Vi har köttbullar, prinskorv, skinka, janssons frestelse, legymsallad, sill, ägg, brunkål, revben, vörtbröd, ost, senap, kex, räksallad, varmrökt lax. Sen blir det hemmakokt risgrynsgröt som ingen orkar äta som vanligt så jag får väl rätta det till ris ala malta dagen efter.:p
ros3 november 2008
:)Vi försöker att ha lite "lagom mycket" mat på julbordet
Julskinka, senap, janssons frestelse, egna små köttbullar, prinskorv, olika sorters sill, rödbetssallad, ägghalvor med räkor och rom ovanpå, revbensspjäll, dopp i grytan med vörtbröd och julmust.
Jag har säkert glömt något (än är det inte jul)
:)På kvällen äter vi risgrynsgröt och "rester"
:)Våran jul startar dagen innan när jag tar ut den nygrilljerade skinkan ur ugnen.
Vi bara måste testa den på en knäckemacka(Y)(Y)(Y)
Gunn573 november 2008
Skinka,köttbullar,kålpudding,janssons frestelse,prinskorv.revben
.Sill lax ägghalvor legymsallad .Rostbiff syltor Rödbetssallad
Bröd ost Senap (ibland har vi lutfisk bara en som äter det )
Jag tror jag fått med allt
evaldo3 november 2008
Vi brukar ha: revbensspjäll, köttbullar, småkorv, syltor några olika, sill, rödbetssallad, vår egna krabbomelett, Janssons frestelse, dopp i grytan, vörtbröd lite olika sorter,ägghalvor med fyllning och kanske rökt lax och/eller böckling samt en strömmingslåda, vi dricker julöl, must och kanske också en lille snaps till. Lutfisken äter vi på annandagen och julegröten brukar vi äta till frukost.
Efter allt detta så är man ganska så stinn i kistan.:p:Z
tilda3 november 2008
Risgrynsgröt och tunnbrödmacka(hembakt) med julskinka på till frukost.
Till middag: köttbullar,skinka, revben, olika sillar, inlagd strömming,prinskorv, mimosasallad, nubbesallad, kalvsylta och janssons med ägghalvor. Säkert nåt mer som jag glömt.(Y)
annelieberggren3 november 2008
(L) Vad kul att se vad andra har på sitt julbord.... Det är många som har samma saker men så finns det en del som har andra traditioner, det är så kul att se :D
Sommardrink11 november 2010
Här kommer min vilda (A) lista och det är bara att ta vad man vill (vi har nog inte med precis allt):
Julskinka
Senap
Julkorv (fläskkorv)
Köttbullar
Prinskorv
Julost/ar
Sill
Ägg
Röd- och brunkål
Nubbe
Sillsallad
Rödbetssallad
Janssons frestelse
Räkomelett
Grönkål
Doppebröd (vört + annat)
Doppespad
Gravad lax
Aladåb
Inlagd strömming
Leverpastej och paté
Kalvsylta
Rullsylta
Lutfisk m. potatis vit sås och gröna ärtor
Risgrynsgröt
Knäckebröd, tunnbröd
Bryssekål
Legymsallad/Mimosasallad
Julmust
Whisky (till Irish Coffe
Oxtunga och pepparrotscreme
Julöl
Japp, det borde väl räcka... {eat}
littlejohn12 november 2010
Mycket lite.
Julafton: Skinka, rödkål och äppelmos, 4-5 sorters sill, rödbetssallad och ägghalvor.
Juldagen: Lutfisk
Annandagen: Jansson och kanske lite sill.
Så har vi det när vi är ensamma på julen och det räcker så bra och det är lugnt och skönt.
Allt annat har vi valt bort med åren, så nu njuter vi istället för att stressa.
Tingeling1312 november 2010
Vi brukar ha ganska lite mat på vårt julbord för alla i vår familj är så kräsna.
Men skinka är ju ett måste, senap, köttbullar, prinskorv, någon röktkorv, leverpastej, någon sorts sill, röbetssallad och eller sillsallad, ost och knäckebröd.
Funderar på om vi inte ska ha lite saltrulle i år också, för det är så gott tycker jag och sonen (så en lite en kan vi ju köpa).
Till detta dricker vi självklart JULMUST!
flabban12 november 2010
Ättiksströmming, (ingen höjdare, men min man gillar det) egen inlagd sill, ett måste till snapsen (endast en) i övrigt ett klassisk julbord med jansson, köttbullar, prinskorv, rökt lax, rödbetssallad, ägghalvor o.s.v. icke att förglömma egengjord kryddblandning till revbensspjällen. Så gott, så gott.
Buspippi12 november 2010
I år vet jag inte hur vårat julbord kommer se ut då vi är o hälsar på släkten i Chile så det ska bli riktigt spännande att se hur man firar jul där men jag kommer sakna Kalle och julskinka med hemmagjord senap.
jas6512 november 2010
Det är dags att förändra det tradionella julbordet.
Fisk bollabaise
Apelsin marinerad kyckling
Rotfruktgratäng
Bakad potatis med 4 st röror
Revbenspjäll / med hemgjorda pommesfrittes
Kycklingklubbor
4 sorters sill
Vitt / rött vin ellerJul öl
Skinka
Pavlo tårta
Irisch Coffe
Mvh höfta på och prova nått nytt köttbullar och prinskorv är väl inte så gott så man måste äta dem på julen med.
Grillkryddan12 november 2010
Julskinka (det viktigaste)
Köttbullar (som jag och mina barn gör tillsammans)
Prinskorv (lindwalls)
Jansson (mamma gör)
Johansson med bacon iställer för anjovis (jag gör)
Revbenspjäll (mamma gör)
Lax ( min dotter gör sin speciall rullader)
Brunkål (mamma gör)
Kalvsylta (scans)
Rödbetssallad (mycket röbertssallad)
Dopp i grytan (min mammas och min sons favorit)
Bröd (vörtbröd)
Ost (sture)
Senap (mammas egna och edvinds mammas är starkast)
Ris al a malta (riskorvar köpes, gör endast risgrynsgröt till kvällen dagen före julafton som även blir frukost på julafton)
Saftsoppa
Julmust
Julsnaps (mammas egenkryddade)
Vi har köttbullar, prinskorv, skinka, janssons frestelse, legymsallad, sill, ägg, brunkål, revben, vörtbröd, ost, senap, kex, räksallad, varmrökt lax. Sen blir det hemmakokt risgrynsgröt som ingen orkar äta som vanligt så jag får väl rätta det till ris ala malta dagen efter.:p
:)Vi försöker att ha lite "lagom mycket" mat på julbordet
Julskinka, senap, janssons frestelse, egna små köttbullar, prinskorv, olika sorters sill, rödbetssallad, ägghalvor med räkor och rom ovanpå, revbensspjäll, dopp i grytan med vörtbröd och julmust.
Jag har säkert glömt något (än är det inte jul)
:)På kvällen äter vi risgrynsgröt och "rester"
:)Våran jul startar dagen innan när jag tar ut den nygrilljerade skinkan ur ugnen.
Vi bara måste testa den på en knäckemacka(Y)(Y)(Y)
Skinka,köttbullar,kålpudding,janssons frestelse,prinskorv.revben
.Sill lax ägghalvor legymsallad .Rostbiff syltor Rödbetssallad
Bröd ost Senap (ibland har vi lutfisk bara en som äter det )
Jag tror jag fått med allt
Vi brukar ha: revbensspjäll, köttbullar, småkorv, syltor några olika, sill, rödbetssallad, vår egna krabbomelett, Janssons frestelse, dopp i grytan, vörtbröd lite olika sorter,ägghalvor med fyllning och kanske rökt lax och/eller böckling samt en strömmingslåda, vi dricker julöl, must och kanske också en lille snaps till. Lutfisken äter vi på annandagen och julegröten brukar vi äta till frukost.
Efter allt detta så är man ganska så stinn i kistan.:p:Z
Risgrynsgröt och tunnbrödmacka(hembakt) med julskinka på till frukost.
Till middag: köttbullar,skinka, revben, olika sillar, inlagd strömming,prinskorv, mimosasallad, nubbesallad, kalvsylta och janssons med ägghalvor. Säkert nåt mer som jag glömt.(Y)
(L) Vad kul att se vad andra har på sitt julbord.... Det är många som har samma saker men så finns det en del som har andra traditioner, det är så kul att se :D
Här kommer min vilda (A) lista och det är bara att ta vad man vill (vi har nog inte med precis allt):
Julskinka
Senap
Julkorv (fläskkorv)
Köttbullar
Prinskorv
Julost/ar
Sill
Ägg
Röd- och brunkål
Nubbe
Sillsallad
Rödbetssallad
Janssons frestelse
Räkomelett
Grönkål
Doppebröd (vört + annat)
Doppespad
Gravad lax
Aladåb
Inlagd strömming
Leverpastej och paté
Kalvsylta
Rullsylta
Lutfisk m. potatis vit sås och gröna ärtor
Risgrynsgröt
Knäckebröd, tunnbröd
Bryssekål
Legymsallad/Mimosasallad
Julmust
Whisky (till Irish Coffe
Oxtunga och pepparrotscreme
Julöl
Japp, det borde väl räcka... {eat}
Mycket lite.
Julafton: Skinka, rödkål och äppelmos, 4-5 sorters sill, rödbetssallad och ägghalvor.
Juldagen: Lutfisk
Annandagen: Jansson och kanske lite sill.
Så har vi det när vi är ensamma på julen och det räcker så bra och det är lugnt och skönt.
Allt annat har vi valt bort med åren, så nu njuter vi istället för att stressa.
Vi brukar ha ganska lite mat på vårt julbord för alla i vår familj är så kräsna.
Men skinka är ju ett måste, senap, köttbullar, prinskorv, någon röktkorv, leverpastej, någon sorts sill, röbetssallad och eller sillsallad, ost och knäckebröd.
Funderar på om vi inte ska ha lite saltrulle i år också, för det är så gott tycker jag och sonen (så en lite en kan vi ju köpa).
Till detta dricker vi självklart JULMUST!
Ättiksströmming, (ingen höjdare, men min man gillar det) egen inlagd sill, ett måste till snapsen (endast en) i övrigt ett klassisk julbord med jansson, köttbullar, prinskorv, rökt lax, rödbetssallad, ägghalvor o.s.v. icke att förglömma egengjord kryddblandning till revbensspjällen. Så gott, så gott.
I år vet jag inte hur vårat julbord kommer se ut då vi är o hälsar på släkten i Chile så det ska bli riktigt spännande att se hur man firar jul där men jag kommer sakna Kalle och julskinka med hemmagjord senap.
Det är dags att förändra det tradionella julbordet.
Fisk bollabaise
Apelsin marinerad kyckling
Rotfruktgratäng
Bakad potatis med 4 st röror
Revbenspjäll / med hemgjorda pommesfrittes
Kycklingklubbor
4 sorters sill
Vitt / rött vin ellerJul öl
Skinka
Pavlo tårta
Irisch Coffe
Mvh höfta på och prova nått nytt köttbullar och prinskorv är väl inte så gott så man måste äta dem på julen med.
Julskinka (det viktigaste)
Köttbullar (som jag och mina barn gör tillsammans)
Prinskorv (lindwalls)
Jansson (mamma gör)
Johansson med bacon iställer för anjovis (jag gör)
Revbenspjäll (mamma gör)
Lax ( min dotter gör sin speciall rullader)
Brunkål (mamma gör)
Kalvsylta (scans)
Rödbetssallad (mycket röbertssallad)
Dopp i grytan (min mammas och min sons favorit)
Bröd (vörtbröd)
Ost (sture)
Senap (mammas egna och edvinds mammas är starkast)
Ris al a malta (riskorvar köpes, gör endast risgrynsgröt till kvällen dagen före julafton som även blir frukost på julafton)
Saftsoppa
Julmust
Julsnaps (mammas egenkryddade)