Varför får mitt matbröd så hård skorpa under efter gräddning ?:s
hanstom9 september 2011
pensla brödet med vatten när det svalnat en stund alt. vira in i folie
Andol14 september 2011
Om man vill få hård skorpa när man gräddar bröd ska man ha mycket ånga i ugnen första kvarten och sen ska man vädra ut ugnen från ånga ordentligt sista kvarten och låta ugnsluckan stå på glänt 5 min efter den sista ordinarie gräddningstiden och sen ska brödet få svalna på galler utan handduk.
Om man vill få en mjukare skorpa ska man inte ha någon ånga i ugnen och man ska låta brödet svalna på galler under en handduk.
Folie skulle jag inte använda för då kan brödets kärntemp höjas och det kan bli övergräddat och bli torrt och tråkigt som följd.
The_mama97mia14 september 2011
Kanske kan ha med din ugn att göra, om för hög ugnstemp undertill - prova att baka på dubbla plåtar o se om det hjälper.
kekke4614 september 2011
Jag penslar matbröd med vatten och lite sirap,
sen får det kallna under bakduk
Varför får mitt matbröd så hård skorpa under efter gräddning ?:s
pensla brödet med vatten när det svalnat en stund alt. vira in i folie
Om man vill få hård skorpa när man gräddar bröd ska man ha mycket ånga i ugnen första kvarten och sen ska man vädra ut ugnen från ånga ordentligt sista kvarten och låta ugnsluckan stå på glänt 5 min efter den sista ordinarie gräddningstiden och sen ska brödet få svalna på galler utan handduk.
Om man vill få en mjukare skorpa ska man inte ha någon ånga i ugnen och man ska låta brödet svalna på galler under en handduk.
Folie skulle jag inte använda för då kan brödets kärntemp höjas och det kan bli övergräddat och bli torrt och tråkigt som följd.
Kanske kan ha med din ugn att göra, om för hög ugnstemp undertill - prova att baka på dubbla plåtar o se om det hjälper.
Jag penslar matbröd med vatten och lite sirap,
sen får det kallna under bakduk