Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyftigt Matbröd

  • edtbrfr 19 januari 2010

    Hej

    Finns det någon som kan berätta för mig hur man får matbröd att bli lyftigt när man jäser det, dvs när brödet är fördig gräddat och man tar sig en skiva är det stira "jäshål" i brödet.
    Jag har hittat et så bra resept på ett bröd som blir jätte gott men jag skulle vilja ha det luftigare och med mer hål i brödet

    mvh Brödbakerskan :-)

  • Linlock 19 januari 2010

    Knåda degen väldigt länge (20 min på låg effekt i hushållsassistent) och ha full värme i ugnen när du ställer in brödet och sänk sen värmen till det som står i receptet. Då lyfter sig brödet i ugnen istället för att flyta ut och du får stora "jäshål". Funkar alltid för mig(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.