Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur får ni fröna att fastna??

  • rostok 20 oktober 2010

    Hej, när jag bakar knäckebröd (med surdeg) så vill jag gärna ha på frön, ex solrosfrön, sesamfrön eller vallmofrön. Men de trillar så lätt av. Jag brukar spreja lite på brödet för att de ska sitta på bättre, men det hjälper inte så mycket. Hur gör ni? Finns det bättre tips?

  • Ulrika91 20 oktober 2010

    Jag har gjort ett recept där man först penslade på olja, sedan strödde över rikligt med frön och sedan kavlade in dem för att de skulle fastna!

  • rostok 20 oktober 2010

    Stort tack Ulrika91! Jag hade funderingar på att pensla eller spreja lite olja, men sedan hade jag inte kavlat om inte du skrivit det, bra! Hoppas nu bara att jag orkar baka dem imorgon. Jag längtar så efter mitt hembakade knäckebröd.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.