Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Häst

  • majsan1717 19 november 2010

    Kan någon berätta var man kan köpa hästkött, filé, biff o.s.v. i Malmö.

  • ScarlettRose 11 januari 2011

    Ingen aning om var man får tag på det, men ganska nyfiken på att testa. Så inköpsställen i närheten av Göteborg sökes också.

  • Gul13 11 januari 2011

    Finns saluhallen kvar så är det kanske ett ställe som kan ha.

  • boz1965 11 januari 2011

    Skrivet av majsan1717 den 19 nov 2010

    Kan någon berätta var man kan köpa hästkött, filé, biff o.s.v. i Malmö.


    Jägersro? :DD

    Nej, skämt åsido - prova Saluhallen. Ganska stor chans att du hittar det där. Har de inte det inne så kan de säkert ta hem åt dig.

  • farmoringer 11 januari 2011

    Jag kan då beställa på min lilla Ica affär. Gäller det filé, endast det jag beställt, så måste jag ta en hel.
    Och det gör man...(Y)

  • Lilloo 11 januari 2011

    Vet inte hur det funkar i söder, men här i norr så har vi till och från kunnat köpa det på vår lokala icahandlare. Har de inte hemma så tar de hem det vi vill ha. Suveränt.

  • kattgnag 11 januari 2011

    Är det de stackars uttjänade travhästarna som inte ger vinstpengar längre det gäller och blir slaktade bara därför?

  • Marre73 12 januari 2011

    Undrar det jag med,men kan inte förneka att rökt hästkött på hårdmacka är gott.Men personligen skulle jag nog inte vilja köpa filè eller stek från häst.

  • annahh 12 januari 2011

    Nä, en gammal travhäst är segare än segt!
    Det skulle nog inte bli mat av det hur man än försökte!
    Gamla hästar blir KLISTER!
    Unga hästar och mycket importeras från Nya Zeeland.

  • kattgnag 27 februari 2011

    Men.....föder man verkligen upp hästar enbart för att vi ska äta dem??
    Inget s.a.s. före-detta-användningsområde?

  • soccermum 27 februari 2011

    Skrivet av kattgnag den 27 feb 2011

    Men.....föder man verkligen upp hästar enbart för att vi ska äta dem??
    Inget s.a.s. före-detta-användningsområde?


    Kan inte säga med all säkerhet men troligtvis föder man väl upp hästar på samma sätt som kor och grisar som endast går till slakt...? Har hört att en del restauranger serverar hästfilé under namnet oxfilé bara för det klingar illa i vissa människors öron att äta häst...

  • lingoluring 28 februari 2011

    I sverige föder man inte upp häst enbart för att äta, det är skadade hästar som man slaktar för att äta, och då har de haft en karens på X dagar då de inte fått ngn medecin.
    I Island där emot slaktar man islandshästar för att äta då de inte verkar hålla måttet - unghästar och föl

  • soccermum 28 februari 2011

    ok :) Tack för informationen! Jag vet inte vad som är värst faktiskt- att skadade hästar inte får någon medicin för att köttet ska vara fritt från kemikalier eller att man slaktar hästar för att de inte verkar hålla måttet {nailbiting} *ryser*

  • Cilla71a 1 mars 2011

    Kanske här? http://www.kott-viltspecialisten.se

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.