Kanske en dum fråga, men ni som bakat bröd med rödbetor, hur smakar det? känner man mycket att det är just rödbetor i brödet?
Jag har nu fått tag i färska rödbetor och tänkte göra en vildjäst på dem, sedan sila och använda bara vätskan. Tänkte att man då får ett rosa bröd som inte smakar rödbetor. Tror ni det kan stämma? Jag undrar eftersom jag nog är den enda i familjen som kan tänka mig att äta brödet om det smakar rödbetor, men jag tror jag kan få de andra att äta om brödet "bara" är rosa.
Peter_Stompare17 oktober 2010
Jag testade att baka bröd med rivna rödbetor förut. Det blev ett rosa bröd, men nästan ingen rödbetsmak så vitt jag minns. Däremot påverkas sötman.
rostok18 oktober 2010
Jättemycket tack, då ska jag ta och skala mina rödbetor och riva dem innan jag gör vildjästen på dem.
Kanske en dum fråga, men ni som bakat bröd med rödbetor, hur smakar det? känner man mycket att det är just rödbetor i brödet?
Jag har nu fått tag i färska rödbetor och tänkte göra en vildjäst på dem, sedan sila och använda bara vätskan. Tänkte att man då får ett rosa bröd som inte smakar rödbetor. Tror ni det kan stämma? Jag undrar eftersom jag nog är den enda i familjen som kan tänka mig att äta brödet om det smakar rödbetor, men jag tror jag kan få de andra att äta om brödet "bara" är rosa.
Jag testade att baka bröd med rivna rödbetor förut. Det blev ett rosa bröd, men nästan ingen rödbetsmak så vitt jag minns. Däremot påverkas sötman.
Jättemycket tack, då ska jag ta och skala mina rödbetor och riva dem innan jag gör vildjästen på dem.