Jag har ett recept på Bagels som jag fått. Påstås vara ett "äkta" om det nu finns ett sådant. Hemligheten med äkta Bagels är att man bakar ut ringarna, låter dom jäsa först sen kokar man dom i sockervatten för att stoppa jäsprocessen och få ett segt ytskikt av sockervattnet. Såg på det andra receptet att man skulle koka dom först innan jäsning. Förstår inte vitsen men dom blir kanske bra dom också. Dom kokades i saltvatten men äkta bagels ska kokas i sockervatten.
Jag har gjort detta otaliga gånger och dom har alltid strykande åtgång.
Lägger ut receptet under kvällen, det är riktigt bra :)
Mistys24 januari 2010
Bagels
Oops!Behövde inte lägga ut mitt recept. Fanns redan inlagt. Detta är det rätta där man kokar i sockervatten. Blir superbra. Riktiga Bagels ska inte innehålla smör heller utan olja (Y)
mattjejen8 maj 2010
Hej!
Jag tänkte baka bagels för första gången. Det jag undrar e vilken degvätska som blir bäst, mjölk lr vatten? Har hittat recept med båda... Sen vattnet man kokar dom i, står det i recepten att man ska ha socker, salt lr inget av det... Vad blir det för skillnad förutom smaken?
Hoppas det finns nån bagelexpert här på MK:)
Hej. Jag söker bra recept på Bagels, om någon kan tänkas ha det? :)
Det här receptet har fått bra omdöme iaf..
Bagels
Jag har ett recept på Bagels som jag fått. Påstås vara ett "äkta" om det nu finns ett sådant. Hemligheten med äkta Bagels är att man bakar ut ringarna, låter dom jäsa först sen kokar man dom i sockervatten för att stoppa jäsprocessen och få ett segt ytskikt av sockervattnet. Såg på det andra receptet att man skulle koka dom först innan jäsning. Förstår inte vitsen men dom blir kanske bra dom också. Dom kokades i saltvatten men äkta bagels ska kokas i sockervatten.
Jag har gjort detta otaliga gånger och dom har alltid strykande åtgång.
Lägger ut receptet under kvällen, det är riktigt bra :)
Bagels
Oops!Behövde inte lägga ut mitt recept. Fanns redan inlagt. Detta är det rätta där man kokar i sockervatten. Blir superbra. Riktiga Bagels ska inte innehålla smör heller utan olja (Y)
Hej!
Jag tänkte baka bagels för första gången. Det jag undrar e vilken degvätska som blir bäst, mjölk lr vatten? Har hittat recept med båda... Sen vattnet man kokar dom i, står det i recepten att man ska ha socker, salt lr inget av det... Vad blir det för skillnad förutom smaken?
Hoppas det finns nån bagelexpert här på MK:)