:)Jag har just varit ute och plockat persilja som jag ska frysa in. Som ni vet är den tvåårig. Fjolårets persilja är färdig att användas eller frysa in.
Jag är dålig på att använda persilja.
Det jag använder persilja till är: i sallader, såser och i strömmingflundra.
Hjälp vad ska jag använda den till mer......????(Y)
MammaIrene19 maj 2008
Oj, jag använder persilja i väldigt mycket.....
Olika pastasallader, kalla såser, stuvade potatis med perilja i, fiskbullar brukar jag ibland klippa ner persilja o gräslök i o det blir väldigt gott, i grytor sätter periljan väldigt fin smak, klippt perilja över kött o som skall in i ugnen blir också gott......
Pröva dig fram, det är bra till mycket!(Y)
The_mama97mia19 maj 2008
Vilken lyx att ha egen persilja....
Jag tycker att det är gott med persilja i potatismos. Jag skulle kunna ha persilja på nästan allt egentligen... ser gott o fräscht ut med nyklippt persilja på maten.
frucaos19 maj 2008
Det är gott i köttfärssoppa!
Jag måsta skörda min också!
Wombat0419 maj 2008
Något som är gott, om man gillar det alltså, är att steka champinjoner och vitlök ihop med finhackad persilja.
Klingan19 maj 2008
För det mesta använder jag persilja som dekoration. I övrigt till hemlagad bearnaissås.
lenajeanette19 maj 2008
Skrivet av Wombat04 den 19 maj 2008
Något som är gott, om man gillar det alltså, är att steka champinjoner och vitlök ihop med finhackad persilja.
Håller med det är riktigt riktigt gott!(Y)
En annan enkel smidig rätt att göra är om man gillar morötter, koka dem med tuggmotstånd i skivor,salt o en nypa socker i kokvattnet, häll av vattnet, i med en klick smör och en näve persilja.
zonale19 maj 2008
Smörsvängd färskpotatis med persilja är en storfavorit hos oss. Har oftast egen skörd av persilja och använder den till mycket olika rätter. Soppor, fisk och grönsaksrätter, grytor av olika slag, järpar mm.
evaldo21 maj 2008
Jag använder persilja till lite allt möjligt, på gratänger, lådor, sallader o sv.
Brukar ha lite oloka örtväxter i krukor och ha ute, det är så gott att ta in färska örter när det behövs, mycket mera smak än de torkade.
The_mama97mia21 maj 2008
Tänk farmors pressgurka....
Finns recept på Matklubben.
*ler nostalgiskt*
Vitlöks och persiljesmör!(Y)
Hacka persilja, pressa några vitlöksklyftor, lite aromat, lite paprikapulver, lite lökpulver och så blandar du ihop allt med smör eller margarin. Rulla till en "korv", slå in det i plastfolie och frys in det. Bara att skära loss en bit och lägga på det grillade köttet när man vill.:p
SDMaya11 juni 2008
Jag använder med persilja i pasta, grytor, inläggningar, smör och speciellt på potatismos... doftar underbart och smakar "spännande"
Jag plockar in under hela året... som i år när det varit mild viner har min klarat sig utmärkt utan att frysa.Jag plockar även buketter (ihop knutna med sytråd) som jag fryser in och sen stoppar i soppan, Sen plockar jag upp den och kastar den och använder lite nyklippt att ganera med!
Lindanemon12 juni 2008
Persilja använder jag också till väldigt mycket, men här kommer de användningsområdena jag ej läst om här:
När jag kokar kyckling, måste det finnas med. Men det går bra med stjälkarna, så jag har några stjälkknippen i frysen.:)
När vi äter något med vitlök, brukar i alla fall jag knapra i mig mycket persilja, detta tar bort den otäcka lukten :'( som annars kommer senare!
Köttbullarna blir så otroligt mycket godare med finklippt persilja i smeten!
Har nu egen trädgård igen, men så mycket persilja har inte kommit upp. Däremot har mina underbara grannar ett stort bestånd, och det är bara för mig att ta så mycket jag vill. (Y)
monac12 juni 2008
använder till precis ALLT.,DRIVOR AV PERSILJA:D
i MATBRÖD,SALLAD,GRYTOR, SOPPOR....
dET ÄR SÅ HIMLA GOTT & ÄR KOMPIS MED ALLA ANDRA KRYDDOR SÅ DET BLIR INGA "SMAK-KROCKAR". Snygg & trevlig ört,verkligen!
En otrolig massa järn är det i oxå...samt att den är bra vid urinvägsproblem,kan vara bra att känna till(L)
Bara skivade solvarma tomater,rödlök,massor av hackad persilja & vinegrett på det är bra såååå gott!
Av någon anledning så trivs inte persiljan i mina land:( varken ute eller i växthuset....ska pröva att odla blad persilja nästa säsong ist.
Lange12 juni 2008
Lägg ett knippe persilja i uppkokt vatten och låt dra ca en minut. Persiljevattnet kan sen sparas i kyl flera dagar och har en otroligt renande effekt framförallt på njurarna men är naturligtvis bra för hela kroppen. Bonusen är att det smakar bra och är naturligt(Y) Själv äter jag med god aptit persiljekvistar som dom är men dillen får gärna stå kvar:p
MatAnders12 juni 2008
Det är jättegott att ha i t.e.x pastasåser med bacon,champinjoner & gorgonzola. Sen har jag ofta mycket jag strör över tomatbaserade lamm grytor.(Y)
systeryster4 december 2008
Är jättebra som järntillskott och gott i bland annat ägg och persiljesås till kokt fisk.
Även i mina lövbiffsrullader.[recept]42513 [/recept]
Mikatta4 december 2008
:)Svensk pesto såklart!
Kör persilja, hasselnötter, västerbottenost och olivolja i en matberedare till önskad konsistens. Salt och peppar efter smak. Och så gott
emaxen4 december 2008
:)Jag använder alltid persilja i köttbullar,pannbiff och köttfärslimpa:p
:)Jag har just varit ute och plockat persilja som jag ska frysa in. Som ni vet är den tvåårig. Fjolårets persilja är färdig att användas eller frysa in.
Jag är dålig på att använda persilja.
Det jag använder persilja till är: i sallader, såser och i strömmingflundra.
Hjälp vad ska jag använda den till mer......????(Y)
Oj, jag använder persilja i väldigt mycket.....
Olika pastasallader, kalla såser, stuvade potatis med perilja i, fiskbullar brukar jag ibland klippa ner persilja o gräslök i o det blir väldigt gott, i grytor sätter periljan väldigt fin smak, klippt perilja över kött o som skall in i ugnen blir också gott......
Pröva dig fram, det är bra till mycket!(Y)
Vilken lyx att ha egen persilja....
Jag tycker att det är gott med persilja i potatismos. Jag skulle kunna ha persilja på nästan allt egentligen... ser gott o fräscht ut med nyklippt persilja på maten.
Det är gott i köttfärssoppa!
Jag måsta skörda min också!
Något som är gott, om man gillar det alltså, är att steka champinjoner och vitlök ihop med finhackad persilja.
För det mesta använder jag persilja som dekoration. I övrigt till hemlagad bearnaissås.
Något som är gott, om man gillar det alltså, är att steka champinjoner och vitlök ihop med finhackad persilja.
Håller med det är riktigt riktigt gott!(Y)
En annan enkel smidig rätt att göra är om man gillar morötter, koka dem med tuggmotstånd i skivor,salt o en nypa socker i kokvattnet, häll av vattnet, i med en klick smör och en näve persilja.
Smörsvängd färskpotatis med persilja är en storfavorit hos oss. Har oftast egen skörd av persilja och använder den till mycket olika rätter. Soppor, fisk och grönsaksrätter, grytor av olika slag, järpar mm.
Jag använder persilja till lite allt möjligt, på gratänger, lådor, sallader o sv.
Brukar ha lite oloka örtväxter i krukor och ha ute, det är så gott att ta in färska örter när det behövs, mycket mera smak än de torkade.
Tänk farmors pressgurka....
Finns recept på Matklubben.
*ler nostalgiskt*
Enkel Chimichurri
Vitlöks och persiljesmör!(Y)
Hacka persilja, pressa några vitlöksklyftor, lite aromat, lite paprikapulver, lite lökpulver och så blandar du ihop allt med smör eller margarin. Rulla till en "korv", slå in det i plastfolie och frys in det. Bara att skära loss en bit och lägga på det grillade köttet när man vill.:p
Jag använder med persilja i pasta, grytor, inläggningar, smör och speciellt på potatismos... doftar underbart och smakar "spännande"
Jag plockar in under hela året... som i år när det varit mild viner har min klarat sig utmärkt utan att frysa.Jag plockar även buketter (ihop knutna med sytråd) som jag fryser in och sen stoppar i soppan, Sen plockar jag upp den och kastar den och använder lite nyklippt att ganera med!
Persilja använder jag också till väldigt mycket, men här kommer de användningsområdena jag ej läst om här:
När jag kokar kyckling, måste det finnas med. Men det går bra med stjälkarna, så jag har några stjälkknippen i frysen.:)
När vi äter något med vitlök, brukar i alla fall jag knapra i mig mycket persilja, detta tar bort den otäcka lukten :'( som annars kommer senare!
Köttbullarna blir så otroligt mycket godare med finklippt persilja i smeten!
Sen har vi förstås min potatissallad:
Potatissallad
Har nu egen trädgård igen, men så mycket persilja har inte kommit upp. Däremot har mina underbara grannar ett stort bestånd, och det är bara för mig att ta så mycket jag vill. (Y)
använder till precis ALLT.,DRIVOR AV PERSILJA:D
i MATBRÖD,SALLAD,GRYTOR, SOPPOR....
dET ÄR SÅ HIMLA GOTT & ÄR KOMPIS MED ALLA ANDRA KRYDDOR SÅ DET BLIR INGA "SMAK-KROCKAR". Snygg & trevlig ört,verkligen!
En otrolig massa järn är det i oxå...samt att den är bra vid urinvägsproblem,kan vara bra att känna till(L)
Bara skivade solvarma tomater,rödlök,massor av hackad persilja & vinegrett på det är bra såååå gott!
Av någon anledning så trivs inte persiljan i mina land:( varken ute eller i växthuset....ska pröva att odla blad persilja nästa säsong ist.
Lägg ett knippe persilja i uppkokt vatten och låt dra ca en minut. Persiljevattnet kan sen sparas i kyl flera dagar och har en otroligt renande effekt framförallt på njurarna men är naturligtvis bra för hela kroppen. Bonusen är att det smakar bra och är naturligt(Y) Själv äter jag med god aptit persiljekvistar som dom är men dillen får gärna stå kvar:p
Det är jättegott att ha i t.e.x pastasåser med bacon,champinjoner & gorgonzola. Sen har jag ofta mycket jag strör över tomatbaserade lamm grytor.(Y)
Är jättebra som järntillskott och gott i bland annat ägg och persiljesås till kokt fisk.
Även i mina lövbiffsrullader.[recept]42513 [/recept]
:)Svensk pesto såklart!
Kör persilja, hasselnötter, västerbottenost och olivolja i en matberedare till önskad konsistens. Salt och peppar efter smak. Och så gott
:)Jag använder alltid persilja i köttbullar,pannbiff och köttfärslimpa:p