Jag är nyfiken på hur man räknar gröt i en deg, ingår det i degvätskan?{question}
Om man bakar på 5dl vätska : ingår gröten i vätskan med t.ex 2 dl, eller lägger man till? Eller räknar man det ihop med mjölet?
Jag följer ytterst sällan recept, utan höftar tills jag tycker att degen känns smidig, och då spelar det ju ingen större roll hur det räknas. ;)
Likadant med lingosylt, äppelmos o.dyl - var i receptet ska man räkna in det?
Tackar på förhand, och hoppas få nyfikenheten stillad
Hälsningar CiinaC
The_mama97mia28 mars 2011
Hej, bra fråga.
Jag är tyvärr som du och höftar alltid. Även om man tydligen inte ska det när man bakar...
Om jag har i gröt - betraktar jag det som skållning, dvs i volym som ngt mittemellan vätskan och mjölet.
Om jag skållar 2 dl grahamsmjöl med 4 dl vatten, så räknar jag det som 3 dl i degen, om du förstår. Jag tillsätter alltså enbart ca 2 dl vatten till hela degbunken sen.
Men jag påstår inte att detta är korrekt!
;)
CiinaC28 mars 2011
Skrivet av mama97mia den 28 mar 2011
Hej, bra fråga.
Jag är tyvärr som du och höftar alltid. Även om man tydligen inte ska det när man bakar...
Om jag har i gröt - betraktar jag det som skållning, dvs i volym som ngt mittemellan vätskan och mjölet.
Om jag skållar 2 dl grahamsmjöl med 4 dl vatten, så räknar jag det som 3 dl i degen, om du förstår. Jag tillsätter alltså enbart ca 2 dl vatten till hela degbunken sen.
Men jag påstår inte att detta är korrekt!
;)
Hej å Tack,
Det låter rimligt att det är så man räknar, och det är
ungefär så jag också resonerar i höftandet, men ibland tappar man ju räkningen när man laborerar. :\
Givetvis är det en sån gång som det blir ovanligt lyckat, och hade tänkt att skriva ner det, annars kommer jag inte ihåg hur, vad eller hur mycket det var av än det än det andra..{talktohand}
Ska bara försöka komma ihåg att skriva ner efter hand..
Tack för hjälpen! / Ciina
Jag är nyfiken på hur man räknar gröt i en deg, ingår det i degvätskan?{question}
Om man bakar på 5dl vätska : ingår gröten i vätskan med t.ex 2 dl, eller lägger man till? Eller räknar man det ihop med mjölet?
Jag följer ytterst sällan recept, utan höftar tills jag tycker att degen känns smidig, och då spelar det ju ingen större roll hur det räknas. ;)
Likadant med lingosylt, äppelmos o.dyl - var i receptet ska man räkna in det?
Tackar på förhand, och hoppas få nyfikenheten stillad
Hälsningar CiinaC
Hej, bra fråga.
Jag är tyvärr som du och höftar alltid. Även om man tydligen inte ska det när man bakar...
Om jag har i gröt - betraktar jag det som skållning, dvs i volym som ngt mittemellan vätskan och mjölet.
Om jag skållar 2 dl grahamsmjöl med 4 dl vatten, så räknar jag det som 3 dl i degen, om du förstår. Jag tillsätter alltså enbart ca 2 dl vatten till hela degbunken sen.
Men jag påstår inte att detta är korrekt!
;)
Hej, bra fråga.
Jag är tyvärr som du och höftar alltid. Även om man tydligen inte ska det när man bakar...
Om jag har i gröt - betraktar jag det som skållning, dvs i volym som ngt mittemellan vätskan och mjölet.
Om jag skållar 2 dl grahamsmjöl med 4 dl vatten, så räknar jag det som 3 dl i degen, om du förstår. Jag tillsätter alltså enbart ca 2 dl vatten till hela degbunken sen.
Men jag påstår inte att detta är korrekt!
;)
Hej å Tack,
Det låter rimligt att det är så man räknar, och det är
ungefär så jag också resonerar i höftandet, men ibland tappar man ju räkningen när man laborerar. :\
Givetvis är det en sån gång som det blir ovanligt lyckat, och hade tänkt att skriva ner det, annars kommer jag inte ihåg hur, vad eller hur mycket det var av än det än det andra..{talktohand}
Ska bara försöka komma ihåg att skriva ner efter hand..
Tack för hjälpen! / Ciina