Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skepparhalvor

  • Anqh 26 februari 2009

    Hej alla,

    Jag har letat efter ett recept på skepparhalvor eller rallarhalvor. Är det någon som vet hur man gör? Jag antar att det är gjort på surdeg men skulle vilja ha ett helt recept.

    Tack!
    Mvh Angelique

  • popik 26 februari 2009

    Hej, hittade detta receptet på www.alternativ.nu kan det vara nåt tror du?
    Rallarkakor 20st
    Dessa bröd tycker jag är det närmaste man kan komma Fazers runda rågkakor, men dessa är godare.

    Surdeg: (fuskvariant, har du egen ta den)
    Dag 1
    25 g jäst
    2 dl ljummet vatten
    1 dl grovt rågmjöl
    1 dl rågsikt
    Röres ihop i skål. Täcks över med lock eller plastfolie och får stå 1 dygn i rumstemperatur

    Dag 2
    4 dl ljummet vatten
    25 g jäst
    2 tsk salt
    2 msk kinesisk soja
    8 dl grovt rågmjöl
    5 dl rågsikt
    Häll ljummet vatten och läg smulad jäst i surdegen från dag 1. Rör så att jästen löser sig. Tillsätt salt, soja och allt rågmjöl. Tillsätt 4 dl av rågsikten och arbeta degen smidig. Jäs i 45-60 min.

    Sätt ugnen på 275 grader
    Knåda degen på bakbordet. Dela i 2 bitar. Rulla varje bit till en längd och dela i tio bitar. Rulla varje bit till bullar och platta utmed handen till 1 cm tjocklek. Lägg på smord plåt och nagga. Ingen jäsning!
    Grädda i 14-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Skär med vass kniv runt kanten och riv itu.

  • Anqh 26 februari 2009

    Åh, tack så mycket. Jag ska prova receptet snarast. :)

  • barnbarn 26 februari 2009

    Jag har ett recept på goda rallarbröd utan surdeg.
    25 gr jäst
    5 dl 37 gr vatten
    25 gr rumsvarmt margarin
    2 tsk salt
    1 msk stött kummin
    4 dl Kungsörnens fullkorn av råg
    ca 1 liter Mörkt lantbrödsmjöl
    Tillred som vanligt men spara ca 2 dl av mjölet till utbakningen.
    Låt degen jäsa 1 timme.
    Knåda degen smidig på bakbordet.
    Kavla ut degen till en lång platta och ta ut med runda mått 12 cm i diameter.
    Lägg på plåtar nagga låt jäsa 30 min.
    Grädda 225gr 15-20 min.
    Dela kakorna genom att skära eller klippa runt kanten. Lägg kakorna på varandra så att de håller sig platta.

  • The_mama97mia 26 februari 2009

    Någon som orkar lägga in det som recept för oss lata att spara???? *ler*

  • Anqh 26 februari 2009

    Tack, måste prova det med. Kommer bli en hel del bakande hemma framöver men det gillar jag. :):):)

  • barnbarn 26 februari 2009

    Nu finns receptet på mina Rallarbröd utan surdeg på recept. Lycka till:p

  • farmoringer 26 februari 2009

    Skrivet av barnbarn den 26 feb 2009

    Nu finns receptet på mina Rallarbröd utan surdeg på recept. Lycka till:p


    Tackar för det...

  • Anqh 26 februari 2009

    Tackar, tackar... :p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.