Har en fundering om man kan använda socker istället för sirap i matbröd? Ska jag isåfall ha mer vätska om jag använder socker? Går det överhuvudtaget?
margitkallgren15 maj 2011
Det går lika bra med socker. Behöver inte ändra något .
Vänlig hälsning Margit
rostok16 maj 2011
Sirap, socker, honung eller sylt, allt går utan att ändra något annat.
sockiplast19 augusti 2011
men hur mycket socker är en msk sirap?
rostok19 augusti 2011
Jag tar samma mängd, någon mm hit eller dit har ingen betydelse
boz196519 augusti 2011
Inga problem att ersätta det ena med det andra i det här fallet.
Skillnaden ligger i att exempelvis sirap och honung ger fylligare smak medan vitt socker i regel är smakneutralt. Honung har dessutom den fördelen att den är bakteriehämmande.
Andol14 september 2011
Skrivet av boz1965 den 19 aug 2011
Honung har dessutom den fördelen att den är bakteriehämmande.
Menar du då att honung inte är så bra att använda när man bakar surdegsbröd? För då vill man ju ha en bra tillväxt av surdegsbakterierna.
Har en fundering om man kan använda socker istället för sirap i matbröd? Ska jag isåfall ha mer vätska om jag använder socker? Går det överhuvudtaget?
Det går lika bra med socker. Behöver inte ändra något .
Vänlig hälsning Margit
Sirap, socker, honung eller sylt, allt går utan att ändra något annat.
men hur mycket socker är en msk sirap?
Jag tar samma mängd, någon mm hit eller dit har ingen betydelse
Inga problem att ersätta det ena med det andra i det här fallet.
Skillnaden ligger i att exempelvis sirap och honung ger fylligare smak medan vitt socker i regel är smakneutralt. Honung har dessutom den fördelen att den är bakteriehämmande.
Honung har dessutom den fördelen att den är bakteriehämmande.
Menar du då att honung inte är så bra att använda när man bakar surdegsbröd? För då vill man ju ha en bra tillväxt av surdegsbakterierna.
lite propaganda...
http://www.dansukker.se/se/Sortiment/Sortiment/Sirap.aspx
Hej hopp !
Har alltid honung i brödet!,
Smakar underbart dessutom mycket nyttigare!
Honung är läkande!!
Hopp Hopp!