Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lågprisvaror (ex. Eldorado) som är bra?

 • HHag 12 juni 2011

  Hej!

  Jag är en relativt fattig student som söker efter billiga, men fortfarande riktigt goda lågprisvaror. Har ni några tips på produkter som ni testat och som ni tycker håller helt OK kvalitet för priset så får ni jättegärna dela med er av dem!

  Främst syftar jag på de olika affärernas lågprismärken; såsom Willys Eldorado, Icas Euroshopper, Lidls Milbona etc etc. Har ni andra tips på varor som är billigare och godare än snittet så får ni självklart nämna även dem!

  Själv kan jag tipsa om Eldorados Taco-utbud. Mycket billigare än konkurrenterna som ändå håller hög kvalitet. Supergott allt från tacosåsen till kryddan och tacochipsen. Passar även på att tipsa som Lidls märke Enebacken, om man någon gång skulle vilja köpa färdiga köttbullar eller falukorv. Mycket godare än t.ex. Mammas scan, i alla fall enligt mig.

  Så, jag tar tacksamt emot alla tips! En särskild efterlysning gör jag efter en god och billig ketchup. Har ännu inte lyckats hitta någon som kommer i närheten av Heinz... :)

 • mazzarinen 12 juni 2011

  Jag tycker att Willys egen ketchup är god :) Klart prisvärd iallafall.

 • carron66 12 juni 2011

  Hemköps frysta sortiment av exotiska frukter slår allt! Jag menar, om du har för dig att lyxa till det med en kladdkaka och frysta frukter!

 • Mistys 12 juni 2011

  Willys egna varor ( Garant) är riktigt bra. Bla Chipsen har fått bäst i test! Eldorado jordnötter ...jättegoda!
  Eldorados tvättmedel har fått bäst i test i råd och rön för nåt år sen.
  Eldorado ströbröd, First Price ost, Garant korvar, Willys juice, yoghurt och pasta är också bra. Eldorados ris smakar som Uncle Bens. I princip funkar alla lågprisvaror bra på Willys.

 • The_mama97mia 12 juni 2011

  Jag är inte ngn märkesfantast överhuvudtaget, handlar där det är billigast, läser reklambladen o handlar därefter.
  Men det blir sällan på Willys, finns inte här i byn.
  Däremot är både Lidls och Nettos grejer helt OK!
  Lidl har en Cottage cheese som är mkt billigare än keso o godare med.
  Milbonas mejeriprodukter är lika bra som andra.

 • The_mama97mia 12 juni 2011

  Brasklapp här, förr i tiden (vi snackar dinosaurier här) så var Ö&B alltid billiga som attan på konserver o torrvaror, icke så längre. Var där häromveckan och kunde konstatera att både Netto Och Lidl är billigare än ÖB på en del såna varor.

 • Lunchdax 12 juni 2011

  Det skiljer 1kr per ägg på ekologiska ägg jämfört ICA med Lidl. Det är exakt samma förpackning och samma ägg! Samma sak gäller nästan alla de varor som finns hos båda affärerna.

  1kr skillnad per ägg är STOR skillnad,

 • redd 12 juni 2011

  Det här ligger väll i lyxligan men Willys har börjat ha ett sortiment av korvar av bättre kvalitet. Köpte en italiensk med 156g köttråvara per 100g korv. Priset låg på 160kr/kg tror jag.

  Kan låta dyrt men har man en skärmaskin så är det bara att sätta så tunt man kan eftersom det är otroligt mycket smak i korver, själv körde jag 0,2-0,3mm och då bli det ett par skivor på 40-50cm korv =). Skärmaskin gör f.ö. att du kan göra billigt pålägg i långa banor och förvara i frysen, normalt till halva priset mot priset på skivat.

  Garant håller generelt bra kvalite på det jag har testat, grillkorven med 80-85% är bland bästa jag testat på många år, dock är mjölet och i synnerhet rågsikten en riktigt sorglig historia.

  Sedan är väll tumregeln att ju mer processad maten är ju mer skit trycker dom i för att pressa priset. Så se upp med halvfabrikat.

 • DoctorWho 12 juni 2011

  Jag brukar köpa Lidls Milbona både herrgård och prästost. MYCKET godare än Arlas.
  Eldorados färskost är jättegod, detsamma om tomatpurén och alaska pollock i portionsbitar.

 • HHag 13 juni 2011

  Tack för alla tips! Fortsätt att fylla på om ni har fler... Ska absolut testa Willys Ketchup och se om den håller måttet... :)

 • Lenkan 13 juni 2011

  Jag vill gärna puffa för Euroshoppers Pommes Stripes (mini french-fries), de är överlägset bäst av de jag har smakat och dessutom kostar 2 kg under tjugolappen

 • Bumbis 13 juni 2011

  Skrivet av mazzarinen den 12 jun 2011

  Jag tycker att Willys egen ketchup är god :) Klart prisvärd iallafall.


  Gillar man Heinz så tror jag inte att man gillar Willys. En flaska heinz har du länge, spara istället på sådant som du använder 1 gång, där kan du spara pengar utan att förlora allt för mycket smak. Mat ska ju vara gott och inte något nödvändigt som man måste stoppa i sig.{eat}

 • Mistys 13 juni 2011

  Willys frysta broccoli och Garants frysta blomkål är mycket bra.
  Eldorados fiskpinnar har fått bäst i test i råd och rön för ett tag sen.....innehöll mer ren fisk än Findus.
  Även frysta torsken är finare än kända märken. Hela fileér och inte bara småbitar!

 • knyppeltanten 13 juni 2011

  Euroshoppers bacon är bäst i mitt tycke, köttigast under de år jag provat olika sorter.

 • safir74 13 juni 2011

  Såg att Willys har billigt på Garants ostar denna vecka 49.90 kr/kg. Har någon av er testat Garants prästost, isåfall är den är god?

 • boz1965 13 juni 2011

  Skrivet av Transporter den 13 jun 2011

  Jag brukar köpa Lidls Milbona både herrgård och prästost. MYCKET godare än Arlas...


  De flesta (inte alla) Milbona-produkter tillverkas av Skånemejerier. Samma med CityGross' eget märke Favorit.

 • Mistys 13 juni 2011

  Japp den smakar precis som Arlas prästost.

  Grejen med billigare märken och butikernas egna märken är att dom tillverkas i samma fabriker som dom dyrare märkena, ofta med exakt samma råvaror.....ibland bättre råvaror. Ex tillverkas Willys köttbullar i Dafgårds kök. Förr tillverkades Willys chips av OLW ( Har bytt nu till annan fabrik )
  Genom att inte ha egna fabriker utan "hyra" in sig i befintliga kan man hålla lägre priser på varorna.

 • Roggan 13 juni 2011

  Jag måste nog slå ett slag för Euroshoppers haricotes verts och bacon. Bönorna har jag märkt håller högre kvalitet än kända svenska märken. Gillar som sagt också deras bacon i kilosförpackning eftersom det är lite tjockare skivor än i vanliga 140 g förpackningar. Ser i tråden att jag antagligen också ska testa fler lågprisvaror. Har varit lite rädd för dem men vet egentligen inte varför...

 • Wombat04 13 juni 2011

  Euroshoppers frysta hallon, finns inga bättre! Hela, fina hallon till mycket större del än t ex BOB som har en massa krossade och nästan pulvriserade hallon i sina påsar. Här hemma använder vi inga andra hallon (förutom färska förstås när man har råd att köpa dem i säsong). :-D

 • Dintan 14 juni 2011

  Jag tycker att Icas egen majs är utmärkt, både korn och kolvar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.