Jag har letat efter ett recept på skepparhalvor eller rallarhalvor. Är det någon som vet hur man gör? Jag antar att det är gjort på surdeg men skulle vilja ha ett helt recept.
Tack!
Mvh Angelique
popik26 februari 2009
Hej, hittade detta receptet på www.alternativ.nu kan det vara nåt tror du?
Rallarkakor 20st
Dessa bröd tycker jag är det närmaste man kan komma Fazers runda rågkakor, men dessa är godare.
Surdeg: (fuskvariant, har du egen ta den)
Dag 1
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
1 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
Röres ihop i skål. Täcks över med lock eller plastfolie och får stå 1 dygn i rumstemperatur
Dag 2
4 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk kinesisk soja
8 dl grovt rågmjöl
5 dl rågsikt
Häll ljummet vatten och läg smulad jäst i surdegen från dag 1. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt salt, soja och allt rågmjöl. Tillsätt 4 dl av rågsikten och arbeta degen smidig. Jäs i 45-60 min.
Sätt ugnen på 275 grader
Knåda degen på bakbordet. Dela i 2 bitar. Rulla varje bit till en längd och dela i tio bitar. Rulla varje bit till bullar och platta utmed handen till 1 cm tjocklek. Lägg på smord plåt och nagga. Ingen jäsning!
Grädda i 14-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Skär med vass kniv runt kanten och riv itu.
Anqh26 februari 2009
Åh, tack så mycket. Jag ska prova receptet snarast. :)
barnbarn26 februari 2009
Jag har ett recept på goda rallarbröd utan surdeg.
25 gr jäst
5 dl 37 gr vatten
25 gr rumsvarmt margarin
2 tsk salt
1 msk stött kummin
4 dl Kungsörnens fullkorn av råg
ca 1 liter Mörkt lantbrödsmjöl
Tillred som vanligt men spara ca 2 dl av mjölet till utbakningen.
Låt degen jäsa 1 timme.
Knåda degen smidig på bakbordet.
Kavla ut degen till en lång platta och ta ut med runda mått 12 cm i diameter.
Lägg på plåtar nagga låt jäsa 30 min.
Grädda 225gr 15-20 min.
Dela kakorna genom att skära eller klippa runt kanten. Lägg kakorna på varandra så att de håller sig platta.
The_mama97mia26 februari 2009
Någon som orkar lägga in det som recept för oss lata att spara???? *ler*
Anqh26 februari 2009
Tack, måste prova det med. Kommer bli en hel del bakande hemma framöver men det gillar jag. :):):)
barnbarn26 februari 2009
Nu finns receptet på mina Rallarbröd utan surdeg på recept. Lycka till:p
farmoringer26 februari 2009
Skrivet av barnbarn den 26 feb 2009
Nu finns receptet på mina Rallarbröd utan surdeg på recept. Lycka till:p
Hej alla,
Jag har letat efter ett recept på skepparhalvor eller rallarhalvor. Är det någon som vet hur man gör? Jag antar att det är gjort på surdeg men skulle vilja ha ett helt recept.
Tack!
Mvh Angelique
Hej, hittade detta receptet på www.alternativ.nu kan det vara nåt tror du?
Rallarkakor 20st
Dessa bröd tycker jag är det närmaste man kan komma Fazers runda rågkakor, men dessa är godare.
Surdeg: (fuskvariant, har du egen ta den)
Dag 1
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
1 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
Röres ihop i skål. Täcks över med lock eller plastfolie och får stå 1 dygn i rumstemperatur
Dag 2
4 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk kinesisk soja
8 dl grovt rågmjöl
5 dl rågsikt
Häll ljummet vatten och läg smulad jäst i surdegen från dag 1. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt salt, soja och allt rågmjöl. Tillsätt 4 dl av rågsikten och arbeta degen smidig. Jäs i 45-60 min.
Sätt ugnen på 275 grader
Knåda degen på bakbordet. Dela i 2 bitar. Rulla varje bit till en längd och dela i tio bitar. Rulla varje bit till bullar och platta utmed handen till 1 cm tjocklek. Lägg på smord plåt och nagga. Ingen jäsning!
Grädda i 14-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Skär med vass kniv runt kanten och riv itu.
Åh, tack så mycket. Jag ska prova receptet snarast. :)
Jag har ett recept på goda rallarbröd utan surdeg.
25 gr jäst
5 dl 37 gr vatten
25 gr rumsvarmt margarin
2 tsk salt
1 msk stött kummin
4 dl Kungsörnens fullkorn av råg
ca 1 liter Mörkt lantbrödsmjöl
Tillred som vanligt men spara ca 2 dl av mjölet till utbakningen.
Låt degen jäsa 1 timme.
Knåda degen smidig på bakbordet.
Kavla ut degen till en lång platta och ta ut med runda mått 12 cm i diameter.
Lägg på plåtar nagga låt jäsa 30 min.
Grädda 225gr 15-20 min.
Dela kakorna genom att skära eller klippa runt kanten. Lägg kakorna på varandra så att de håller sig platta.
Någon som orkar lägga in det som recept för oss lata att spara???? *ler*
Tack, måste prova det med. Kommer bli en hel del bakande hemma framöver men det gillar jag. :):):)
Nu finns receptet på mina Rallarbröd utan surdeg på recept. Lycka till:p
Nu finns receptet på mina Rallarbröd utan surdeg på recept. Lycka till:p
Tackar för det...
Tackar, tackar... :p