Jag har ett recept på tortillabröd av majs mjöl. När jag häller vattnet i mjölet degen klibbar inte. Det känns som sand och vatten.I recept pratar de om att kavla degen till cirklar... Är det något speciellt majsmjöl (på min stor fint mald men har också en sådant som är grovare) eller vad mer ?
Frustrerad.{talktohand}
Bumbis26 januari 2011
Konstigt, jag bakade bottnar till en smörgåstårta en gång med majsmjöl och det blev som en vanlig deg, kanske lite mer kompakt. I "bakhuvet" klingar något om polenta, kan det vara det du använt. Vet inte om det skulle göra någon skillnad men det är det jag kan komma på.
Uli26 januari 2011
om du ska gora tortillas sa vill du ha masa harina majsmjol. det ar tror jag specialt gjort for tortillas :)
Jag har ett recept på tortillabröd av majs mjöl. När jag häller vattnet i mjölet degen klibbar inte. Det känns som sand och vatten.I recept pratar de om att kavla degen till cirklar... Är det något speciellt majsmjöl (på min stor fint mald men har också en sådant som är grovare) eller vad mer ?
Frustrerad.{talktohand}
Konstigt, jag bakade bottnar till en smörgåstårta en gång med majsmjöl och det blev som en vanlig deg, kanske lite mer kompakt. I "bakhuvet" klingar något om polenta, kan det vara det du använt. Vet inte om det skulle göra någon skillnad men det är det jag kan komma på.
om du ska gora tortillas sa vill du ha masa harina majsmjol. det ar tror jag specialt gjort for tortillas :)