I de flesta brödrecept står det att man ska skåra eller picka brödet inmnan man sätter det i uignen.
Har bara dåliga erfarenheter av detta. Gör uppenbarligen något fel under jäsningen:
Varje gång jag glatts över präktigt jästa bröd händer det samma: Jag tar en vass kniv och skårar eller en sticka och sticker - och ut pyser luften som ur en trasig ballong. Resultatet är ett platt och kompakt bröd.
Vad göra?
popik23 mars 2009
Det beror nog på att du skårar brödet efter jäsningen. Skåra brödet innan andra jäsningen när du bakat ut bröden och låt jäsa så ska du se att det blir bra.:)
Arreiy23 mars 2009
Du har antagligen en för slö kniv! När man ska skåra bröden direkt innan de ska in i ugnen ska man vara MYCKET LÄTT på handen, "knappt nudda" brödet, med en supervass kniv, prova med rakblad, dra snabbt och lätt alltså så kommer det gå supderduper! Lycka till!
I de flesta brödrecept står det att man ska skåra eller picka brödet inmnan man sätter det i uignen.
Har bara dåliga erfarenheter av detta. Gör uppenbarligen något fel under jäsningen:
Varje gång jag glatts över präktigt jästa bröd händer det samma: Jag tar en vass kniv och skårar eller en sticka och sticker - och ut pyser luften som ur en trasig ballong. Resultatet är ett platt och kompakt bröd.
Vad göra?
Det beror nog på att du skårar brödet efter jäsningen. Skåra brödet innan andra jäsningen när du bakat ut bröden och låt jäsa så ska du se att det blir bra.:)
Du har antagligen en för slö kniv! När man ska skåra bröden direkt innan de ska in i ugnen ska man vara MYCKET LÄTT på handen, "knappt nudda" brödet, med en supervass kniv, prova med rakblad, dra snabbt och lätt alltså så kommer det gå supderduper! Lycka till!