Någon som har bra recept el tips på bröd/frukostbullar som man kan frysa in obakade och sedan ta upp och grädda?
marsiv20 februari 2009
Hej !
Detta recept har jag prövat och det blev jättegott.. Jag lät frallorna först jäsa i kylkskåp över natten sen lade jag in dem i frysen. Tar fram så många jag vill ha på kvällen, låter dem tina i kylen för att grädda dem på morgonen.. mkt gott!!
Kalljästa frukostfrallor
12 st
50 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk malda blandade brödkryddor
9 dl lantbrödsmjöl
Lös upp jästen i det kalla vattnet i en skål. Tillsätt oljan, salt och brödkryddor. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig. Baka ut degen till släta bullar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Jäs brödet under bakduk ca 12 timmar i kylskåp. Låt brödet stå i rumstemperatur medan ungen värms upp till 225-250 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Hej!
Någon som har bra recept el tips på bröd/frukostbullar som man kan frysa in obakade och sedan ta upp och grädda?
Hej !
Detta recept har jag prövat och det blev jättegott.. Jag lät frallorna först jäsa i kylkskåp över natten sen lade jag in dem i frysen. Tar fram så många jag vill ha på kvällen, låter dem tina i kylen för att grädda dem på morgonen.. mkt gott!!
Kalljästa frukostfrallor
12 st
50 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk malda blandade brödkryddor
9 dl lantbrödsmjöl
Lös upp jästen i det kalla vattnet i en skål. Tillsätt oljan, salt och brödkryddor. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig. Baka ut degen till släta bullar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Jäs brödet under bakduk ca 12 timmar i kylskåp. Låt brödet stå i rumstemperatur medan ungen värms upp till 225-250 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 12 minuter.