Hej, när jag bakar knäckebröd (med surdeg) så vill jag gärna ha på frön, ex solrosfrön, sesamfrön eller vallmofrön. Men de trillar så lätt av. Jag brukar spreja lite på brödet för att de ska sitta på bättre, men det hjälper inte så mycket. Hur gör ni? Finns det bättre tips?
Ulrika9120 oktober 2010
Jag har gjort ett recept där man först penslade på olja, sedan strödde över rikligt med frön och sedan kavlade in dem för att de skulle fastna!
rostok20 oktober 2010
Stort tack Ulrika91! Jag hade funderingar på att pensla eller spreja lite olja, men sedan hade jag inte kavlat om inte du skrivit det, bra! Hoppas nu bara att jag orkar baka dem imorgon. Jag längtar så efter mitt hembakade knäckebröd.
Hej, när jag bakar knäckebröd (med surdeg) så vill jag gärna ha på frön, ex solrosfrön, sesamfrön eller vallmofrön. Men de trillar så lätt av. Jag brukar spreja lite på brödet för att de ska sitta på bättre, men det hjälper inte så mycket. Hur gör ni? Finns det bättre tips?
Jag har gjort ett recept där man först penslade på olja, sedan strödde över rikligt med frön och sedan kavlade in dem för att de skulle fastna!
Stort tack Ulrika91! Jag hade funderingar på att pensla eller spreja lite olja, men sedan hade jag inte kavlat om inte du skrivit det, bra! Hoppas nu bara att jag orkar baka dem imorgon. Jag längtar så efter mitt hembakade knäckebröd.