Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limporna smular

  • klarafardigaga 7 december 2010

    Hej alla glada!

    Bakar gärna limpor i form men de recept jag använder blir alltid så smuliga och skivorna faller lätt sönder när man brer dem.
    Jag efterlyser därför enkla och goda recept på limpor som är lite mer lika pågens kavring i färdig konsictens,alltså smulfria limpor. Både fiberrika och mer ljusa sorter välkommnas. Helst inte surdegsbröd.
    Tack för hjälpen i förväg!

  • bigganv 7 december 2010

    Det här brödet får jag ofta baka till makens matsäck..... han tycker det är jättegott. Det är väldigt enkelt att göra också.

    Lycka till!

  • svengelsk 7 december 2010

    Maithab har skrivit ett intressant inlägg på surdegstrådens sista sida, där hon föreslår att man skall lägga grahmsmjölet i blöt några timmar för att brödet inte skall bli smuligt.
    Grahamsprogrammet på min bakmaskin har börjar med ett långt vilostadium kanske av samma anledning.
    Jag har några surdegsbröd på jäsning där jag prövade att lägga mjölet i blöt samtidigt som jag satte surdegen. Får se hur det blir.

  • mattjejen 7 december 2010

    Prova mina sirapslimpor, jätteenkla att göra å man får 4 st i en långpanna... jag brukar skiva dom å sen frysa in, bara att ta upp så mkt det går åt... sen e dom ju så goda oxå(L)

    Sirapslimpa från skärgården

  • Roggan 7 december 2010

    Det brukar smula mindre om man skållar delar av det grova mjölet innan man gör degen.

  • Hilmer54 7 december 2010

    Brukar alltid använda vetemjöl special, finns även fullkorn.
    Tillsätter även rapsolja.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.