Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetemjol special

  • marietta 11 december 2008

    Kan nan svra mig vad vetemjol special ar?? :)

  • boz1965 11 december 2008

    Det är ett "starkare" mjöl med större glutenhalt. Gör att brödet jäser upp bättre.

  • marietta 11 december 2008

    Aha det forklarar mina harda bullar nar jag missa ordet special! lol

    Vi har inte sant mjol dar jag bor, kan man anvanda mjol med fardig blandat bakpulver i istallet??

  • bakakaka 11 december 2008

    Man måste inte använda vetemjöl special, man kan använda vanligt mjöl också. Att dina bullar blev hårda kan bero på att du hade för mycket mjöl i degen.:)

  • jennnnnnnnny 13 januari 2009

    vetemjöl special gör att det man bakar blir fluffigare ;) (Y)

  • hertram 13 januari 2009

    "Ett extra starkt vetemjöl, dvs proteinhalten och proteinkvaliteten är högre än för kärnvetemjöl. Mjölet kräver en intensivare och längre bearbetningstid för att bilda gluten och det tar upp mer vatten än kärnvetemjöl. Används vid bakning av matbröd och klarar av att ge ett bröd med bra volym även om man blandar i grova komponenter såsom kli eller kross.(axa.se)"

    skall inte användas till kakor och mjuka kakor då det krävs mycket bearbetning. Det finns mjöl med bakpulver i men det är inte samma som vetemjöl special.

  • hanstom 20 januari 2009

    vetemjöl special= extra protein-rikt o kvalitativt.kräver maskinbearbetning för längre o inten-
    sivare bearbetning(knådning), för att bilda gluten som gör att brödet kan jäsa bättre o binda
    mer vätska än kärnvetemjöl.Används vid bakning av matbröd o klarar att ge bra volym på brödet även med grova komponenter som kli eller kross.
    bara att läsa innantill på påsen(H)

  • tmt 21 januari 2009

    Jag tycker,att brödet blir både godare och vackrare med "specialaren".Klar skillnad

  • 2mammamu 21 januari 2009

    (H)Hej!
    Försök att få tag på mjöl som inte innehåller bakpulver,
    har ni jäst där du bor?, om det finns så använd det.

    Ta i mycket smör i dina bullar, och mindre vetemjöl
    så ska du se att bullarna blir fina.

    Lycka till
    mammamu

  • markus 21 januari 2009

    Bullar jäser som *an om man matar jästen riktigt och använder "Special"... Använder även "Special" till vitt matbröd, men brukar byta ut ca 200-250g av mjölet till Durumvete. Blir fin skorpa och ett lite gulare och smakrikare bröd.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.