Hej, älskar att baka bröd men de flesta recepten gör jag efter de som jag letar upp på nätet. Har några st som jag gjort om men är inte så van. Kan man generellt säga att det går att byta ut t.ex. 1 dl mjöl mot 1 dl frön/nötter av olika sorter? Måste man ändra på något annat eller hur funkar det. Ge gärna några konkreta exempel.
Mvh//Robert
The_mama97mia12 februari 2010
Jag är ju ngt av en receptanarkist, men om jag har i frön/nötter så inte tror jag att jag har så mkt mindre mjöl? Nötter suger ju inte upp vätska så?
Jag kör på känn...
mikaan12 februari 2010
Hejsan.. du kan ju använda tex Spelt mjöl det är ju "lite bättre" än vanligt vetemjöl--, jag gjorde morotsmuffins idag o tog lika delar vetemjöl o speltmjöl..blev superbra..(Y)
frucaos12 februari 2010
Kör på känn och se till att du får vettig konsistens på degen - då brukar det ordna sig tycker jag.
Att byta ut så lite som en dl borde inte ge några problem tycker jag.
hybrex12 februari 2010
Okej, jag gjorde scones enligt detta recpetet, fast böt ut en del saker.
"Mina Scones"
4 ½ dl rågmjöl (3dl Stenmalet rågmjöl, 1 dl rågflingor, kruskakli, linfrön, psylliumfrö (1dl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt (mineral)
½ dl matolja (t ex olivolja) (lite mer)
2 dl mjölk eller filmjölk (yoghurt)
Typ första gången jag vågade mig på att ändra lite. Har ett annat recpet som jag ändrat på en hel del men med lite hjälp :p Funderade bra (Y)
Men om det inte är nötter utan t.ex rågflingor eller kli så kan man väl byta ut någon eller några dl?
Hej, älskar att baka bröd men de flesta recepten gör jag efter de som jag letar upp på nätet. Har några st som jag gjort om men är inte så van. Kan man generellt säga att det går att byta ut t.ex. 1 dl mjöl mot 1 dl frön/nötter av olika sorter? Måste man ändra på något annat eller hur funkar det. Ge gärna några konkreta exempel.
Mvh//Robert
Jag är ju ngt av en receptanarkist, men om jag har i frön/nötter så inte tror jag att jag har så mkt mindre mjöl? Nötter suger ju inte upp vätska så?
Jag kör på känn...
Hejsan.. du kan ju använda tex Spelt mjöl det är ju "lite bättre" än vanligt vetemjöl--, jag gjorde morotsmuffins idag o tog lika delar vetemjöl o speltmjöl..blev superbra..(Y)
Kör på känn och se till att du får vettig konsistens på degen - då brukar det ordna sig tycker jag.
Att byta ut så lite som en dl borde inte ge några problem tycker jag.
Okej, jag gjorde scones enligt detta recpetet, fast böt ut en del saker.
"Mina Scones"
4 ½ dl rågmjöl (3dl Stenmalet rågmjöl, 1 dl rågflingor, kruskakli, linfrön, psylliumfrö (1dl)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt (mineral)
½ dl matolja (t ex olivolja) (lite mer)
2 dl mjölk eller filmjölk (yoghurt)
Typ första gången jag vågade mig på att ändra lite. Har ett annat recpet som jag ändrat på en hel del men med lite hjälp :p Funderade bra (Y)
Men om det inte är nötter utan t.ex rågflingor eller kli så kan man väl byta ut någon eller några dl?