Igår gjorde jag en deg på bröd som skulle jäsa över natten o gräddas nu. Men jag slarvade väl när jag läste och jäste degen i kylen. Den skulle jäsa i rumstemp. Finns det nåt jag kan göra för o få igång degen igen??
CiinaC5 januari 2011
Skrivet av Penne den 5 jan 2011
Igår gjorde jag en deg på bröd som skulle jäsa över natten o gräddas nu. Men jag slarvade väl när jag läste och jäste degen i kylen. Den skulle jäsa i rumstemp. Finns det nåt jag kan göra för o få igång degen igen??
Kan du inte bara pröva att ställa dom i rumstemp nu, och låta det ta lite längre tid än du tänkt dig?
Så har jag gjort ett par gånger med lyckat resultat. Men det kanske beror på vilken sorts deg det gäller.. {struggle}
Hoppas det går bra med bröden hur du än löser det!
Cassiopeya5 januari 2011
Har inte degen jäst något då? Jag har alltid min deg i kylen över natten:) Vad har du för jäst? Sätt på ugnen och prova att ställa bunken på spisen om du har kombination spis/ugn. Då kommer värmen från ugnen att sätta igång jäsningen. Lite som ett värmeskåp/jässkåp som finns i bagerier. Så gör jag ibland när jäsningen är lite seg :)
Penne5 januari 2011
Tack för hjälpen. Jag prövade att låta degen stå framme ett tag, sen gjorde jag som man skulle. Det gick faktiskt ganska bra ändå, blev förstås lite mer "satt" än vad det skulle bli, men det dög som frukost. Gör ett nytt försök imorrn!
Cassiopeya5 januari 2011
Gott! Alltid skönt när det ordnar sig =) Har själv två degar på jäsning nu. Hoppas det kommer bli gott :p
Igår gjorde jag en deg på bröd som skulle jäsa över natten o gräddas nu. Men jag slarvade väl när jag läste och jäste degen i kylen. Den skulle jäsa i rumstemp. Finns det nåt jag kan göra för o få igång degen igen??
Igår gjorde jag en deg på bröd som skulle jäsa över natten o gräddas nu. Men jag slarvade väl när jag läste och jäste degen i kylen. Den skulle jäsa i rumstemp. Finns det nåt jag kan göra för o få igång degen igen??
Kan du inte bara pröva att ställa dom i rumstemp nu, och låta det ta lite längre tid än du tänkt dig?
Så har jag gjort ett par gånger med lyckat resultat. Men det kanske beror på vilken sorts deg det gäller.. {struggle}
Hoppas det går bra med bröden hur du än löser det!
Har inte degen jäst något då? Jag har alltid min deg i kylen över natten:) Vad har du för jäst? Sätt på ugnen och prova att ställa bunken på spisen om du har kombination spis/ugn. Då kommer värmen från ugnen att sätta igång jäsningen. Lite som ett värmeskåp/jässkåp som finns i bagerier. Så gör jag ibland när jäsningen är lite seg :)
Tack för hjälpen. Jag prövade att låta degen stå framme ett tag, sen gjorde jag som man skulle. Det gick faktiskt ganska bra ändå, blev förstås lite mer "satt" än vad det skulle bli, men det dög som frukost. Gör ett nytt försök imorrn!
Gott! Alltid skönt när det ordnar sig =) Har själv två degar på jäsning nu. Hoppas det kommer bli gott :p