Bakar gärna limpor i form men de recept jag använder blir alltid så smuliga och skivorna faller lätt sönder när man brer dem.
Jag efterlyser därför enkla och goda recept på limpor som är lite mer lika pågens kavring i färdig konsictens,alltså smulfria limpor. Både fiberrika och mer ljusa sorter välkommnas. Helst inte surdegsbröd.
Tack för hjälpen i förväg!
bigganv7 december 2010
Det här brödet får jag ofta baka till makens matsäck..... han tycker det är jättegott. Det är väldigt enkelt att göra också.
Lycka till!
svengelsk7 december 2010
Maithab har skrivit ett intressant inlägg på surdegstrådens sista sida, där hon föreslår att man skall lägga grahmsmjölet i blöt några timmar för att brödet inte skall bli smuligt.
Grahamsprogrammet på min bakmaskin har börjar med ett långt vilostadium kanske av samma anledning.
Jag har några surdegsbröd på jäsning där jag prövade att lägga mjölet i blöt samtidigt som jag satte surdegen. Får se hur det blir.
mattjejen7 december 2010
Prova mina sirapslimpor, jätteenkla att göra å man får 4 st i en långpanna... jag brukar skiva dom å sen frysa in, bara att ta upp så mkt det går åt... sen e dom ju så goda oxå(L)
Hej alla glada!
Bakar gärna limpor i form men de recept jag använder blir alltid så smuliga och skivorna faller lätt sönder när man brer dem.
Jag efterlyser därför enkla och goda recept på limpor som är lite mer lika pågens kavring i färdig konsictens,alltså smulfria limpor. Både fiberrika och mer ljusa sorter välkommnas. Helst inte surdegsbröd.
Tack för hjälpen i förväg!
Det här brödet får jag ofta baka till makens matsäck..... han tycker det är jättegott. Det är väldigt enkelt att göra också.
Lycka till!
Maithab har skrivit ett intressant inlägg på surdegstrådens sista sida, där hon föreslår att man skall lägga grahmsmjölet i blöt några timmar för att brödet inte skall bli smuligt.
Grahamsprogrammet på min bakmaskin har börjar med ett långt vilostadium kanske av samma anledning.
Jag har några surdegsbröd på jäsning där jag prövade att lägga mjölet i blöt samtidigt som jag satte surdegen. Får se hur det blir.
Prova mina sirapslimpor, jätteenkla att göra å man får 4 st i en långpanna... jag brukar skiva dom å sen frysa in, bara att ta upp så mkt det går åt... sen e dom ju så goda oxå(L)
Sirapslimpa från skärgården
Det brukar smula mindre om man skållar delar av det grova mjölet innan man gör degen.
Brukar alltid använda vetemjöl special, finns även fullkorn.
Tillsätter även rapsolja.