Jag har en fryst surdeg. Det kommer sig av att familjen tröttnade på allt surdegsbröd jag bakade och att hålla en surdeg i kylen vid liv, innebär matande varje vecka (rätta mig GÄRNA om jag har fel och berätta hur man gör annars när den börjar skikta sig i burken). Så jag frös in ett par deciliter.
Hur tinar jag och kör igång den igen?!
tmt21 januari 2016
Jag har tinat degen i kylskåp över natten och sedan en timme eller två i rumstempaertur
asaeon22 februari 2016
Jag tinar upp den i rumstemperatur över natten. På morgonen matar jag igång den och bakar sedan på kvällen av den uppmatade degen.
Jag har en fryst surdeg. Det kommer sig av att familjen tröttnade på allt surdegsbröd jag bakade och att hålla en surdeg i kylen vid liv, innebär matande varje vecka (rätta mig GÄRNA om jag har fel och berätta hur man gör annars när den börjar skikta sig i burken). Så jag frös in ett par deciliter.
Hur tinar jag och kör igång den igen?!
Jag har tinat degen i kylskåp över natten och sedan en timme eller två i rumstempaertur
Jag tinar upp den i rumstemperatur över natten. På morgonen matar jag igång den och bakar sedan på kvällen av den uppmatade degen.