Frågor om deg 1 när det gäller surdeg???? Snälla hjälp!
asamariah22 januari 2012
Har gjort denna surdegsgrund enligt ett recept från Leila L
Deg 1 (Surdeg):
5 g (1/10 pkt) färsk jäst
3 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl special
Hur länge kan den stå i kylskåpet innan jag måste "friska" den med mjöl och vatten? Räcker det med att ha gladpack över den när den ligger i en bytta? Hur mycket mjöl och vatten ska jag tillsätta?
Hur mycket ska jag sen ta av den när jag ska börja baka om jag ska göra detta recept
http://www.recept.nu/1.38141
VÄLDIGT tacksam för svar!
asamariah
The_mama97mia22 januari 2012
Ja men det står ju i receptet? Du tar hela satsen av deg1, som bara ska stå i kylen över natt eller i rumstemp några timmar.
Alltså, jag har haft den i kylen 2 dagar nu, för jag läste nånstans att man kunde ha kvar den länge. Är den alltså förstörd nu då?
LitenRos22 januari 2012
Nej det tror jag inte. Kolla filerna som boz 1965 förslår.
The_mama97mia22 januari 2012
Jag skulle baka på h ela och följa Leilas recept. Sen får du starta en riktig surdeg, gärna på rågmjöl. Vetemjöl special är inget att ha en surdegsgrund på IMHO.
Har gjort denna surdegsgrund enligt ett recept från Leila L
Deg 1 (Surdeg):
5 g (1/10 pkt) färsk jäst
3 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl special
Hur länge kan den stå i kylskåpet innan jag måste "friska" den med mjöl och vatten? Räcker det med att ha gladpack över den när den ligger i en bytta? Hur mycket mjöl och vatten ska jag tillsätta?
Hur mycket ska jag sen ta av den när jag ska börja baka om jag ska göra detta recept
http://www.recept.nu/1.38141
VÄLDIGT tacksam för svar!
asamariah
Ja men det står ju i receptet? Du tar hela satsen av deg1, som bara ska stå i kylen över natt eller i rumstemp några timmar.
Hoppas att du kan få lite svar här:
http://paindemartin.blogspot.com/2008/11/vanliga-frgor.html
http://paindemartin.blogspot.com/2008/01/konsten-att-mata-en-surdeg.html
Alltså, jag har haft den i kylen 2 dagar nu, för jag läste nånstans att man kunde ha kvar den länge. Är den alltså förstörd nu då?
Nej det tror jag inte. Kolla filerna som boz 1965 förslår.
Jag skulle baka på h ela och följa Leilas recept. Sen får du starta en riktig surdeg, gärna på rågmjöl. Vetemjöl special är inget att ha en surdegsgrund på IMHO.