Jag Vill vara först med att tala om hur glad Jag och många med Mig över att fått denna tråd. Att kunna ventilera både fram och motgångar i den ädla konsten och kosten att göra sitt Eget goda och framför allt nyttiga matbröd. Lycka Till!
Tack Smulpajen och alla NI andra för stödet! (L)
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:
Smulpajen27 oktober 2008
Tack själv, som kämpat så hårt för din sak som vi alla kan ha glädje av (L)(Y) Härligt med människor som har en sån entusiasm
monas27 oktober 2008
Det finns inget som går upp emot ett hembakat
gott matbröd. Jag har recept på ett som anna skipper
i du är vad du äter är upphovskvinna till .
Jag lägger in det .
Geronimo27 oktober 2008
Tack Det låter alldeles utmärkt, Jag skall kolla och provbaka! (Y):D
monac18 november 2008
trevligt med tråd!
NICE!
Hoppas alla bröd entusiaster delar med sig ur sina skattgömmor av recept,tips och trix.
irko18 november 2008
Om man som jag älskar russin i bröd så kan jag rekommendera detta egenhändigt konstruerade recept Russinbröd!
m v h ///norrbacka- Inger
boz196518 november 2008
Jag gillar också att baka, big time. Tänkte att jag skulle sätta en surdeg imorgon och försöka mig på att baka danskt rågbröd när surdegen är klar. Håll tummarna. :)
Smulpajen18 november 2008
Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008
Jag gillar också att baka, big time. Tänkte att jag skulle sätta en surdeg imorgon och försöka mig på att baka danskt rågbröd när surdegen är klar. Håll tummarna. :)
Jag håller tummarna för dina surdegar! Om du vill baka ett jättegott bröd kan jag rekommendera Lycka till(Y)
boz196518 november 2008
Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?
Nån som vet?
Smulpajen18 november 2008
Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008
Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?
Nån som vet?
Precis hur länge som helst bara du "matar" den ca 1/veckan:D
boz196518 november 2008
Skrivet av Smulpajen den 18 nov 2008
Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008
Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?
Nån som vet?
Precis hur länge som helst bara du "matar" den ca 1/veckan:D
Matar? *kliar mig i skallen*
monac19 november 2008
tror hon menar med lite mer mjöl,de är ju så man gör!:)
Geronimo19 november 2008
Skrivet av boz1965 den 19 nov 2008
Skrivet av Smulpajen den 18 nov 2008
Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008
Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?
Nån som vet?
Precis hur länge som helst bara du "matar" den ca 1/veckan:D
Hej boz!
Va kul att Du skall till att baka surdegsbröd.
Jag matar mina surdegar som Jag har i kylskåpet med
1 msk mjöl och1,5 msk vatten en gång i veckan. Men bakar Jag på ex.1 dl surdegstart så tillsätter Jag lika mycket.
Det skall likna tunn gröt. Olika mjöl tar åt sig olika mängder vatten.
Min surdegsgrund är inne på sitt femte år,
- fyller 6 år till jul .Då ska den få en luva.
Ha De! Lycka till(Y):D
Jag Vill vara först med att tala om hur glad Jag och många med Mig över att fått denna tråd. Att kunna ventilera både fram och motgångar i den ädla konsten och kosten att göra sitt Eget goda och framför allt nyttiga matbröd. Lycka Till!
Tack Smulpajen och alla NI andra för stödet! (L)
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:
Tack själv, som kämpat så hårt för din sak som vi alla kan ha glädje av (L)(Y) Härligt med människor som har en sån entusiasm
Det finns inget som går upp emot ett hembakat
gott matbröd. Jag har recept på ett som anna skipper
i du är vad du äter är upphovskvinna till .
Jag lägger in det .
Tack Det låter alldeles utmärkt, Jag skall kolla och provbaka! (Y):D
trevligt med tråd!
NICE!
Hoppas alla bröd entusiaster delar med sig ur sina skattgömmor av recept,tips och trix.
Om man som jag älskar russin i bröd så kan jag rekommendera detta egenhändigt konstruerade recept Russinbröd!
m v h ///norrbacka- Inger
Jag gillar också att baka, big time. Tänkte att jag skulle sätta en surdeg imorgon och försöka mig på att baka danskt rågbröd när surdegen är klar. Håll tummarna. :)
Jag gillar också att baka, big time. Tänkte att jag skulle sätta en surdeg imorgon och försöka mig på att baka danskt rågbröd när surdegen är klar. Håll tummarna. :)
Jag håller tummarna för dina surdegar! Om du vill baka ett jättegott bröd kan jag rekommendera Lycka till(Y)
Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?
Nån som vet?
Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?
Nån som vet?
Precis hur länge som helst bara du "matar" den ca 1/veckan:D
Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?
Nån som vet?
Precis hur länge som helst bara du "matar" den ca 1/veckan:D
Matar? *kliar mig i skallen*
tror hon menar med lite mer mjöl,de är ju så man gör!:)
Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?
Nån som vet?
Precis hur länge som helst bara du "matar" den ca 1/veckan:D
Hej boz!
Va kul att Du skall till att baka surdegsbröd.
Jag matar mina surdegar som Jag har i kylskåpet med
1 msk mjöl och1,5 msk vatten en gång i veckan. Men bakar Jag på ex.1 dl surdegstart så tillsätter Jag lika mycket.
Det skall likna tunn gröt. Olika mjöl tar åt sig olika mängder vatten.
Min surdegsgrund är inne på sitt femte år,
- fyller 6 år till jul .Då ska den få en luva.
Ha De! Lycka till(Y):D
Matar? *kliar mig i skallen*