Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grattis till Oss alla Matbrödsbakare !

  • Geronimo 27 oktober 2008

    Jag Vill vara först med att tala om hur glad Jag och många med Mig över att fått denna tråd. Att kunna ventilera både fram och motgångar i den ädla konsten och kosten att göra sitt Eget goda och framför allt nyttiga matbröd. Lycka Till!
    Tack Smulpajen och alla NI andra för stödet! (L)
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:

  • Smulpajen 27 oktober 2008

    Tack själv, som kämpat så hårt för din sak som vi alla kan ha glädje av (L)(Y) Härligt med människor som har en sån entusiasm

  • monas 27 oktober 2008

    Det finns inget som går upp emot ett hembakat
    gott matbröd. Jag har recept på ett som anna skipper
    i du är vad du äter är upphovskvinna till .
    Jag lägger in det .

  • Geronimo 27 oktober 2008

    Tack Det låter alldeles utmärkt, Jag skall kolla och provbaka! (Y):D

  • monac 18 november 2008

    trevligt med tråd!
    NICE!
    Hoppas alla bröd entusiaster delar med sig ur sina skattgömmor av recept,tips och trix.

  • irko 18 november 2008

    Om man som jag älskar russin i bröd så kan jag rekommendera detta egenhändigt konstruerade recept Russinbröd!
    m v h ///norrbacka- Inger

  • boz1965 18 november 2008

    Jag gillar också att baka, big time. Tänkte att jag skulle sätta en surdeg imorgon och försöka mig på att baka danskt rågbröd när surdegen är klar. Håll tummarna. :)

  • Smulpajen 18 november 2008

    Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008

    Jag gillar också att baka, big time. Tänkte att jag skulle sätta en surdeg imorgon och försöka mig på att baka danskt rågbröd när surdegen är klar. Håll tummarna. :)

    Jag håller tummarna för dina surdegar! Om du vill baka ett jättegott bröd kan jag rekommendera Lycka till(Y)

  • boz1965 18 november 2008

    Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?

    Nån som vet?

  • Smulpajen 18 november 2008

    Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008

    Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?

    Nån som vet?

    Precis hur länge som helst bara du "matar" den ca 1/veckan:D

  • boz1965 18 november 2008

    Skrivet av Smulpajen den 18 nov 2008

    Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008

    Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?

    Nån som vet?

    Precis hur länge som helst bara du "matar" den ca 1/veckan:D


    Matar? *kliar mig i skallen*

  • monac 19 november 2008

    tror hon menar med lite mer mjöl,de är ju så man gör!:)

  • Geronimo 19 november 2008

    Skrivet av boz1965 den 19 nov 2008

    Skrivet av Smulpajen den 18 nov 2008

    Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008

    Jag är kock och inte bagare, så därför undrar jag hur länge man kan spara en surdeg i kylen?

    Nån som vet?

    Precis hur länge som helst bara du "matar" den ca 1/veckan:D

    Hej boz!
    Va kul att Du skall till att baka surdegsbröd.
    Jag matar mina surdegar som Jag har i kylskåpet med
    1 msk mjöl och1,5 msk vatten en gång i veckan. Men bakar Jag på ex.1 dl surdegstart så tillsätter Jag lika mycket.
    Det skall likna tunn gröt. Olika mjöl tar åt sig olika mängder vatten.
    Min surdegsgrund är inne på sitt femte år,
    - fyller 6 år till jul .Då ska den få en luva.
    Ha De! Lycka till(Y):D

    Matar? *kliar mig i skallen*

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.