Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frågor om deg 1 när det gäller surdeg???? Snälla hjälp!

  • asamariah 22 januari 2012

    Har gjort denna surdegsgrund enligt ett recept från Leila L

    Deg 1 (Surdeg):
    5 g (1/10 pkt) färsk jäst
    3 dl kallt vatten
    5 dl vetemjöl special

    Hur länge kan den stå i kylskåpet innan jag måste "friska" den med mjöl och vatten? Räcker det med att ha gladpack över den när den ligger i en bytta? Hur mycket mjöl och vatten ska jag tillsätta?

    Hur mycket ska jag sen ta av den när jag ska börja baka om jag ska göra detta recept

    http://www.recept.nu/1.38141

    VÄLDIGT tacksam för svar!

    asamariah

  • The_mama97mia 22 januari 2012

    Ja men det står ju i receptet? Du tar hela satsen av deg1, som bara ska stå i kylen över natt eller i rumstemp några timmar.

  • boz1965 22 januari 2012

    Hoppas att du kan få lite svar här:

    http://paindemartin.blogspot.com/2008/11/vanliga-frgor.html
    http://paindemartin.blogspot.com/2008/01/konsten-att-mata-en-surdeg.html

  • asamariah 22 januari 2012

    Alltså, jag har haft den i kylen 2 dagar nu, för jag läste nånstans att man kunde ha kvar den länge. Är den alltså förstörd nu då?

  • LitenRos 22 januari 2012

    Nej det tror jag inte. Kolla filerna som boz 1965 förslår.

  • The_mama97mia 22 januari 2012

    Jag skulle baka på h ela och följa Leilas recept. Sen får du starta en riktig surdeg, gärna på rågmjöl. Vetemjöl special är inget att ha en surdegsgrund på IMHO.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.