Hur ska jag göra för att inte brödet ska bli smuligt?
elpatron4 januari 2009
Finns det nåt bröd alls som INTE innehåller brödsmulor??????? :o *förvirrad*
patlican4 januari 2009
När man skär det så smular det liksom sönder.
elpatron4 januari 2009
Skrivet av patlican den 4 jan 2009
När man skär det så smular det liksom sönder.
ALLT bröd utom oblat smular väl sig när man skär det. Jag har aldrig varit med om att man slipper brödsmulor att ta bort när man skär ett bröd iaf, låter väldigt obrödigt då...
Du får väl skära direkt i degen då... :p
MammaModesty4 januari 2009
jag antar att du menar eget bröd som du bakat själv... finns bara ett sätt... mindre mjöl i degen... ....
elpatron4 januari 2009
utan mjöl alls är väl bäst då för henne :p
MammaModesty4 januari 2009
*fniss* kanske blir liiite kletigt då... men det var roligt skrivet...
elpatron4 januari 2009
Skrivet av MammaModesty den 4 jan 2009
*fniss* kanske blir liiite kletigt då... men det var roligt skrivet...
(Y):D
patlican4 januari 2009
elpatron... gud vad du var lustig då........ Om du har något vettigt att skriva så svara gärna, annars håll hellre tyst.
MammaModesty4 januari 2009
pröva att baka mina brödkakor... dom är enkla och jätte goda.. man ska också komma ihåg att om man bakar bröd med grovt mjöl så ska man inte ha i för mycket mjöl då det grova mjölet suger åt sig vätskan mer än vanligt vetemjöl...
elpatron... gud vad du var lustig då........ Om du har något vettigt att skriva så svara gärna, annars håll hellre tyst.
Ja, tydligen var det lustigt eftersom nån skrattade åt det :p
Och tyst är jag när jag orkar... (Y)
Smulpajen4 januari 2009
Igår köpte jag ett Levainbröd med valnötter:p Inte många smulor där:D Min erfarenhet är att surdeg smular mindre än andra, t ex vita bröd. Det som smular mest på surdegsbröden är den hårda goda skorpan. Mitt tips är att du börjar baka med surdeg om du inte redan gör det(Y)
Roggan5 januari 2009
Använder du grövre mjölsorter te.x. graham kan det vara idé att skålla en del av mjölet innan du blandar det i degen.
Kaneta5 januari 2009
Håller med Roggan om att skållat bröd blir inte så smuligt om man använder lite grövre mjöl. Bröd med mjölk och fett i blir inte heller så smuligt som bakat på bara vatten.
malinochella5 januari 2009
När jag bakar bröd, bakar jag alltid det i två formar. Degen kan vara rätt kletig och de får en bra form.:)
MelleBandolo5 januari 2009
Jag bakade ett bröd där man SKÅLLADE mjölet (hällde på kokhett vatten), så att det inte skulle smula.. Det funkade väldigt bra :D ska leta upp receptet och ladda upp det här på matklubben ^^
malinochella5 januari 2009
Har du provat filmjölksbröd med bikarbonat!(Y)
maithab6 januari 2009
Fett (i rätt mängd) i brödet gör att det smular mindre. Kompaktare bröd smular mindre än luftiga ( och kompaktare bröd blir det med grövre mjölsorter), likaså smular det mindre med mjölk än med vatten som degvätska, men det har kanske med fettet och proteinerna i mjölken att göra. Att tillsätta ett ägg i degen kan också hjälpa. Då blir det luftigare och smular mindre.
Linlock6 januari 2009
Mitt tips är att använda kallt degspad och låta degen jäsa långsamt i många timmar innan du bakar ut brödet. Då blir brödet härligt segt och saftigt!(Y)
alalina13 januari 2009
Hej Här kommer ett seriöst svar på din fråga ang smuligt bröd. Du måste knåda, knåda knåda. Degen skall vara som tuggummi. Detta kan vara lite svårt med vanlig handkraft, en degmaskin av något slag är att föredra. Detta gäller ljusa som grova bröd. Men en annan regel är att grova börd alltid skall vara lite kletiga, som någon här innan nämnt. Därför kan de med fördel bakas i brödform. Mellangrova o ljusa bröd kan man däremot forma o "leka med" lite mer efter egen kreativitet. Ett gott o vackert bröd är sunt för själen, kan vi ju avsluta med... (så länge man slipper smulorna) lycka till!!! /a la Lina
Hej,
Hur ska jag göra för att inte brödet ska bli smuligt?
Finns det nåt bröd alls som INTE innehåller brödsmulor??????? :o *förvirrad*
När man skär det så smular det liksom sönder.
När man skär det så smular det liksom sönder.
ALLT bröd utom oblat smular väl sig när man skär det. Jag har aldrig varit med om att man slipper brödsmulor att ta bort när man skär ett bröd iaf, låter väldigt obrödigt då...
Du får väl skära direkt i degen då... :p
jag antar att du menar eget bröd som du bakat själv... finns bara ett sätt... mindre mjöl i degen... ....
utan mjöl alls är väl bäst då för henne :p
*fniss* kanske blir liiite kletigt då... men det var roligt skrivet...
*fniss* kanske blir liiite kletigt då... men det var roligt skrivet...
(Y):D
elpatron... gud vad du var lustig då........ Om du har något vettigt att skriva så svara gärna, annars håll hellre tyst.
pröva att baka mina brödkakor... dom är enkla och jätte goda.. man ska också komma ihåg att om man bakar bröd med grovt mjöl så ska man inte ha i för mycket mjöl då det grova mjölet suger åt sig vätskan mer än vanligt vetemjöl...
Brödkakor
elpatron... gud vad du var lustig då........ Om du har något vettigt att skriva så svara gärna, annars håll hellre tyst.
Ja, tydligen var det lustigt eftersom nån skrattade åt det :p
Och tyst är jag när jag orkar... (Y)
Igår köpte jag ett Levainbröd med valnötter:p Inte många smulor där:D Min erfarenhet är att surdeg smular mindre än andra, t ex vita bröd. Det som smular mest på surdegsbröden är den hårda goda skorpan. Mitt tips är att du börjar baka med surdeg om du inte redan gör det(Y)
Använder du grövre mjölsorter te.x. graham kan det vara idé att skålla en del av mjölet innan du blandar det i degen.
Håller med Roggan om att skållat bröd blir inte så smuligt om man använder lite grövre mjöl. Bröd med mjölk och fett i blir inte heller så smuligt som bakat på bara vatten.
När jag bakar bröd, bakar jag alltid det i två formar. Degen kan vara rätt kletig och de får en bra form.:)
Jag bakade ett bröd där man SKÅLLADE mjölet (hällde på kokhett vatten), så att det inte skulle smula.. Det funkade väldigt bra :D ska leta upp receptet och ladda upp det här på matklubben ^^
Har du provat filmjölksbröd med bikarbonat!(Y)
Fett (i rätt mängd) i brödet gör att det smular mindre. Kompaktare bröd smular mindre än luftiga ( och kompaktare bröd blir det med grövre mjölsorter), likaså smular det mindre med mjölk än med vatten som degvätska, men det har kanske med fettet och proteinerna i mjölken att göra. Att tillsätta ett ägg i degen kan också hjälpa. Då blir det luftigare och smular mindre.
Mitt tips är att använda kallt degspad och låta degen jäsa långsamt i många timmar innan du bakar ut brödet. Då blir brödet härligt segt och saftigt!(Y)
Hej Här kommer ett seriöst svar på din fråga ang smuligt bröd. Du måste knåda, knåda knåda. Degen skall vara som tuggummi. Detta kan vara lite svårt med vanlig handkraft, en degmaskin av något slag är att föredra. Detta gäller ljusa som grova bröd. Men en annan regel är att grova börd alltid skall vara lite kletiga, som någon här innan nämnt. Därför kan de med fördel bakas i brödform. Mellangrova o ljusa bröd kan man däremot forma o "leka med" lite mer efter egen kreativitet. Ett gott o vackert bröd är sunt för själen, kan vi ju avsluta med... (så länge man slipper smulorna) lycka till!!! /a la Lina