Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd HJÄLP!

  • Natural 30 januari 2011

    Hej!
    Jag bakar 2-3 gånger i veckan, bara matbröd. Jag är allergisk mot vetemjöl (ej glutenallergiker) och bakar med dinkel och råg. Jag skulle vilja testa något nytt bland alla surdegsbröd och rågskållningar, kanske något med färsk frukt i? Jag är nyttighetsfantast och söker tips, ju fler desto bättre.
    TACK på förhand!
    Tipsa mig om orginella bak nu!
    //Frida

  • Ulrika91 30 januari 2011

    http://www.recept.nu//1.300784/helene_johansson/matbrod/mjol/frukt_och_notbrod

    Detta är bara helt makalöst gott! Första gången jag bakade det så utbrast flera personer i familjen att detta kommer bli en ny favorit. Ett grovt bröd med massor av frukt och nötter. Väldigt rustikt! Byt bara ut vetemjölet mot ett annat mjöl.

    Brödet är riktigt riktigt gott, verkligen. Jag ska baka det igen nu i veckan. Men finhacka all frukt och hacka alla nötter, det ska jag göra. För om man har stora bitar i så är det omöjligt att få bröden snygga. Med mindre bitar i brödet är det lite lättare att forma.

  • Ulrika91 30 januari 2011

    http://ulrikasmat.blogspot.com/2010/08/valnotsbrod.html

    Detta är också makalöst gott. Bakas flera gånger i månaden. På fars dag önskade min pappa detta av mig!

    http://paindemartin.blogspot.com/2011/01/ajoss-jul-nu-bakar-jag-ut-dig.html

    Detta ska jag själv snart testa. Ser riktigt segt och gott ut.

    Byt bara ut vetemjöl mot det mjöl som du brukar använda som ersättning, dinkel kanske?

  • Natural 30 januari 2011

    Tack!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.