Kan man kalljäsa alla sorters frallor (degen)? Skulle vilja testa och baka kalljästa frallor...
rostok8 september 2010
Javisst kan man det, bara ta kall degvätska, gör degen som vanligt och ställ sedan in den i kylen, du kan också välja att först jäsa det hela i buken i rumstemp, rulla frallorna och sedan in i kylen.
soccermum8 september 2010
Finns massor av recept här på MK :) Jag håller som bäst på att plöja igenom dem för att testa :P Sök på kalljäst eller kalljästa i sökmotorn på recept.
ajse8 september 2010
Tack alla för era tips...har hittat ett recept(bland många goda sådanna) här på MK...Björkens frallor, skall testa ikväll:)
elleave8 september 2010
Tänk bara på att det inge går att använda torrjäst! :)
asasto8 september 2010
Jag tycker inte det är några problem att även använda torrjäst den brukar jäsa den med även med kall degvätska oavsett vad som står på påsen det tar bara något längre tid.
Bumbis8 september 2010
Jag har flera gånger gjort en vanlig deg med ljummen vätska och låtit den jästa färdigt och sedan ställt in den i kylen över natten. På morgonen tagit ut och låtit vila en stund och sedan satt på ugnen och bakat ut frallorna eller bröden. Suveränt.
moola8 september 2010
Kan rekommendera dessa kalljästa frukostbullar. Riktigt goda!
Kan man kalljäsa alla sorters frallor (degen)? Skulle vilja testa och baka kalljästa frallor...
Javisst kan man det, bara ta kall degvätska, gör degen som vanligt och ställ sedan in den i kylen, du kan också välja att först jäsa det hela i buken i rumstemp, rulla frallorna och sedan in i kylen.
Finns massor av recept här på MK :) Jag håller som bäst på att plöja igenom dem för att testa :P Sök på kalljäst eller kalljästa i sökmotorn på recept.
Tack alla för era tips...har hittat ett recept(bland många goda sådanna) här på MK...Björkens frallor, skall testa ikväll:)
Tänk bara på att det inge går att använda torrjäst! :)
Jag tycker inte det är några problem att även använda torrjäst den brukar jäsa den med även med kall degvätska oavsett vad som står på påsen det tar bara något längre tid.
Jag har flera gånger gjort en vanlig deg med ljummen vätska och låtit den jästa färdigt och sedan ställt in den i kylen över natten. På morgonen tagit ut och låtit vila en stund och sedan satt på ugnen och bakat ut frallorna eller bröden. Suveränt.
Kan rekommendera dessa kalljästa frukostbullar. Riktigt goda!
Nattjäst frukostbröd
Tack alla för era tips...har hittat ett recept(bland många goda sådanna) här på MK...Björkens frallor, skall testa ikväll:)
Kul! Återkom gärna med synpunkter och betyg om hur det gick att baka dem kalljästa *spännande*