Någon som har ett bra och enkelt förslag på ett långjäst bröd.
Det är ju perfekt att göra degen på kvällen och sätta in i ugnen när man vaknar på morgonen.
Erajscha24 november 2009
Jag har gjort det här ett par gånger (fast jag bytte ut mjölet mot kärnvetremjöl med fullkorn) och det är riktigt gott när de fortfarande är ljumma..
Fick idag ett recept av en arbetskamrat på limpor:
Dag 1:
1 pkt jäst
3 dl kallt vatten
3 dl rågsikt
Blanda ihop och låt stå i rumstemperatur över natten.
Dag 2:
7 dl ljummet vatten
2 dl sirap
0,5 dl olja
4 tsk salt
15 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
Blanda i övriga ingredienser, låt jäsa i 45 minuter.
Knåda degen och baka ut till antingen 3 runda limpor eller 4 avlånga. Låt jäsa i 45 minuter.
Gräddas i 225 grader i ca 45 minuter.
idea_24 november 2009
Det har förut funnits en tråd här på mk om nattjästa bröd som ledde till att jag lade in mitt första recept här på ett bröd jag växte upp med som varierades i all oändlighet efter hur grova bröd vi var sugna på. :D Nattbröd
Någon som har ett bra och enkelt förslag på ett långjäst bröd.
Det är ju perfekt att göra degen på kvällen och sätta in i ugnen när man vaknar på morgonen.
Jag har gjort det här ett par gånger (fast jag bytte ut mjölet mot kärnvetremjöl med fullkorn) och det är riktigt gott när de fortfarande är ljumma..
Nattjästa ostfrallor
Tack, det ska jag prova till helgen!
Jag tar tacksamt emot fler förslag...
Fick idag ett recept av en arbetskamrat på limpor:
Dag 1:
1 pkt jäst
3 dl kallt vatten
3 dl rågsikt
Blanda ihop och låt stå i rumstemperatur över natten.
Dag 2:
7 dl ljummet vatten
2 dl sirap
0,5 dl olja
4 tsk salt
15 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
Blanda i övriga ingredienser, låt jäsa i 45 minuter.
Knåda degen och baka ut till antingen 3 runda limpor eller 4 avlånga. Låt jäsa i 45 minuter.
Gräddas i 225 grader i ca 45 minuter.
Det har förut funnits en tråd här på mk om nattjästa bröd som ledde till att jag lade in mitt första recept här på ett bröd jag växte upp med som varierades i all oändlighet efter hur grova bröd vi var sugna på. :D Nattbröd