Hej!
Helt ny på denna sida :)
Hade tänkt börja med GI- metoden.
Undrar om det finns nån vänlig själ där ute som skulle kunna hjälpa mej vad det gäller bröd, och om det finns några bra recept??
Tack på förhand..:)
malinzko5 november 2010
Ett bröd som jag har hittat här på mk. Helt utan mjöl. Har inte provat det själv än, men hade tänt att jag skulle göra detta!
Ingredienser
200 g linfrö
50 g sesamfrö
50 g hasselnötter
50 g mandel
50 g kruska kli
2 tsk bakpulver
1 msk brödkryddor
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Gör så här
Mixa först alla de övre ingredienserna till ett mjöl
Vispa sedan i hop de undre ingresienserna
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175-200 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
1 skiva = ca 1,1 kolhydrat
Hoppas du blir nöjd.
rostok5 november 2010
Jag gör ett bröd som lär innehålla lågt GI. Det är ett surdegsbröd. I boken Bröd från Brunkebergs Bageri av Heléne Johansson står det. Havrebröd tror jag det heter.
Jag har för mig att alla bröd som är bakade med surdeg håller lägre GI. Finns det sedan havre och eller dinkel också i dem så sänker det GI också.
ErikaVin5 november 2010
Jag bakade ett väldigt gott bröd igår, som skall ha lågt GI! Hittade det på tasteline. Jag använde rågkross och fiberhavregryn. (istället för vetekross och rågflingor)
http://www.tasteline.com/Recept/Ragflingebullar
Det är lite honung i, men det sockret bakas ju bort :) Räknade lite snabbt på ca 70-100kcal per bulle om man gör 20st. Kolhydrater vet jag inte, men lågt GI är det ju!
rostok5 november 2010
Hej, här finns också ett recept: http://www.matklubben.se/recept/pias_surdegsbroed_76419.html. Detta verkar vara bättre än det bröd jag hittar här som är bakat med bikarbonat. Surdeg ger lägre GI än annan jäsning, Dessutom får man fram näringsämnena mycket bättre om man bakar med surdeg.
rostok5 november 2010
Hej, här finns fler recept: http://www.mejeribolaget.se/gibrod.html och är: http://www.brodinstitutet.se/index.asp?page=2&aktuellt_id=106 kan du läsa lite mer om det.
plaj5 november 2010
Tack så jättemycket för alla tips...:)
Bara till å testa här nu då, jag älskar att baka å laga mat.
Hej!
Helt ny på denna sida :)
Hade tänkt börja med GI- metoden.
Undrar om det finns nån vänlig själ där ute som skulle kunna hjälpa mej vad det gäller bröd, och om det finns några bra recept??
Tack på förhand..:)
Ett bröd som jag har hittat här på mk. Helt utan mjöl. Har inte provat det själv än, men hade tänt att jag skulle göra detta!
Ingredienser
200 g linfrö
50 g sesamfrö
50 g hasselnötter
50 g mandel
50 g kruska kli
2 tsk bakpulver
1 msk brödkryddor
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Gör så här
Mixa först alla de övre ingredienserna till ett mjöl
Vispa sedan i hop de undre ingresienserna
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175-200 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
1 skiva = ca 1,1 kolhydrat
Hoppas du blir nöjd.
Jag gör ett bröd som lär innehålla lågt GI. Det är ett surdegsbröd. I boken Bröd från Brunkebergs Bageri av Heléne Johansson står det. Havrebröd tror jag det heter.
Jag har för mig att alla bröd som är bakade med surdeg håller lägre GI. Finns det sedan havre och eller dinkel också i dem så sänker det GI också.
Jag bakade ett väldigt gott bröd igår, som skall ha lågt GI! Hittade det på tasteline. Jag använde rågkross och fiberhavregryn. (istället för vetekross och rågflingor)
http://www.tasteline.com/Recept/Ragflingebullar
Det är lite honung i, men det sockret bakas ju bort :) Räknade lite snabbt på ca 70-100kcal per bulle om man gör 20st. Kolhydrater vet jag inte, men lågt GI är det ju!
Hej, här finns också ett recept: http://www.matklubben.se/recept/pias_surdegsbroed_76419.html. Detta verkar vara bättre än det bröd jag hittar här som är bakat med bikarbonat. Surdeg ger lägre GI än annan jäsning, Dessutom får man fram näringsämnena mycket bättre om man bakar med surdeg.
Hej, här finns fler recept: http://www.mejeribolaget.se/gibrod.html och är: http://www.brodinstitutet.se/index.asp?page=2&aktuellt_id=106 kan du läsa lite mer om det.
Tack så jättemycket för alla tips...:)
Bara till å testa här nu då, jag älskar att baka å laga mat.
Hur mycket kalorier är det i denna?