Hej, jag undrar lite angående kross. Går det att byta hux flux mellan vetekross, rågkross, fyrkornskross, hel dinkel och hela rågkärnor. Är det bara tycke och smak som spelar in eller finns det andra faktorer?
Mvh//Robert
saxa2 februari 2010
Jag har byt vete- mot råg-kross och/eller tvärtom och tror att det handlar bara om tycke och smak som du skrev, det gick alla fall bra.
Men har inte använt o sett hel dinkel och rågkärnor (menar du va?) så det vill jag inte tycka och tro något om.
The_mama97mia2 februari 2010
Det är ju en stor skillnad i konsistens och hårdhet, jag har bakat på hel råg men höll på att bryta av tänderna. När jag har vete- eller rågkross så skållar jag det först, Det gör man ju med hela kärnor med har jag nu lärt mig...
hybrex3 april 2010
Då höll du alltså på att bryta av tänderna för att du inte hade skållat de hela rågkärnorna? Alltså inte för att de är hårdare i sig...
The_mama97mia3 april 2010
nej jag skållade dom nog, men tror det var väldigt gamla kärnor...? minns inte nu, det var länge sen...
Hej, jag undrar lite angående kross. Går det att byta hux flux mellan vetekross, rågkross, fyrkornskross, hel dinkel och hela rågkärnor. Är det bara tycke och smak som spelar in eller finns det andra faktorer?
Mvh//Robert
Jag har byt vete- mot råg-kross och/eller tvärtom och tror att det handlar bara om tycke och smak som du skrev, det gick alla fall bra.
Men har inte använt o sett hel dinkel och rågkärnor (menar du va?) så det vill jag inte tycka och tro något om.
Det är ju en stor skillnad i konsistens och hårdhet, jag har bakat på hel råg men höll på att bryta av tänderna. När jag har vete- eller rågkross så skållar jag det först, Det gör man ju med hela kärnor med har jag nu lärt mig...
Då höll du alltså på att bryta av tänderna för att du inte hade skållat de hela rågkärnorna? Alltså inte för att de är hårdare i sig...
nej jag skållade dom nog, men tror det var väldigt gamla kärnor...? minns inte nu, det var länge sen...