Ser att du redan fått flera förslag, men jag hittade ett recept på bröd med yoghurt och äpplen här på matklubben som är sååå himla gott och saftigt och otroligt lättbakat då det inte behöver jäsa!
Lyckas inte förstå hur man bifogar recept men det heter "Grovt bröd med äpple och yoghurt"
monac23 januari 2009
Skrivet av jzw0010 den 23 jan 2009
Ser att du redan fått flera förslag, men jag hittade ett recept på bröd med yoghurt och äpplen här på matklubben som är sååå himla gott och saftigt och otroligt lättbakat då det inte behöver jäsa!
Lyckas inte förstå hur man bifogar recept men det heter "Grovt bröd med äpple och yoghurt"
klicka på infoga recept och skriver in recept nr. mellan
]dessa[...:)så fogas det in! jätte smart!
Rekomenderas(L).....underbara, saftiga, mjuka och mättande.... och rätt simpla, brukar variera dessa i det öändliga, sist minskade jag på fettet till hälften totalt 100 g (50g SMÖR+½dl olivolja) tillsatte en burk kesella, solrosrön, linfrön, kli och bytte ut hälften av mjölet till dinkelmjöl och grovt lantbrödsmjöl och bytte ut sockret mot honung....riktigt bra...igen....tror inte man kan misslyckas med dessa bullar...
Degen blev rätt kletig den här gången men det gäller att vara försiktig med för mycket mjöl, resultatet blev ju toppen!
Lillans limpor.
Det bästa bröd som finns? Och gott blir det också!
2 kg (knappt) rågsikt
3 dl farinsocker
1 pkt jäst
1 l vatten eller filmjölk (37grader)
1 msk salt
ev malda brödkryddor
Blanda ut jästen i lite av vattnet, häll i degbunke eller assistent tillsammans med resten av vätskan.
Tillsätt farinsocker och salt samt ev brödkrydda.
Arbeta ner mjölet lite i taget, kör i maskin tills degen är slät och smidig.
Låt jäsa 1 timma.
Ta upp på mjölat bakbord, arbeta ner degen och dela den i tre lika stora delar, lägg i smorda avlånga formar (1,5l), låt jäsa under bakduk i yttrligare 1 timma.
Sätt in formarna i 175 grader varm ugn på nedersta falsen ca 45 min eller till innertemperatur av 95 grader.
Ta ut de färdiga bröden och pensla dem med kallt vatten, stjälp upp dem på galler och låt svalna under bakduk.
Lycka till!
LEDIVO24 januari 2009
Skrivet av jzw0010 den 23 jan 2009
Joo, så långt kom jag (efter en liten stund) men jag förstår bara inte var man hittar recept numret?
Du måste börja med att ta fram receptet du ska infoga och då ser du receptets nr i fältet där du i vanliga fall skriver www-adresser.
Därefter går du till inlägget och infogar receptet.
Hoppas jag kunde förklara - Lycka till!
Maahl24 januari 2009
Det här är mitt favorit frukostbröd. Två rostade med smör och marmelad eller skinka och jag står mig till lunch. Bröd från lunchrestaurangen i Solna
Vetebullen24 januari 2009
Här ett bröd som man gärna äter lite för mycket av :D
Hejsan!
JAg skulle vilja rekomendera mitt recept! Mycket svårslaget då konsistensen blir perfekt, få ingredienser krävs samt att det blir så vackert att se på!
Är det någon som har några tips på ett gott bröd som man kan baka? Skulle vilja testa något nytt & gott....
Här kommer ett gott frallerecept. De är underbart goda.
Bröd med härlig färg och smak av farinsocker.
Matbröd smaksatt med farinsocker
HÄR KOMMER 2 ST. FÖRSLAG!:D
Parmesanbröd
Bovetebröd med banan
Ser att du redan fått flera förslag, men jag hittade ett recept på bröd med yoghurt och äpplen här på matklubben som är sååå himla gott och saftigt och otroligt lättbakat då det inte behöver jäsa!
Lyckas inte förstå hur man bifogar recept men det heter "Grovt bröd med äpple och yoghurt"
Ser att du redan fått flera förslag, men jag hittade ett recept på bröd med yoghurt och äpplen här på matklubben som är sååå himla gott och saftigt och otroligt lättbakat då det inte behöver jäsa!
Lyckas inte förstå hur man bifogar recept men det heter "Grovt bröd med äpple och yoghurt"
klicka på infoga recept och skriver in recept nr. mellan
]dessa[...:)så fogas det in! jätte smart!
Detta är också bra. Görs i långpannan.
Anitas youghurtbröd i långpanna
Joo, så långt kom jag (efter en liten stund) men jag förstår bara inte var man hittar recept numret?
När man öppnar receptet så finns där ett nummer som man sedan skriver in här
här kommer det brödet du sökte...
Grovt bröd med äpple och youghurt.
Rekomenderas(L).....underbara, saftiga, mjuka och mättande.... och rätt simpla, brukar variera dessa i det öändliga, sist minskade jag på fettet till hälften totalt 100 g (50g SMÖR+½dl olivolja) tillsatte en burk kesella, solrosrön, linfrön, kli och bytte ut hälften av mjölet till dinkelmjöl och grovt lantbrödsmjöl och bytte ut sockret mot honung....riktigt bra...igen....tror inte man kan misslyckas med dessa bullar...
Degen blev rätt kletig den här gången men det gäller att vara försiktig med för mycket mjöl, resultatet blev ju toppen!
Lycka till!!!!
MatHanna
Underbara havregrynbullar
Detta är ett mycket gott och enkelt bröd att baka! Lycka till! :D
Mörkt bröd
Lillans limpor.
Det bästa bröd som finns? Och gott blir det också!
2 kg (knappt) rågsikt
3 dl farinsocker
1 pkt jäst
1 l vatten eller filmjölk (37grader)
1 msk salt
ev malda brödkryddor
Blanda ut jästen i lite av vattnet, häll i degbunke eller assistent tillsammans med resten av vätskan.
Tillsätt farinsocker och salt samt ev brödkrydda.
Arbeta ner mjölet lite i taget, kör i maskin tills degen är slät och smidig.
Låt jäsa 1 timma.
Ta upp på mjölat bakbord, arbeta ner degen och dela den i tre lika stora delar, lägg i smorda avlånga formar (1,5l), låt jäsa under bakduk i yttrligare 1 timma.
Sätt in formarna i 175 grader varm ugn på nedersta falsen ca 45 min eller till innertemperatur av 95 grader.
Ta ut de färdiga bröden och pensla dem med kallt vatten, stjälp upp dem på galler och låt svalna under bakduk.
Lycka till!
Joo, så långt kom jag (efter en liten stund) men jag förstår bara inte var man hittar recept numret?
Du måste börja med att ta fram receptet du ska infoga och då ser du receptets nr i fältet där du i vanliga fall skriver www-adresser.
Därefter går du till inlägget och infogar receptet.
Hoppas jag kunde förklara - Lycka till!
Det här är mitt favorit frukostbröd. Två rostade med smör och marmelad eller skinka och jag står mig till lunch.
Bröd från lunchrestaurangen i Solna
Här ett bröd som man gärna äter lite för mycket av :D
Rågkakor eller rågbaguetter
Hejsan!
JAg skulle vilja rekomendera mitt recept! Mycket svårslaget då konsistensen blir perfekt, få ingredienser krävs samt att det blir så vackert att se på!
Underbart italienskt bröd
Jag har en ny favorit!! Går snabbt att göra och smakar ljuvligt.
Snabbt kumminbröd
Pröva gärna dessa 2 varianter!
Matbröd med äpple
Plommonscones
Det här kommer från mig...:p
Goda hälsolimpan
Här kommer ett par av mina:
Oliv- och tomatbröd.
Solrosbröd