Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsmjöl

  • Lovisbovis 7 januari 2011

    Hej svejs.
    Jag bor i Norge och här hittar jag inte grahamsmjöl. Nån norsk-svensk som vet vad motsvarigheten kan heta här i Norge? Eller - vad är grahamsmjöl egentligen?

  • redd 7 januari 2011

    Google is your friend

    http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_flour

    eller om du har problem med engelskan
    http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FGraham_flour

    Finns även recept hur man blandar vetmjöl+kli+vetegroddar till grahams mjöl på sidan

  • Natural 30 januari 2011

    beställ online :)

  • frucaos 30 januari 2011

    Sammalt hvete! Finns två varianter - jag brukar ta den grova. Tycker den liknar mest.

  • frucaos 30 januari 2011

    Jag hade förresten massor med problem när jag flyttade hit -det tog en stund att lära sig vad allt var, eller vad som var mest likt ...

  • The_mama97mia 24 februari 2011

    Hur har det gått?

    Jag älskar grahamsmjöl och försöker ibland byta ut vetemjöl mot graham, t ex i pajskal och pannkakor m.m.

    Ni har väl testat att skålla grahamsmjöl till matbrödsbakning??? Så gott och saftigt det blir!

  • svengelsk 24 februari 2011

    Skrivet av redd den 7 jan 2011

    Google is your friend

    http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_flour

    eller om du har problem med engelskan
    http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FGraham_flour

    Finns även recept hur man blandar vetmjöl+kli+vetegroddar till grahams mjöl på sidan


    Intressant, jag trodde att wholemeal och graham var samma sak, men jag tror inte att jag gör mig besväret att blanda eget.

  • The_mama97mia 24 februari 2011

    Wholemeal är kanske snarare vanligt s.k fullkornsvetemjöl? medan grahamsmjölet tar med delar av ngt annat...

    Gott är det i alla fall!

  • svengelsk 24 februari 2011

    Enligt länken mals kärnan, kliet, och groddarna för sig i grahamsmjöl och sedan blandas de ihop.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.