Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur bakar man majs tortillabröd

  • Jaworowa 26 januari 2011

    Jag har ett recept på tortillabröd av majs mjöl. När jag häller vattnet i mjölet degen klibbar inte. Det känns som sand och vatten.I recept pratar de om att kavla degen till cirklar... Är det något speciellt majsmjöl (på min stor fint mald men har också en sådant som är grovare) eller vad mer ?

    Frustrerad.{talktohand}

  • Bumbis 26 januari 2011

    Konstigt, jag bakade bottnar till en smörgåstårta en gång med majsmjöl och det blev som en vanlig deg, kanske lite mer kompakt. I "bakhuvet" klingar något om polenta, kan det vara det du använt. Vet inte om det skulle göra någon skillnad men det är det jag kan komma på.

  • Uli 26 januari 2011

    om du ska gora tortillas sa vill du ha masa harina majsmjol. det ar tror jag specialt gjort for tortillas :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.