Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långjäst bröd

  • kantomen 24 november 2009

    Någon som har ett bra och enkelt förslag på ett långjäst bröd.
    Det är ju perfekt att göra degen på kvällen och sätta in i ugnen när man vaknar på morgonen.

  • Erajscha 24 november 2009

    Jag har gjort det här ett par gånger (fast jag bytte ut mjölet mot kärnvetremjöl med fullkorn) och det är riktigt gott när de fortfarande är ljumma..

    Nattjästa ostfrallor

  • kantomen 24 november 2009

    Tack, det ska jag prova till helgen!

    Jag tar tacksamt emot fler förslag...

  • Smulanneli 24 november 2009

    Fick idag ett recept av en arbetskamrat på limpor:

    Dag 1:
    1 pkt jäst
    3 dl kallt vatten
    3 dl rågsikt

    Blanda ihop och låt stå i rumstemperatur över natten.

    Dag 2:
    7 dl ljummet vatten
    2 dl sirap
    0,5 dl olja
    4 tsk salt
    15 dl rågsikt
    8 dl vetemjöl

    Blanda i övriga ingredienser, låt jäsa i 45 minuter.

    Knåda degen och baka ut till antingen 3 runda limpor eller 4 avlånga. Låt jäsa i 45 minuter.

    Gräddas i 225 grader i ca 45 minuter.

  • idea_ 24 november 2009

    Det har förut funnits en tråd här på mk om nattjästa bröd som ledde till att jag lade in mitt första recept här på ett bröd jag växte upp med som varierades i all oändlighet efter hur grova bröd vi var sugna på. :D Nattbröd

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.