Är det någon som har recept kalljäst frukostbröd som innehåller annat än bara vetemjöl? Det är så härligt att kunna bjuda familjen på nybakt bröd på lördag- och söndagmorgnar men vi vill gärna ha lite mer att bita än bröd bakat på vetemjöl. Jag har ett recept som innehåller lite, lite grahamsmjöl men det gör inte så mycket på smak och konsistens.
Det går att kalljäsa alla recept. Jag vet inte vad du gillar, men det är ju bara att slänga i det du och din familj gillar. Ex torkad frukt i småbitar, fröer typ solrosfrön, pumpafrön etc samt nötter om ni gillar det. Du använder de mjölsorter du gillar, typ vete eller råg, fullkorn eller inte osv. Spelt = dinkel är ju en typ av vete med mycket smak, likaså emmer. Det jag rekommenderar är att försöka få tag i närodlat ekologiskt mjöl, det smakar oftast godast tycker jag.
Till degvätska kan du ta, förutom vatten, olika typer av mjölk eller ex grönsaksjuice.
frokenviol29 augusti 2011
Jag bakar ofta kalljäst bröd, brukar blanda i grahamsmjöl eller rågmjöl istället för att bara använda vetemjöl. Håller med rostok, testa dig fram och blanda i vad du gillar.
Är det någon som har recept kalljäst frukostbröd som innehåller annat än bara vetemjöl? Det är så härligt att kunna bjuda familjen på nybakt bröd på lördag- och söndagmorgnar men vi vill gärna ha lite mer att bita än bröd bakat på vetemjöl. Jag har ett recept som innehåller lite, lite grahamsmjöl men det gör inte så mycket på smak och konsistens.
Här kommer två recept på bröd som är riktigt goda.
Kalljästa frukostbullar med pomerans
Solrosbröd bake off
Hoppas något faller dig i smaken.
Det går att kalljäsa alla recept. Jag vet inte vad du gillar, men det är ju bara att slänga i det du och din familj gillar. Ex torkad frukt i småbitar, fröer typ solrosfrön, pumpafrön etc samt nötter om ni gillar det. Du använder de mjölsorter du gillar, typ vete eller råg, fullkorn eller inte osv. Spelt = dinkel är ju en typ av vete med mycket smak, likaså emmer. Det jag rekommenderar är att försöka få tag i närodlat ekologiskt mjöl, det smakar oftast godast tycker jag.
Till degvätska kan du ta, förutom vatten, olika typer av mjölk eller ex grönsaksjuice.
Jag bakar ofta kalljäst bröd, brukar blanda i grahamsmjöl eller rågmjöl istället för att bara använda vetemjöl. Håller med rostok, testa dig fram och blanda i vad du gillar.