Kan någon ge tips? Bakar bröd på rågsikt, filmjölk, mörk sirap, jäsning Bikarbonat och bakpulver, ugnen 1 tim 100 grad. 1 tim 150 grad. Brödet har tendens att visa lite av dödbakning, men är gott i smaken, vad kan felet bero på?
boz19653 februari 2011
Jag är visserligen inte bagare, men jag tycker nog att temperaturen verkar liiite väl låg.
Bumbis3 februari 2011
Eftersom det inte är jäst i blir det ju mer kompakt, bakpulver ger ju inte samma lyft. Jag tycker även att graderna är låga och tiden lite väl lång i ugnen. Prova med ca 175 grader i 1 tim.
carl-g3 februari 2011
Tack snälla för tipsen, jag har följt det recept jag fått med dessa tider och temperaturer och har vid olika bakningar fått varierande utfall betr. dödbakningen, den enda skillnaden är att den jag fick receptet från använde braspanna och jag formar, kanske detta antingen behöver längre tid eller högre temp.?
robzon3 februari 2011
jag har två recept som ser ut lika dant ut.. Ena kallar jag det filmjölkskaka bakar det i långpanna
i 175 grad i ca 1-1.5 tim ... det andra receptet är filmjölkslimpa även denna i långpanna ...
gräddar denna i 100 grad i 45 min höjer sedan tempen till 150 grad i ytterligare 45min ... i mina recept så rör jag bara i hop alla ingredienser och sedan i med det i långpanna och grädda....
konsistensen på dessa är inte som limpa utan mer kompakt men ändå saftigt och gott...
brukar baka och frysa in ...gott att äta till frukost och att ha till hands då man är trött på köpe bröd..
Kan någon ge tips? Bakar bröd på rågsikt, filmjölk, mörk sirap, jäsning Bikarbonat och bakpulver, ugnen 1 tim 100 grad. 1 tim 150 grad. Brödet har tendens att visa lite av dödbakning, men är gott i smaken, vad kan felet bero på?
Jag är visserligen inte bagare, men jag tycker nog att temperaturen verkar liiite väl låg.
Eftersom det inte är jäst i blir det ju mer kompakt, bakpulver ger ju inte samma lyft. Jag tycker även att graderna är låga och tiden lite väl lång i ugnen. Prova med ca 175 grader i 1 tim.
Tack snälla för tipsen, jag har följt det recept jag fått med dessa tider och temperaturer och har vid olika bakningar fått varierande utfall betr. dödbakningen, den enda skillnaden är att den jag fick receptet från använde braspanna och jag formar, kanske detta antingen behöver längre tid eller högre temp.?
jag har två recept som ser ut lika dant ut.. Ena kallar jag det filmjölkskaka bakar det i långpanna
i 175 grad i ca 1-1.5 tim ... det andra receptet är filmjölkslimpa även denna i långpanna ...
gräddar denna i 100 grad i 45 min höjer sedan tempen till 150 grad i ytterligare 45min ... i mina recept så rör jag bara i hop alla ingredienser och sedan i med det i långpanna och grädda....
konsistensen på dessa är inte som limpa utan mer kompakt men ändå saftigt och gott...
brukar baka och frysa in ...gott att äta till frukost och att ha till hands då man är trött på köpe bröd..