Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

nattjäst och Manitoba

  • Hannixen 31 augusti 2011

    Hej!
    Jag undrar o någon har tips på bröd som jäser över natten och som man bakar med Manitoba cream-mjöl?

  • boz1965 1 september 2011

    Köp Jan Hedhs bok "Bröd" där får du många bra tips. :)

  • poffa 14 oktober 2011

    Det enklaste är att helt enkelt ersätta vetemjölet i receptet med Manitoba.

    Nattdeg. Du gör avslutar degen och gör limpor mm rätt sent på kvällen. Dessa bröd förvaras sen i ett kylskåp under natten.

    På morgonen gräddas dessa bröd av i ugnen. För et bra resultat i tid räknat bör inte bröden förvaras i kylen mer än 12 timmar. Lycka till.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.