Har en påse Pearl Barley (skalad råg) som jag inte riktigt vet vad jag skall göra med. Någon som har uppslag till ett matbröd där man kan nyttja hel skalad råg?
Det enda jag kan utläsa av påsen är att kornen först skall blötläggas i 10 minuter, sköljas för att därefter kokas på svag värme tills de blivit mjuka.
Moline27 november 2010
Barley betyder korn.......
Moline27 november 2010
Kolla till exempel den här länken:
http://recipeland.com/search?q=pearl+barley
Eller
http://www.bbc.co.uk/food/pearl_barley
Verkar som om det mest är mat man använder Pearl Barley till, verkar inte finnas så många brödrecept.
maria_wijk27 november 2010
Skrivet av Moline den 27 nov 2010
Barley betyder korn.......
På det viset, då har antingen översättaren varit väldigt fel ute eller så är det ett helt galet varunamn.
Vad kan man då göra för bröd på hela korn? Är det improvisation som gäller?
The_mama97mia27 november 2010
Jag skulle koka som gröt på det o ha till nästa laddning surdegsbak eller vanligt matbröd.
maria_wijk27 november 2010
Har nu kokat kornen och improviserat ihop en matbrödsdeg, återstår att se hur det blir.
The_mama97mia27 november 2010
(Y)
knyppeltanten27 november 2010
Du kan göra barley water, svärmor gjorde det med citron i och sa det var jättegott. Tyvärr har jag inget recept men det finns säkert på nätet.
croxie6427 november 2010
Du kan använda Pearl Barley i soppor och stuvningar...eller grytor. Om du inte har ett långkok på gång så koka Pearl Barley i lite vatten i ca 10 minuter innan du blandar ner det i grytan.
Om du gör en köttgryta eller liknande och planerar att koka det hela länge och långsamt så kan du blanda ner Pearl Barley som det är direkt i grytan.
Har en påse Pearl Barley (skalad råg) som jag inte riktigt vet vad jag skall göra med. Någon som har uppslag till ett matbröd där man kan nyttja hel skalad råg?
Det enda jag kan utläsa av påsen är att kornen först skall blötläggas i 10 minuter, sköljas för att därefter kokas på svag värme tills de blivit mjuka.
Barley betyder korn.......
Kolla till exempel den här länken:
http://recipeland.com/search?q=pearl+barley
Eller
http://www.bbc.co.uk/food/pearl_barley
Verkar som om det mest är mat man använder Pearl Barley till, verkar inte finnas så många brödrecept.
Barley betyder korn.......
På det viset, då har antingen översättaren varit väldigt fel ute eller så är det ett helt galet varunamn.
Vad kan man då göra för bröd på hela korn? Är det improvisation som gäller?
Jag skulle koka som gröt på det o ha till nästa laddning surdegsbak eller vanligt matbröd.
Har nu kokat kornen och improviserat ihop en matbrödsdeg, återstår att se hur det blir.
(Y)
Du kan göra barley water, svärmor gjorde det med citron i och sa det var jättegott. Tyvärr har jag inget recept men det finns säkert på nätet.
Du kan använda Pearl Barley i soppor och stuvningar...eller grytor. Om du inte har ett långkok på gång så koka Pearl Barley i lite vatten i ca 10 minuter innan du blandar ner det i grytan.
Om du gör en köttgryta eller liknande och planerar att koka det hela länge och långsamt så kan du blanda ner Pearl Barley som det är direkt i grytan.