När jag bakar utgår jag ifrån att vetemjölet väger ca 60 gr/dl och räknar då om antal dl till vikt.
MEN...
Nu undrar jag vad andra mjölsorter väger? Kan tänka mig att andra, grövre sorter, kan vara tyngre? Nån som har koll???
Okänd18 december 2010
Gå in och kolla på
www.recepten.se på måttomvandlig
Forsen18 december 2010
Bakar just nu med ett grovt rågmjöl, det väger enligt påsen 55g/dl så det skiljer ju inte så mycket om man nu inte gör en jättestor deg :)
Skogis5918 december 2010
Mät upp mjölet så slipper du omräkningen. Mjöl väger olika beroende på hur de förvarats. Det kan ha tagit fukt när det stått kallt ex. vis.
Häll upp det i ett litermått utan att packa det.
När jag bakar utgår jag ifrån att vetemjölet väger ca 60 gr/dl och räknar då om antal dl till vikt.
MEN...
Nu undrar jag vad andra mjölsorter väger? Kan tänka mig att andra, grövre sorter, kan vara tyngre? Nån som har koll???
Gå in och kolla på
www.recepten.se på måttomvandlig
Bakar just nu med ett grovt rågmjöl, det väger enligt påsen 55g/dl så det skiljer ju inte så mycket om man nu inte gör en jättestor deg :)
Mät upp mjölet så slipper du omräkningen. Mjöl väger olika beroende på hur de förvarats. Det kan ha tagit fukt när det stått kallt ex. vis.
Häll upp det i ett litermått utan att packa det.