Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmlänningar

  • lagerlunda 7 april 2016

    Söker ett recept på matbröd, uppe i Norrland kallas det bl.a. för Värmlänningar.
    Som jag kommer ihåg är det en vanlig deg till rågkakor som kavlas ut till ganska tunna kakor,
    typ Hönökaka. Men innan utbakningen tillsätter man bakpulver el. bikarbonat, jag kommer inte
    ihåg vilket.
    Någon som kan eller vet????
    Christina

  • svengelsk 12 april 2016

    Jag har ett recept på hårda hönökakor som innehåller hjorthornssalt. Jag brukar göra dem mjuka.
    1/2 L mjölk, 50 g jäst, 50g smör, 1,2 L mjöl,1 tsk salt, 1/2msk hjorthornssalt (blandas i sist). Arbeta degen, gör små ämnen, jäs, kavla ut och grädda.

  • asaeon 19 september 2016

    Det är kanske Stompa du menar?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.