Blanda de torra och våta ingredienserna var för sig och rör sedan ihop allt. Häll upp i 2 smorda och bröade formar. Grädda i 200 grader ca 1 timme.
Ska man då köpa något slags proteinpulver? Som t.ex. Sojaprotein som finns på blad bodystore eller hälsokostbutiken och ska man alltså inte blanda ut pulvret med vatten utan hälla i det torrt? Vet att det finns ett preotein som heter Bakepro, det kanske man ska använda?
Mvh// en konfunderad brödfantast
Gnurf15 februari 2010
Jag vet att det finns något som heter Bakprotein, bla Dalblads har en variant för att proteinberika bröd. Men jag har aldrig provat det själv. Naturligt glutenhöga mjölsorter innehåller ju även mer protein...:)
Låter som en motsättning - naturellt proteinPULVER?
:)
Gnurf15 februari 2010
Det är ju vassleprotein...kommer från mjölk helt enkelt...
hybrex15 februari 2010
Med det menas att det inte är någon tillsatt smak, som naturell yoghurt t.ex. Finns ju yoghurt sötat med honung, de flesta proteintillskott som man köper är sötat med bl.a vanilj, choklad, jordgubb
Hej, undrar om det är någon som har erfarenheter eller kunskap om att ha naturellt protein i bröd? Här kommer ett recept som jag såg det i.
2 dl kokt rågkross,
1 lätt kesella,
1 msk rapsolja,
ca 4 dl kallt vatten,
1 dl solrosfrö,
1 dl pumpafrö
2 dl dinkelmjöl fullkorn
6 dl grovt rågmjöl
2 dl naturellt protein*
1 msk bikarbonat
2 tsk salt
1 msk psyllium
Blanda de torra och våta ingredienserna var för sig och rör sedan ihop allt. Häll upp i 2 smorda och bröade formar. Grädda i 200 grader ca 1 timme.
Ska man då köpa något slags proteinpulver? Som t.ex. Sojaprotein som finns på blad bodystore eller hälsokostbutiken och ska man alltså inte blanda ut pulvret med vatten utan hälla i det torrt? Vet att det finns ett preotein som heter Bakepro, det kanske man ska använda?
Mvh// en konfunderad brödfantast
Jag vet att det finns något som heter Bakprotein, bla Dalblads har en variant för att proteinberika bröd. Men jag har aldrig provat det själv. Naturligt glutenhöga mjölsorter innehåller ju även mer protein...:)
http://www.natur-produkter.se/bakepro-dalblads-p-453.html
Låter som en motsättning - naturellt proteinPULVER?
:)
Det är ju vassleprotein...kommer från mjölk helt enkelt...
Med det menas att det inte är någon tillsatt smak, som naturell yoghurt t.ex. Finns ju yoghurt sötat med honung, de flesta proteintillskott som man köper är sötat med bl.a vanilj, choklad, jordgubb
ja man lär sig nåt varje dag, tack för det!