Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd

  • maral54 8 september 2011

    Varför får mitt matbröd så hård skorpa under efter gräddning ?:s

  • hanstom 9 september 2011

    pensla brödet med vatten när det svalnat en stund alt. vira in i folie

  • Andol 14 september 2011

    Om man vill få hård skorpa när man gräddar bröd ska man ha mycket ånga i ugnen första kvarten och sen ska man vädra ut ugnen från ånga ordentligt sista kvarten och låta ugnsluckan stå på glänt 5 min efter den sista ordinarie gräddningstiden och sen ska brödet få svalna på galler utan handduk.
    Om man vill få en mjukare skorpa ska man inte ha någon ånga i ugnen och man ska låta brödet svalna på galler under en handduk.
    Folie skulle jag inte använda för då kan brödets kärntemp höjas och det kan bli övergräddat och bli torrt och tråkigt som följd.

  • The_mama97mia 14 september 2011

    Kanske kan ha med din ugn att göra, om för hög ugnstemp undertill - prova att baka på dubbla plåtar o se om det hjälper.

  • kekke46 14 september 2011

    Jag penslar matbröd med vatten och lite sirap,
    sen får det kallna under bakduk

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.