Hej!
Jag bakar 2-3 gånger i veckan, bara matbröd. Jag är allergisk mot vetemjöl (ej glutenallergiker) och bakar med dinkel och råg. Jag skulle vilja testa något nytt bland alla surdegsbröd och rågskållningar, kanske något med färsk frukt i? Jag är nyttighetsfantast och söker tips, ju fler desto bättre.
TACK på förhand!
Tipsa mig om orginella bak nu!
//Frida
Detta är bara helt makalöst gott! Första gången jag bakade det så utbrast flera personer i familjen att detta kommer bli en ny favorit. Ett grovt bröd med massor av frukt och nötter. Väldigt rustikt! Byt bara ut vetemjölet mot ett annat mjöl.
Brödet är riktigt riktigt gott, verkligen. Jag ska baka det igen nu i veckan. Men finhacka all frukt och hacka alla nötter, det ska jag göra. För om man har stora bitar i så är det omöjligt att få bröden snygga. Med mindre bitar i brödet är det lite lättare att forma.
Hej!
Jag bakar 2-3 gånger i veckan, bara matbröd. Jag är allergisk mot vetemjöl (ej glutenallergiker) och bakar med dinkel och råg. Jag skulle vilja testa något nytt bland alla surdegsbröd och rågskållningar, kanske något med färsk frukt i? Jag är nyttighetsfantast och söker tips, ju fler desto bättre.
TACK på förhand!
Tipsa mig om orginella bak nu!
//Frida
http://www.recept.nu//1.300784/helene_johansson/matbrod/mjol/frukt_och_notbrod
Detta är bara helt makalöst gott! Första gången jag bakade det så utbrast flera personer i familjen att detta kommer bli en ny favorit. Ett grovt bröd med massor av frukt och nötter. Väldigt rustikt! Byt bara ut vetemjölet mot ett annat mjöl.
Brödet är riktigt riktigt gott, verkligen. Jag ska baka det igen nu i veckan. Men finhacka all frukt och hacka alla nötter, det ska jag göra. För om man har stora bitar i så är det omöjligt att få bröden snygga. Med mindre bitar i brödet är det lite lättare att forma.
http://ulrikasmat.blogspot.com/2010/08/valnotsbrod.html
Detta är också makalöst gott. Bakas flera gånger i månaden. På fars dag önskade min pappa detta av mig!
http://paindemartin.blogspot.com/2011/01/ajoss-jul-nu-bakar-jag-ut-dig.html
Detta ska jag själv snart testa. Ser riktigt segt och gott ut.
Byt bara ut vetemjöl mot det mjöl som du brukar använda som ersättning, dinkel kanske?
Tack!