Finns det någon som kan berätta för mig hur man får matbröd att bli lyftigt när man jäser det, dvs när brödet är fördig gräddat och man tar sig en skiva är det stira "jäshål" i brödet.
Jag har hittat et så bra resept på ett bröd som blir jätte gott men jag skulle vilja ha det luftigare och med mer hål i brödet
mvh Brödbakerskan :-)
Linlock19 januari 2010
Knåda degen väldigt länge (20 min på låg effekt i hushållsassistent) och ha full värme i ugnen när du ställer in brödet och sänk sen värmen till det som står i receptet. Då lyfter sig brödet i ugnen istället för att flyta ut och du får stora "jäshål". Funkar alltid för mig(Y)
Hej
Finns det någon som kan berätta för mig hur man får matbröd att bli lyftigt när man jäser det, dvs när brödet är fördig gräddat och man tar sig en skiva är det stira "jäshål" i brödet.
Jag har hittat et så bra resept på ett bröd som blir jätte gott men jag skulle vilja ha det luftigare och med mer hål i brödet
mvh Brödbakerskan :-)
Knåda degen väldigt länge (20 min på låg effekt i hushållsassistent) och ha full värme i ugnen när du ställer in brödet och sänk sen värmen till det som står i receptet. Då lyfter sig brödet i ugnen istället för att flyta ut och du får stora "jäshål". Funkar alltid för mig(Y)