssill(L), senapssill och stekt inlagd sill. Det varma består av skinka, brunkål och grönkål, lammrev och vanliga tjocka rev, köttbullar och prinskorv. Bröd smör och ost, och någon rökt korv.

  Till julmiddag äter vi en hel middag vi tillsammans bestämt och som vi donar med i köket. Förra året var det oxfiléstubbe med pepparrotsröra, i år lutar det åt kalkon med alla tillbehör.

 • Ingan 22 oktober 2008

  Firar jul hos syrran.Jag hoppas att det blir marinerad strömmingsfile,det är nån sorts gravlaxssås med dill.

 • LaJefa 22 oktober 2008

  Det blir alltid en blandning av svenskt, tyskt och spanskt julbord. När vädret är bra så passar vi även på att grilla lite. Det som absolut måste finnas på vårt julbord är julskinka, brunkål, köttbullar, rödbetsallad och hemgjord senap. Därefter blir det en himla mix av allt möjligt...gott e det i alla fall.

 • boz1965 22 oktober 2008

  Skrivet av annelieberggren den 22 okt 2008

  Nu är snart julen här, vad har ni på erat jul bord?
  Jag har alltid min Laxmousse, gravad lax, hemgjord leverpastej, hemkokt kalvsylta, skinka, mimosa sallad, ost och skinksallad, sillar av olika slag... recept finns hos mig (Y) delar gärna med mig, hoppas flr vill dela med sig av sina godsaker... :p


  "Mitt" julbord brukar bli helt vegetariskt eftersom jag firar jul hos min syster som är vegetarian. Fast jag brukar ta med mig en Janssons som räcker till mig själv... :p

 • babblis 22 oktober 2008

  Vårt julbord har verkligen minskat sen man var liten.. Men .. det finns ändå så det räcker å blir över:D Skinka SÅKLART!! Jansson, sill av olika de slag, korvar, sylta, leverpastej, rödkål, rödbetssallad, mormors gamla recept på hemgjord STARK senap, köttbullar, prinskorv, lax,gurka, rödbetor, julbröd, ostar, Sen MÅSTE jag ha äppelmos på skinkan med. Men det är det bara jag som har av oss alltså.. Sen kommer mamma alltid med lutfisk å revbensspjäll oxå.. Å Omelett. ja.å så JULMUST såklart.. Har säkert missat lite med men det räcker nog så...:)
  Fast.. nuförtiden kan jag ju inte äta så värstans mycket efter min GBP men det är värt det ändå:)

 • KramisGumman 23 oktober 2008

  Vårt julbord är typiskt "danskt" vi har fläskestk, rödkål, sås potatis även smaskiga "brune kartoffler" som är ett måste för mig. Förr hade vi ankaeller annan fågel.:D

 • ikah 23 oktober 2008

  Vi har alltid för mycket mat men man kan ju inte lämna bort något som hör julen till.:D
  Vi har skinka, janssons, kålrotslåda, morotslåda, potatislåda, kokt potatis, sill, sillsallad, potatissallad, köttbullar, gravad lax, hemlagad senap, svartbröd, edamer ost, rullsylta, lutfisk.
  Har säker glömt nämna något men i stora hela så ser julbordet ut såhär hos oss.(Y)

 • jenkar 23 oktober 2008

  Vi firar julafton hos mina föräldrar å vi brukar ha det vanligaste på julbordet: Janssons, hemmagjorda köttbullar såklart!, olika för det mesta egeninlagda sillsorter, prinskorv, ägg, julskinka, äggost, men det viktigaste av allt för MIG som endast äter köttbullar, skinka å korv på julbordet =) är såklart det hemmabakade vörtbrödet, "det halvtjocka" å gärna tunnbrödet oxå!, utan detta är inte julbordet komplett tycker jag!!..:D
  På juldagen vill jag gärna ha ris ala malta å rester från julaftonens mat, på julaftonsmorgon vill jag ha hemmakokt risgrynsgröt!

 • Lena 23 oktober 2008

  vi har sill, skinka, köttbullar, leverpastej, kavlsylta, pressylta, grisfötter, prinskorv, ägg,( ja jag säkert glömt en heldel)

 • Ekorrungen 23 oktober 2008

  De klassiska: sillsallad, köttbullar, sill, jansson, skinka mm. Sen har vi grynbullar, ingen jul utan dessa med senap på:p

 • zizzi08 23 oktober 2008

  Kan tipsa om världens bästa köttbullar mannerströms(Y) finns i hans kokbok helt suveräna och prinsens senapssill finns på ica bättre finns inte.
  Har mycket på vårat jul bord men något som alltid finns är Jansson och larssson(skinkgratäng)
  Och Cloettas Julskum supper gott:D

 • kickiekblad 23 oktober 2008

  köttbullar skinka janssons revben ägg sill kålpudding omelett isterband korv av olika slag

 • kickiekblad 23 oktober 2008

  köttbullar skinka janssons revben ägg sill kålpudding omelett isterband korv av olika slag prinskorvar

 • kickiekblad 23 oktober 2008

  köttbullar skinka janssons revben ägg sill kålpudding omelett isterband korv av olika slag prinskorvar

 • stinta 23 oktober 2008

  Vi har det som de flesta har på julbordet trots att jag själv "bara" äter julskinka och köttbullar. Ett måste, enligt min man att ha på julbordet är älgköttbullar:D

 • martina63 23 oktober 2008

  Ingen jul (och andra högtider)utan sill.....

 • EowynUndomiel 23 oktober 2008

  Vi har alltid revbensspjäll, små (hemmagjorda) köttbullar, prinskorvar, olika sorters sill, ägghalvor med kaviar och créme fraiche, julskinka, hårt tunnbröd, morotslåda, janssons frestelse, leverpastej, paté, gravad lax... Ja, det vanliga helt enkelt! Traditionellt är det bästa, enligt mig (Y)
  Julmust är det godaste att dricka till :)

 • flabban 23 oktober 2008

  Vi har ett vanligt traditoinellt julbort med diverse rätter + ett gott doppe-spad. Enda årliga högtiden som kräver det.. Kokar själv skinkan med rotsaker, lök och diverse kryddor. Reducerar sen ner spadet till ett mustigt och gott doppe-spad. Kyl det och tar bort fettet och kvar blir ett supergott doppe-spad. Ett måste på julbordet. (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.