Söker ett recept på matbröd, uppe i Norrland kallas det bl.a. för Värmlänningar.
Som jag kommer ihåg är det en vanlig deg till rågkakor som kavlas ut till ganska tunna kakor,
typ Hönökaka. Men innan utbakningen tillsätter man bakpulver el. bikarbonat, jag kommer inte
ihåg vilket.
Någon som kan eller vet????
Christina
svengelsk12 april 2016
Jag har ett recept på hårda hönökakor som innehåller hjorthornssalt. Jag brukar göra dem mjuka.
1/2 L mjölk, 50 g jäst, 50g smör, 1,2 L mjöl,1 tsk salt, 1/2msk hjorthornssalt (blandas i sist). Arbeta degen, gör små ämnen, jäs, kavla ut och grädda.
Söker ett recept på matbröd, uppe i Norrland kallas det bl.a. för Värmlänningar.
Som jag kommer ihåg är det en vanlig deg till rågkakor som kavlas ut till ganska tunna kakor,
typ Hönökaka. Men innan utbakningen tillsätter man bakpulver el. bikarbonat, jag kommer inte
ihåg vilket.
Någon som kan eller vet????
Christina
Jag har ett recept på hårda hönökakor som innehåller hjorthornssalt. Jag brukar göra dem mjuka.
1/2 L mjölk, 50 g jäst, 50g smör, 1,2 L mjöl,1 tsk salt, 1/2msk hjorthornssalt (blandas i sist). Arbeta degen, gör små ämnen, jäs, kavla ut och grädda.
Det är kanske Stompa du menar?