{beauty}Ämnar göra själv "botten" till smörgåstårta med lax bl. a. Jag kanske kan göra foccia deg helt enkelt
Ämnar göra i långpanna. Har någon bättre tips?
Fredrika.
boz196527 maj 2010
Jag brukar göra en vanlig deg till formfranska och baka den i en springform. Funkar hur bra som helst.
Det här receptet är toppen, tror det kommer från Allt om Mat för länge sen.
idea_27 maj 2010
Själv brukar jag baka grova och mättande smörgåstårtsbottnar efter ett recept på grova tekakor jag fått av min barndomsgranne Ulla-britt (den kvinnan är en fena i köket). Börjar med att koka en "gröt" på lite olika ingredienser... Om du vill ha receptet kan jag nog slänga in det här på sidan (om det inte redan finns...)
Farmor596 juli 2010
Om man inte vill baka eget bröd så går det bra att använda polarkaka som smårgåstårtsbröd. Jag gör det när jag gör röror med skinka, räkor eller tonfisk som fyllning. En påse med 6 halvkakor räcker till en stor rund tårta med två lager fyllning.
När det är ont om tid//{eat}
Marre734 augusti 2010
Skrivet av Farmor59 den 6 jul 2010
Om man inte vill baka eget bröd så går det bra att använda polarkaka som smårgåstårtsbröd. Jag gör det när jag gör röror med skinka, räkor eller tonfisk som fyllning. En påse med 6 halvkakor räcker till en stor rund tårta med två lager fyllning.
När det är ont om tid//{eat}
Jag tar alltid 2 påsar polarbröd till mina tårtor,de blir höga och fina,dvs 5 lager med fyllning.(Y)
frucaos5 augusti 2010
Polarkaka är supergott till smörgåstårta och suger inte åt sig för mycket vätska heller ... för att inte tala om hur smidigt det är! Går säkert lika bra med hönökaka eller juliakaka.
boz19655 augusti 2010
Skrivet av frucaos den 5 aug 2010
...Går säkert lika bra med hönökaka eller juliakaka.
Jag kan försäkra att hönökaka funkar alldeles utmärkt. Även vetetortillas fungerar, men då ska det vara lite mer mexikanska smaker i tårtan.
chrisq5 augusti 2010
:DDjag jobbar med att göra tårtor o köper färdiga bröd lägger mer vikt vid all fyllnad o dekoration
{beauty}Ämnar göra själv "botten" till smörgåstårta med lax bl. a. Jag kanske kan göra foccia deg helt enkelt
Ämnar göra i långpanna. Har någon bättre tips?
Fredrika.
Jag brukar göra en vanlig deg till formfranska och baka den i en springform. Funkar hur bra som helst.
Smörgåstårtebröd
Det här receptet är toppen, tror det kommer från Allt om Mat för länge sen.
Själv brukar jag baka grova och mättande smörgåstårtsbottnar efter ett recept på grova tekakor jag fått av min barndomsgranne Ulla-britt (den kvinnan är en fena i köket). Börjar med att koka en "gröt" på lite olika ingredienser... Om du vill ha receptet kan jag nog slänga in det här på sidan (om det inte redan finns...)
Om man inte vill baka eget bröd så går det bra att använda polarkaka som smårgåstårtsbröd. Jag gör det när jag gör röror med skinka, räkor eller tonfisk som fyllning. En påse med 6 halvkakor räcker till en stor rund tårta med två lager fyllning.
När det är ont om tid//{eat}
Om man inte vill baka eget bröd så går det bra att använda polarkaka som smårgåstårtsbröd. Jag gör det när jag gör röror med skinka, räkor eller tonfisk som fyllning. En påse med 6 halvkakor räcker till en stor rund tårta med två lager fyllning.
När det är ont om tid//{eat}
Jag tar alltid 2 påsar polarbröd till mina tårtor,de blir höga och fina,dvs 5 lager med fyllning.(Y)
Polarkaka är supergott till smörgåstårta och suger inte åt sig för mycket vätska heller ... för att inte tala om hur smidigt det är! Går säkert lika bra med hönökaka eller juliakaka.
...Går säkert lika bra med hönökaka eller juliakaka.
Jag kan försäkra att hönökaka funkar alldeles utmärkt. Även vetetortillas fungerar, men då ska det vara lite mer mexikanska smaker i tårtan.
:DDjag jobbar med att göra tårtor o köper färdiga bröd lägger mer vikt vid all fyllnad o dekoration