Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI- bröd

  • plaj 5 november 2010

    Hej!
    Helt ny på denna sida :)
    Hade tänkt börja med GI- metoden.
    Undrar om det finns nån vänlig själ där ute som skulle kunna hjälpa mej vad det gäller bröd, och om det finns några bra recept??

    Tack på förhand..:)

  • malinzko 5 november 2010

    Ett bröd som jag har hittat här på mk. Helt utan mjöl. Har inte provat det själv än, men hade tänt att jag skulle göra detta!
    Ingredienser
    200 g linfrö
    50 g sesamfrö
    50 g hasselnötter
    50 g mandel
    50 g kruska kli
    2 tsk bakpulver
    1 msk brödkryddor
    50 g smält smör
    1 dl creme fraiche
    250 g keso
    6 ägg

    Gör så här
    Mixa först alla de övre ingredienserna till ett mjöl
    Vispa sedan i hop de undre ingresienserna

    Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175-200 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

    1 skiva = ca 1,1 kolhydrat

    Hoppas du blir nöjd.

  • rostok 5 november 2010

    Jag gör ett bröd som lär innehålla lågt GI. Det är ett surdegsbröd. I boken Bröd från Brunkebergs Bageri av Heléne Johansson står det. Havrebröd tror jag det heter.

    Jag har för mig att alla bröd som är bakade med surdeg håller lägre GI. Finns det sedan havre och eller dinkel också i dem så sänker det GI också.

  • ErikaVin 5 november 2010

    Jag bakade ett väldigt gott bröd igår, som skall ha lågt GI! Hittade det på tasteline. Jag använde rågkross och fiberhavregryn. (istället för vetekross och rågflingor)

    http://www.tasteline.com/Recept/Ragflingebullar

    Det är lite honung i, men det sockret bakas ju bort :) Räknade lite snabbt på ca 70-100kcal per bulle om man gör 20st. Kolhydrater vet jag inte, men lågt GI är det ju!

  • rostok 5 november 2010

    Hej, här finns också ett recept: http://www.matklubben.se/recept/pias_surdegsbroed_76419.html. Detta verkar vara bättre än det bröd jag hittar här som är bakat med bikarbonat. Surdeg ger lägre GI än annan jäsning, Dessutom får man fram näringsämnena mycket bättre om man bakar med surdeg.

  • rostok 5 november 2010

    Hej, här finns fler recept: http://www.mejeribolaget.se/gibrod.html och är: http://www.brodinstitutet.se/index.asp?page=2&aktuellt_id=106 kan du läsa lite mer om det.

  • plaj 5 november 2010

    Tack så jättemycket för alla tips...:)
    Bara till å testa här nu då, jag älskar att baka å laga mat.

  • YakuzaXRock 5 december 2010

    Hur mycket kalorier är det i denna?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.