Vi har köpt en hink kokta havskräftor som vi tänkte äta till förrätt, nåt förslag hur man serverar dem?
EvisW30 december 2010
Här blir det väldigt enkelt men barnen gillar det:
Förrätt: Jockes vitlöksbröd från medelhavet Detta har jag aldrig gjort men det blir nog gott.
Varmrätt: Hasselbackspotatis, bearnaisesås och fondue med fläskytterfilé.
Efterrätt: Vaniljpannacotta.
Att dricka till blir det Vina Maipo eller Senorio de los Llanos.
Till tolvslaget serveras bl a Sprattel...haha hittade denna märkliga flaska på Willys så barnen får det festligt men om det är gott vet jag inte {party}
Gulan5930 december 2010
Vi ska äta löjromstoast till förrätt
Helstekt Oxfilé, Potatisgratäng m Chevre och rödvinssås + sallad till varmrätt
Sorbé till dessert
mariec30 december 2010
Till förrätt: Kräftor, räkor och kräftstjärtar med bröd och vitlökssås att dippa i
Huvudrätt: Planka (blir ett mekande till 9 st men det ska gå!) på ryggbiff
Efterrätt: Ostbricka
holmstedt30 december 2010
Toast skagen, fast jag byter ut räkorna mot kräftstjärtar eftersom dottern inte gillar räkor. Gratäng med fläskfilé och ris till som varmrätt och till efterrätt blir det marängtårta med hallon. Mycket mastigt blir det men man får ta så mycket man orkar så klart.
Amimarg30 december 2010
Vi ska ha en väldigt lång sittning, så till förrätt blir det en räk och lax bakelse, den är ganska mättande i sig, men vi kommer vänta upp till 2-3 timmar innan vi äter huvudrätten som kommer bestå av oxfile, rosastekt med hasselbackspotatis och rödvinssås och bea. Sen väntar vi någon timme till och sen ska vi äta minipajer med chokladbotten, vitchokladmoussefyllning och toppat med färska bär. :) Jag tror och hoppas på att det blir en succé! :)
popik30 december 2010
Skrivet av elleave den 30 dec 2010
Vi har köpt en hink kokta havskräftor som vi tänkte äta till förrätt, nåt förslag hur man serverar dem?
Gör som jag, vitlöksgratinerade havskräftor är sjukt gott, man får inte nog. dela kräftorna, gör vitlökssmör med persilja, en gnutta salt, lite citronsaft och klicka på kräftorna in i ugnen på 275 grader ca 5-10 min. servera med rostat bröd.
Själv består min nyårsmeny av
vitlöksgratinerade havskräftor med rostat bröd till förrätt
champinjongratinerad fläskfilé med ris
fikon i cognac med lättvispad grädde och hackade valnötter till dessert\o/
bobbora30 december 2010
Jag vet inte vad det blir till efterrätt, men jag ska fixa exotisk planka till huvudrätt. Det blir fläskfilé, kycklingfilé och skinka + ca 10 olika frukter. Vi blir 25 personer så det är svårt att uppskatta hur mycket som går åt!
flabban30 december 2010
Det här äter vi:
räkcocktail
fläskfilé och potatissallad
tiramisu, som jag aldrig gjort eller ätit förrut, så det kan ju inte bli annat än bra.
Något vingelvatten för oss vuxna och julmust och saft till barnen
Vi blir 8 st 4 vuxna och 4 barn
Dintan30 december 2010
Vi ska bort i morgon men sonen på nitton blir hemma.
Till honom lagar jag i förväg så att han kan värma när han vill ha:
Gratinerad hummer med cayennehollandaise och vitlöksbröd
Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och chilibearnaise
Glassbuffé med bananer, maränger, olika såser m.m.
I övrigt fixas chips, grönsaksstavar, dipper och lite godis.
Tror inte han kommer att sakna oss.....
chrisq30 december 2010
(Y) först blir det dring med ansjovis snurror o taco chips med fyllning sen räk lax avocado o mango o rökor i glas med kryddor o en kilck creme fraiche sen helstekt oxfile med whiskysås pressad poatis sparris svamp brysselkål sen kafe likör whiskey med en aftereigt bara sen pannacotta med bär i vanilj o sist men inte minst kl 24 gratinerad brietårta med cocktail tomater basilika o balsam sås o sen sängen gott nyy år alla
Mellanbellan30 december 2010
Här serveras toast med rökt lax, avocado, ädelost och ärtskott. Sen blir det oxfilé med potatisgratäng samt maränggratinerade apelsiner till dessert. Foto på Apelsinerna finns fr o m nyårsdagen :) Gott Nytt År! Maränggratinerad apelsin
Eery30 december 2010
här blir det en sallad på halloumi apelsin grape kräftstjärtar rökt lax och tomat. till det en bit rostat surdegsbröd
som varmrätt fisk i foliepaket med chevréost och kryddsmör, kokt potatis och citronsås
efterrätten är inte bestämd än men det lutar åt chokladmousse med jordgubbar
gott nytt år alla!
boz196530 december 2010
Jag ska fira hos en god vän och där vet jag att det vankas en trerätters med oxfilé wellington som huvudrätt. Det vattnas redan i munnen... {eat}
{party}
Tvillingmamman197430 december 2010
Förrätt : Toast skagen med vitt vin som även följer till huvudrätten.
Huvudrätt: helstekt fläskfile med eget vitlökssmör och bearnaise till detta serveras hasselbacks potatis.
Efterrätt: glass med frukt coctail.
Gott slut och Gott nytt år tillönskas er alla =)
Familjen Enekvist
Majainorr30 december 2010
Vi blir bara jag och min käre sambo och vi äter plankstek med ett gott rött till.
ulrikabo30 december 2010
VI ska köra Avocadosoppa med kräftsjärtar till förrätt, helstekt oxfile med pot/palsternackspuré till huvudrätt & som avslutning hallonparfait med lakritssås :-)
idea_31 december 2010
Skippar förrätt då vi blir få, lite glögg till fyrverkerierna klockan 17 som kommunen står för (på stranden mitt emot där jag bor) i stället. Sen blir det smördegsinbakad lax med några pommes duchesse till och efterrägg, tja väger mellan att göra panacotta eller turboglass på blåbär med kolasås, får se var ambitionsnivån ligger i morgon :)
sju31 december 2010
I år blir det bara jag och sambon, ska bli jättemysigt.
Förrätt: En halv gratinerad hummer med vitlöksbröd och sallad
Varmrätt: Parmainlindad kycklingfilé med gorgonzolafyllning, ugnsrostade rotfrukter och sallad
Dessert: Semifreddo med citron och hallon
Hoppas vår hund inte blir rädd för alla smällare och raketer. De två tidigare åren har det gått bra, så jag hoppas det går bra i år med. Som tur är smälls det inte så mycket där vi bor, och vi smäller inget själva.
Vi har köpt en hink kokta havskräftor som vi tänkte äta till förrätt, nåt förslag hur man serverar dem?
Här blir det väldigt enkelt men barnen gillar det:
Förrätt: Jockes vitlöksbröd från medelhavet Detta har jag aldrig gjort men det blir nog gott.
Varmrätt: Hasselbackspotatis, bearnaisesås och fondue med fläskytterfilé.
Efterrätt: Vaniljpannacotta.
Att dricka till blir det Vina Maipo eller Senorio de los Llanos.
Till tolvslaget serveras bl a Sprattel...haha hittade denna märkliga flaska på Willys så barnen får det festligt men om det är gott vet jag inte {party}
Vi ska äta löjromstoast till förrätt
Helstekt Oxfilé, Potatisgratäng m Chevre och rödvinssås + sallad till varmrätt
Sorbé till dessert
Till förrätt: Kräftor, räkor och kräftstjärtar med bröd och vitlökssås att dippa i
Huvudrätt: Planka (blir ett mekande till 9 st men det ska gå!) på ryggbiff
Efterrätt: Ostbricka
Toast skagen, fast jag byter ut räkorna mot kräftstjärtar eftersom dottern inte gillar räkor. Gratäng med fläskfilé och ris till som varmrätt och till efterrätt blir det marängtårta med hallon. Mycket mastigt blir det men man får ta så mycket man orkar så klart.
Vi ska ha en väldigt lång sittning, så till förrätt blir det en räk och lax bakelse, den är ganska mättande i sig, men vi kommer vänta upp till 2-3 timmar innan vi äter huvudrätten som kommer bestå av oxfile, rosastekt med hasselbackspotatis och rödvinssås och bea. Sen väntar vi någon timme till och sen ska vi äta minipajer med chokladbotten, vitchokladmoussefyllning och toppat med färska bär. :) Jag tror och hoppas på att det blir en succé! :)
Vi har köpt en hink kokta havskräftor som vi tänkte äta till förrätt, nåt förslag hur man serverar dem?
Gör som jag, vitlöksgratinerade havskräftor är sjukt gott, man får inte nog. dela kräftorna, gör vitlökssmör med persilja, en gnutta salt, lite citronsaft och klicka på kräftorna in i ugnen på 275 grader ca 5-10 min. servera med rostat bröd.
Själv består min nyårsmeny av
vitlöksgratinerade havskräftor med rostat bröd till förrätt
champinjongratinerad fläskfilé med ris
fikon i cognac med lättvispad grädde och hackade valnötter till dessert\o/
Jag vet inte vad det blir till efterrätt, men jag ska fixa exotisk planka till huvudrätt. Det blir fläskfilé, kycklingfilé och skinka + ca 10 olika frukter. Vi blir 25 personer så det är svårt att uppskatta hur mycket som går åt!
Det här äter vi:
räkcocktail
fläskfilé och potatissallad
tiramisu, som jag aldrig gjort eller ätit förrut, så det kan ju inte bli annat än bra.
Här blir det
Toast Skagen
Inbakad fläskfilé med trattkantarell-stuvning
Bèarnaisegratinerad potatis
Ewas sås
Pannacotta med Center
ev. ostbricka närmare 12-slaget
Något vingelvatten för oss vuxna och julmust och saft till barnen
Vi blir 8 st 4 vuxna och 4 barn
Vi ska bort i morgon men sonen på nitton blir hemma.
Till honom lagar jag i förväg så att han kan värma när han vill ha:
Gratinerad hummer med cayennehollandaise och vitlöksbröd
Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och chilibearnaise
Glassbuffé med bananer, maränger, olika såser m.m.
I övrigt fixas chips, grönsaksstavar, dipper och lite godis.
Tror inte han kommer att sakna oss.....
(Y) först blir det dring med ansjovis snurror o taco chips med fyllning sen räk lax avocado o mango o rökor i glas med kryddor o en kilck creme fraiche sen helstekt oxfile med whiskysås pressad poatis sparris svamp brysselkål sen kafe likör whiskey med en aftereigt bara sen pannacotta med bär i vanilj o sist men inte minst kl 24 gratinerad brietårta med cocktail tomater basilika o balsam sås o sen sängen gott nyy år alla
Här serveras toast med rökt lax, avocado, ädelost och ärtskott. Sen blir det oxfilé med potatisgratäng samt maränggratinerade apelsiner till dessert. Foto på Apelsinerna finns fr o m nyårsdagen :) Gott Nytt År!
Maränggratinerad apelsin
här blir det en sallad på halloumi apelsin grape kräftstjärtar rökt lax och tomat. till det en bit rostat surdegsbröd
som varmrätt fisk i foliepaket med chevréost och kryddsmör, kokt potatis och citronsås
efterrätten är inte bestämd än men det lutar åt chokladmousse med jordgubbar
gott nytt år alla!
Jag ska fira hos en god vän och där vet jag att det vankas en trerätters med oxfilé wellington som huvudrätt. Det vattnas redan i munnen... {eat}
{party}
Förrätt : Toast skagen med vitt vin som även följer till huvudrätten.
Huvudrätt: helstekt fläskfile med eget vitlökssmör och bearnaise till detta serveras hasselbacks potatis.
Efterrätt: glass med frukt coctail.
Gott slut och Gott nytt år tillönskas er alla =)
Familjen Enekvist
Vi blir bara jag och min käre sambo och vi äter plankstek med ett gott rött till.
VI ska köra Avocadosoppa med kräftsjärtar till förrätt, helstekt oxfile med pot/palsternackspuré till huvudrätt & som avslutning hallonparfait med lakritssås :-)
Skippar förrätt då vi blir få, lite glögg till fyrverkerierna klockan 17 som kommunen står för (på stranden mitt emot där jag bor) i stället. Sen blir det smördegsinbakad lax med några pommes duchesse till och efterrägg, tja väger mellan att göra panacotta eller turboglass på blåbär med kolasås, får se var ambitionsnivån ligger i morgon :)
I år blir det bara jag och sambon, ska bli jättemysigt.
Förrätt: En halv gratinerad hummer med vitlöksbröd och sallad
Varmrätt: Parmainlindad kycklingfilé med gorgonzolafyllning, ugnsrostade rotfrukter och sallad
Dessert: Semifreddo med citron och hallon
Hoppas vår hund inte blir rädd för alla smällare och raketer. De två tidigare åren har det gått bra, så jag hoppas det går bra i år med. Som tur är smälls det inte så mycket där vi bor, och vi smäller inget själva.