Jag har en fråga. Jag bor i Holland och det är inte lätt att få tag på rågsikt. Nu vill jag ta med rågsikt från Sverige men för att kunna spara det längre en 2 månader undrar jag om man kan frysa in rågsikten? Har någon erfarenhet med det? Hör av dig!
sikaal23 december 2010
Min rågsiktspåse är inte ny, men bäst före var 21.7.2011 så rågsikt håller sig ju mycket längre än 2 månader. Torrt och svalt är ju det viktigaste! I frysen blir det ju fuktigt, jag tror inte det är så lyckat. Jag har aldrig provat, kanske någon annan har!
Lycka till
Lena
evaldo23 december 2010
Köpa mjöl i lösvikt eller i god försäljning är ett utmärkt sätt att spara pengar på detta gemensamma ingrediens som används i köket. Att hålla den från den oundvikliga utbrotten av maskar om det inte används i tid är viktigt så du inte slösar produkten. När fel eller maskar lucka i köket, är det svårt att bli av med dem.
Detta är vad du behöver:
Mjöl
Plast eller plastpåsar
Hela lagerblad
Frys
1. Öppna påse mjöl och lägg den i lufttät behållare. Det spelar ingen roll om du använder plastpåsar eller behållare.
2. Ställ i frysen i minst 24 timmar. Den kalla temperaturer döda insektägg som de medför korn och mjöl.
3. Ta bort mjöl behållare från frysen och satte ett lagerblad i varje behållare.
4. Förvara behållare på en sval och mörk plats.
Tips:
Alla mjöl och gryn har insektägg i dem. Se till att du rotera dessa produkter för att undvika en wormy angrepp i ditt kök.
Får ej frysas mjölet med lagerblad insidan. Lagerblad släpper sin lukt när de fryser.
irrevirre23 december 2010
Oj evaldo .... Jag vill INTE att allt mjöl innehåller insektsägg {sick} Vilket land kom detta råd ifrån. Mjöl i lösvikt är väl ovanligt här?
svengelsk23 december 2010
Jag kan inte heller få tag på rågsikt, utan använder hälften rågmjöl och hälften vetemjöl, strong white flour, vanligt vetemjöl har inte tillräckligt med gluten i England vet inte om det är likadant i Holland.
rostok26 december 2010
Hej, jag frågade "min" mjölbonde, där jag köpt mycket mjöl, även lite ovanligare sorter, om det går att frysa mjöl, och det går! Även om han inte kunde hitta något skäl för just mig att göra det, då jag har tillgång till ett ganska kallt garage, med bara några plusgrader när det är som kallas ute, men där är i stort sett alltid kallare än inne i själva huset. OM mjölet förvaras under + 18 C så kan inte mjölmaskarna fortplanta sig och bli fler.
sthor30 december 2010
Hjärtlig tack för alla tips!
knyppeltanten30 december 2010
Jag har fryst in mjöl som jag köpte i tvåkilosförpackningar, den storleken räcker länge till mig det var därför jag frös den. Jag la mjölet i en plastpåse och påsen i en 2-l glassbytta och det fungerade fint smakmässigt. Jag köpte "hemmalt" direkt på en kvarn och det mjölet är mycket godare än det man köper i affären.
folof30 december 2010
Har bakat matbrod pa bade vetemjol och ragsikt dar bast fore datum passerats for ett par ar sedan. Inga som helst problem. Jaste lika bra och smakade utmarkt.
boz196530 december 2010
Fattar inte riktigt vitsen med att frysa ett livsmedel som har i princip obegränsad hållbarhet i rumstemperatur så länge som det förvaras torrt och mörkt.
Jag har en fråga. Jag bor i Holland och det är inte lätt att få tag på rågsikt. Nu vill jag ta med rågsikt från Sverige men för att kunna spara det längre en 2 månader undrar jag om man kan frysa in rågsikten? Har någon erfarenhet med det? Hör av dig!
Min rågsiktspåse är inte ny, men bäst före var 21.7.2011 så rågsikt håller sig ju mycket längre än 2 månader. Torrt och svalt är ju det viktigaste! I frysen blir det ju fuktigt, jag tror inte det är så lyckat. Jag har aldrig provat, kanske någon annan har!
Lycka till
Lena
Köpa mjöl i lösvikt eller i god försäljning är ett utmärkt sätt att spara pengar på detta gemensamma ingrediens som används i köket. Att hålla den från den oundvikliga utbrotten av maskar om det inte används i tid är viktigt så du inte slösar produkten. När fel eller maskar lucka i köket, är det svårt att bli av med dem.
Detta är vad du behöver:
Mjöl
Plast eller plastpåsar
Hela lagerblad
Frys
1. Öppna påse mjöl och lägg den i lufttät behållare. Det spelar ingen roll om du använder plastpåsar eller behållare.
2. Ställ i frysen i minst 24 timmar. Den kalla temperaturer döda insektägg som de medför korn och mjöl.
3. Ta bort mjöl behållare från frysen och satte ett lagerblad i varje behållare.
4. Förvara behållare på en sval och mörk plats.
Tips:
Alla mjöl och gryn har insektägg i dem. Se till att du rotera dessa produkter för att undvika en wormy angrepp i ditt kök.
Får ej frysas mjölet med lagerblad insidan. Lagerblad släpper sin lukt när de fryser.
Oj evaldo .... Jag vill INTE att allt mjöl innehåller insektsägg {sick} Vilket land kom detta råd ifrån. Mjöl i lösvikt är väl ovanligt här?
Jag kan inte heller få tag på rågsikt, utan använder hälften rågmjöl och hälften vetemjöl, strong white flour, vanligt vetemjöl har inte tillräckligt med gluten i England vet inte om det är likadant i Holland.
Hej, jag frågade "min" mjölbonde, där jag köpt mycket mjöl, även lite ovanligare sorter, om det går att frysa mjöl, och det går! Även om han inte kunde hitta något skäl för just mig att göra det, då jag har tillgång till ett ganska kallt garage, med bara några plusgrader när det är som kallas ute, men där är i stort sett alltid kallare än inne i själva huset. OM mjölet förvaras under + 18 C så kan inte mjölmaskarna fortplanta sig och bli fler.
Hjärtlig tack för alla tips!
Jag har fryst in mjöl som jag köpte i tvåkilosförpackningar, den storleken räcker länge till mig det var därför jag frös den. Jag la mjölet i en plastpåse och påsen i en 2-l glassbytta och det fungerade fint smakmässigt. Jag köpte "hemmalt" direkt på en kvarn och det mjölet är mycket godare än det man köper i affären.
Har bakat matbrod pa bade vetemjol och ragsikt dar bast fore datum passerats for ett par ar sedan. Inga som helst problem. Jaste lika bra och smakade utmarkt.
Fattar inte riktigt vitsen med att frysa ett livsmedel som har i princip obegränsad hållbarhet i rumstemperatur så länge som det förvaras torrt och mörkt.