Firar nyår med syrrans familj och våra föräldrar, har som tradition att laga maten tillsammans på nyårskvällen. I år blir det en räk- och avocadosallad till förrätt, helstekt älgfilé med ugnspotatis samt en svampsås till varmrätt. Efterrätten gör syrran, tror det blir något med hallonparfait. Vi blir tretton stycken till bords i år.
anna_jyre31 december 2010
Hej!
Ikväll blir det en "tapas liknande" förrätt, med gott bröd, marinerade oliver, soltorkade tomater och kronärtskockor osv. Huvudrätt blir potatisgratäng med skinkschnitzel och vegitariska morotsbiffar. Dessert en frozen cheesecake.
Gott nytt år!
Wombat0431 december 2010
Här i Majorna blir det ingen förrätt, men däremot oxfilé med persilje- och vitlökssmör på en bädd av ugnsrostad potatis och en härlig sallad till. Till efterrätt blir det marängsviss, härligt retro!!! Gott Nytt År på er alla!
Vetebullen31 december 2010
Det blir denna med god sallad och gott vin till... har inte bestämt desserten ännu :)
Håller på och letar nå´t smarrigt på MK
Gott Slut och Gott Nytt År alla!!
I år kör vi lite klassiskt. Om vi får tag i färska havskräftor så gratineras dessa med chilismör. Sinnessjukt gott. Till varmrätt blir det oxfile som nu legat i kylen över en vecka. Men jag vet inte riktigt än vad vi ska ha till oxfilen?
Hittade faktiskt frusna havskräftor i frysdisken på CityGross, det och räkor och hummer blir det ikväll. Hur gratinerar du dem?
anderssonann31 december 2010
Det blir älgfilé med hasselbackspotatis och bea! Sen en klassisk räkcocktail till förrätt och gino till efterrätt. Enkelt att göra rätt igenom :-)
Erajscha31 december 2010
Vi ska på middag där värdfolket står för vamrätten och vi för för- och efterrätt.
Menyn ser ut som följer:
Förrätt: Kokta tärnade polkabetor, fetaost och pancetta på en salladsbädd med vinägrett
Varmrätt: Plankstek
Efterrätt: LCHF-pannacotta med passionsfrukt
zonale31 december 2010
Här bjuds det på skagentoast, rökt fläskfilé med potatisgratäng och en sallad och som avslutning en pannacotta med hallon. Vitt vin till förätten och rött till huvudrätten, från Sydafrika förstås.
Om någon är sugen runt 12-slaget så serveras det en ostbricka.:) Gott nytt år på er alla!
Maithai31 december 2010
Härhemma skall vi servera följande nyårsmeny;
Förrätt: Het morotssoppa med en bit bröd
Varmrätt; Kryddig laxfilé med potatis, räksås och advokadosallad.
Efterrätt: Vitchokladpannacotta med passionsfrukt topping
Till efterrätt en exotisk fruktsallad med vaniljkesella
Till tolvslagets bubbeldricka blir det ostbricka
:P
macuisine31 december 2010
Förrätt
Musslor i dill och fänkål
Filodegsknyten med kräftskjärtar i pepparrotscrème
Huvudrätt
Kalvstek vittello tonnato (tonfisk och sardellsås)
Ugnsrostade rotsaker toppade med jordärtskockschips och en klick turkisk yoghurt
Efterrätt
Mangosorbet på jordgubbsspegel och valnötsflarn
Mistys31 december 2010
Skrivet av Wombat04 den 31 dec 2010
Här i Majorna blir det ingen förrätt, men däremot oxfilé med persilje- och vitlökssmör på en bädd av ugnsrostad potatis och en härlig sallad till. Till efterrätt blir det marängsviss, härligt retro!!! Gott Nytt År på er alla!
Samma lika här till varmrätt. Oxfilé provencalé och ett glas rött eller två :P Syd Afrikanskt förstås :)
Marre7331 december 2010
Här hemma blir det smörgåstårta o snickerskaka mm till efterrätt(Y)
smulan1katt9431 december 2010
Jag gjorde hasselbackspotatis med panerad fläskfile och egen brunsås och till efterrätt gjorde jag små mini äppelkakor som jag slängde ihop och glass till det :P{eat}
isafrid3 januari 2011
Jag gjorde toast till Mousserande, crostini med tapenad, anklever toast, pilgrimmusslor muffins
Förrätt en sallad med päron, granat äpple ädelost och rostade pinjenötter med vinägrett
Huvurätt helstekt oxfilé med hasselbackspotatis rödvinsås, getostsås och haricots verts
Efterrätt hjortronparfait på hasselnötbottom
Jag fick hjälp av vännerna, och muffins och efterätt låg förbered i frysen. Men det var värt mödan(Y)
Hej
Denna underbara soppa med skaldjurstoastar ska vi äta till förrätt och sen blir det oxfilé och god dessert som kära vänner bjuder på!
Gott nytt år önskar jag er alla! :)
Grön ärtsoppa
Firar nyår med syrrans familj och våra föräldrar, har som tradition att laga maten tillsammans på nyårskvällen. I år blir det en räk- och avocadosallad till förrätt, helstekt älgfilé med ugnspotatis samt en svampsås till varmrätt. Efterrätten gör syrran, tror det blir något med hallonparfait. Vi blir tretton stycken till bords i år.
Hej!
Ikväll blir det en "tapas liknande" förrätt, med gott bröd, marinerade oliver, soltorkade tomater och kronärtskockor osv. Huvudrätt blir potatisgratäng med skinkschnitzel och vegitariska morotsbiffar. Dessert en frozen cheesecake.
Gott nytt år!
Här i Majorna blir det ingen förrätt, men däremot oxfilé med persilje- och vitlökssmör på en bädd av ugnsrostad potatis och en härlig sallad till. Till efterrätt blir det marängsviss, härligt retro!!! Gott Nytt År på er alla!
Det blir denna med god sallad och gott vin till... har inte bestämt desserten ännu :)
Håller på och letar nå´t smarrigt på MK
Gott Slut och Gott Nytt År alla!!
Inbakad lax i smördeg
I år kör vi lite klassiskt. Om vi får tag i färska havskräftor så gratineras dessa med chilismör. Sinnessjukt gott. Till varmrätt blir det oxfile som nu legat i kylen över en vecka. Men jag vet inte riktigt än vad vi ska ha till oxfilen?
Hittade faktiskt frusna havskräftor i frysdisken på CityGross, det och räkor och hummer blir det ikväll. Hur gratinerar du dem?
Det blir älgfilé med hasselbackspotatis och bea! Sen en klassisk räkcocktail till förrätt och gino till efterrätt. Enkelt att göra rätt igenom :-)
Vi ska på middag där värdfolket står för vamrätten och vi för för- och efterrätt.
Menyn ser ut som följer:
Förrätt: Kokta tärnade polkabetor, fetaost och pancetta på en salladsbädd med vinägrett
Varmrätt: Plankstek
Efterrätt: LCHF-pannacotta med passionsfrukt
Här bjuds det på skagentoast, rökt fläskfilé med potatisgratäng och en sallad och som avslutning en pannacotta med hallon. Vitt vin till förätten och rött till huvudrätten, från Sydafrika förstås.
Om någon är sugen runt 12-slaget så serveras det en ostbricka.:) Gott nytt år på er alla!
Härhemma skall vi servera följande nyårsmeny;
Förrätt: Het morotssoppa med en bit bröd
Varmrätt; Kryddig laxfilé med potatis, räksås och advokadosallad.
Efterrätt: Vitchokladpannacotta med passionsfrukt topping
Gott Nytt år till alla matklubbsvänner!
Ingen förrätt men till varmrätt serverar jag
Potatis och kantarellgratäng
Tjälknöl på färsk skinka
plus MAT-Tinas variant av denna sås
Bearnaisesås
Till efterrätt en exotisk fruktsallad med vaniljkesella
Till tolvslagets bubbeldricka blir det ostbricka
:P
Förrätt
Musslor i dill och fänkål
Filodegsknyten med kräftskjärtar i pepparrotscrème
Huvudrätt
Kalvstek vittello tonnato (tonfisk och sardellsås)
Ugnsrostade rotsaker toppade med jordärtskockschips och en klick turkisk yoghurt
Efterrätt
Mangosorbet på jordgubbsspegel och valnötsflarn
Här i Majorna blir det ingen förrätt, men däremot oxfilé med persilje- och vitlökssmör på en bädd av ugnsrostad potatis och en härlig sallad till. Till efterrätt blir det marängsviss, härligt retro!!! Gott Nytt År på er alla!
Samma lika här till varmrätt. Oxfilé provencalé och ett glas rött eller två :P Syd Afrikanskt förstås :)
Här hemma blir det smörgåstårta o snickerskaka mm till efterrätt(Y)
Jag gjorde hasselbackspotatis med panerad fläskfile och egen brunsås och till efterrätt gjorde jag små mini äppelkakor som jag slängde ihop och glass till det :P{eat}
Jag gjorde toast till Mousserande, crostini med tapenad, anklever toast, pilgrimmusslor muffins
Förrätt en sallad med päron, granat äpple ädelost och rostade pinjenötter med vinägrett
Huvurätt helstekt oxfilé med hasselbackspotatis rödvinsås, getostsås och haricots verts
Efterrätt hjortronparfait på hasselnötbottom
Jag fick hjälp av vännerna, och muffins och efterätt låg förbered i frysen. Men det var värt mödan(Y)