Såg ett recept för ganska länge sedan på frallor som man frös som deg och sen tinade i kylen. Någon som minns???
Skulle ha sparat det men... Hopps på tur....
redd20 juli 2009
Nu kan jag ha fel för jag går bara på vad jag har hört här i forumet, men jag tror att du kan göra det med alla frallor.
Jäs klart bröden och istället för att stoppa dom i ugnen så lägger du dom i frysen på en plåt, när dom är hårda kan du lägga dom i påsar. Det kneppigaste borde vara att tina dom helt.
Akokin21 juli 2009
Annars har jag ett recept där du ställer degen i kylen under natten och gräddar klart dagen efter.
1/3 pkt jäst, 5 dl kallt vatten, 1,5 tsk salt, 8 dl mjöl (man kan blanda, vete, graham, råg. Kan även ha i linfrön, nötter mm). Degen ska vara kladdig men inte rinnig.
Ställ i kylen med bakduk under natten. Gör frallor, blir ca 8 st av degen. Grädda dem i 225 grader i ca 20-25 minuter.
Såg ett recept för ganska länge sedan på frallor som man frös som deg och sen tinade i kylen. Någon som minns???
Skulle ha sparat det men... Hopps på tur....
Nu kan jag ha fel för jag går bara på vad jag har hört här i forumet, men jag tror att du kan göra det med alla frallor.
Jäs klart bröden och istället för att stoppa dom i ugnen så lägger du dom i frysen på en plåt, när dom är hårda kan du lägga dom i påsar. Det kneppigaste borde vara att tina dom helt.
Annars har jag ett recept där du ställer degen i kylen under natten och gräddar klart dagen efter.
1/3 pkt jäst, 5 dl kallt vatten, 1,5 tsk salt, 8 dl mjöl (man kan blanda, vete, graham, råg. Kan även ha i linfrön, nötter mm). Degen ska vara kladdig men inte rinnig.
Ställ i kylen med bakduk under natten. Gör frallor, blir ca 8 st av degen. Grädda dem i 225 grader i ca 20-25 minuter.