Kan någon berätta var man kan köpa hästkött, filé, biff o.s.v. i Malmö.
ScarlettRose11 januari 2011
Ingen aning om var man får tag på det, men ganska nyfiken på att testa. Så inköpsställen i närheten av Göteborg sökes också.
Gul1311 januari 2011
Finns saluhallen kvar så är det kanske ett ställe som kan ha.
boz196511 januari 2011
Skrivet av majsan1717 den 19 nov 2010
Kan någon berätta var man kan köpa hästkött, filé, biff o.s.v. i Malmö.
Jägersro? :DD
Nej, skämt åsido - prova Saluhallen. Ganska stor chans att du hittar det där. Har de inte det inne så kan de säkert ta hem åt dig.
farmoringer11 januari 2011
Jag kan då beställa på min lilla Ica affär. Gäller det filé, endast det jag beställt, så måste jag ta en hel.
Och det gör man...(Y)
Lilloo11 januari 2011
Vet inte hur det funkar i söder, men här i norr så har vi till och från kunnat köpa det på vår lokala icahandlare. Har de inte hemma så tar de hem det vi vill ha. Suveränt.
kattgnag11 januari 2011
Är det de stackars uttjänade travhästarna som inte ger vinstpengar längre det gäller och blir slaktade bara därför?
Marre7312 januari 2011
Undrar det jag med,men kan inte förneka att rökt hästkött på hårdmacka är gott.Men personligen skulle jag nog inte vilja köpa filè eller stek från häst.
annahh12 januari 2011
Nä, en gammal travhäst är segare än segt!
Det skulle nog inte bli mat av det hur man än försökte!
Gamla hästar blir KLISTER!
Unga hästar och mycket importeras från Nya Zeeland.
kattgnag27 februari 2011
Men.....föder man verkligen upp hästar enbart för att vi ska äta dem??
Inget s.a.s. före-detta-användningsområde?
soccermum27 februari 2011
Skrivet av kattgnag den 27 feb 2011
Men.....föder man verkligen upp hästar enbart för att vi ska äta dem??
Inget s.a.s. före-detta-användningsområde?
Kan inte säga med all säkerhet men troligtvis föder man väl upp hästar på samma sätt som kor och grisar som endast går till slakt...? Har hört att en del restauranger serverar hästfilé under namnet oxfilé bara för det klingar illa i vissa människors öron att äta häst...
lingoluring28 februari 2011
I sverige föder man inte upp häst enbart för att äta, det är skadade hästar som man slaktar för att äta, och då har de haft en karens på X dagar då de inte fått ngn medecin.
I Island där emot slaktar man islandshästar för att äta då de inte verkar hålla måttet - unghästar och föl
soccermum28 februari 2011
ok :) Tack för informationen! Jag vet inte vad som är värst faktiskt- att skadade hästar inte får någon medicin för att köttet ska vara fritt från kemikalier eller att man slaktar hästar för att de inte verkar hålla måttet {nailbiting} *ryser*
Kan någon berätta var man kan köpa hästkött, filé, biff o.s.v. i Malmö.
Ingen aning om var man får tag på det, men ganska nyfiken på att testa. Så inköpsställen i närheten av Göteborg sökes också.
Finns saluhallen kvar så är det kanske ett ställe som kan ha.
Kan någon berätta var man kan köpa hästkött, filé, biff o.s.v. i Malmö.
Jägersro? :DD
Nej, skämt åsido - prova Saluhallen. Ganska stor chans att du hittar det där. Har de inte det inne så kan de säkert ta hem åt dig.
Jag kan då beställa på min lilla Ica affär. Gäller det filé, endast det jag beställt, så måste jag ta en hel.
Och det gör man...(Y)
Vet inte hur det funkar i söder, men här i norr så har vi till och från kunnat köpa det på vår lokala icahandlare. Har de inte hemma så tar de hem det vi vill ha. Suveränt.
Är det de stackars uttjänade travhästarna som inte ger vinstpengar längre det gäller och blir slaktade bara därför?
Undrar det jag med,men kan inte förneka att rökt hästkött på hårdmacka är gott.Men personligen skulle jag nog inte vilja köpa filè eller stek från häst.
Nä, en gammal travhäst är segare än segt!
Det skulle nog inte bli mat av det hur man än försökte!
Gamla hästar blir KLISTER!
Unga hästar och mycket importeras från Nya Zeeland.
Men.....föder man verkligen upp hästar enbart för att vi ska äta dem??
Inget s.a.s. före-detta-användningsområde?
Men.....föder man verkligen upp hästar enbart för att vi ska äta dem??
Inget s.a.s. före-detta-användningsområde?
Kan inte säga med all säkerhet men troligtvis föder man väl upp hästar på samma sätt som kor och grisar som endast går till slakt...? Har hört att en del restauranger serverar hästfilé under namnet oxfilé bara för det klingar illa i vissa människors öron att äta häst...
I sverige föder man inte upp häst enbart för att äta, det är skadade hästar som man slaktar för att äta, och då har de haft en karens på X dagar då de inte fått ngn medecin.
I Island där emot slaktar man islandshästar för att äta då de inte verkar hålla måttet - unghästar och föl
ok :) Tack för informationen! Jag vet inte vad som är värst faktiskt- att skadade hästar inte får någon medicin för att köttet ska vara fritt från kemikalier eller att man slaktar hästar för att de inte verkar hålla måttet {nailbiting} *ryser*
Kanske här? http://www.kott-viltspecialisten.se