Det är ett "starkare" mjöl med större glutenhalt. Gör att brödet jäser upp bättre.
marietta11 december 2008
Aha det forklarar mina harda bullar nar jag missa ordet special! lol
Vi har inte sant mjol dar jag bor, kan man anvanda mjol med fardig blandat bakpulver i istallet??
bakakaka11 december 2008
Man måste inte använda vetemjöl special, man kan använda vanligt mjöl också. Att dina bullar blev hårda kan bero på att du hade för mycket mjöl i degen.:)
jennnnnnnnny13 januari 2009
vetemjöl special gör att det man bakar blir fluffigare ;) (Y)
hertram13 januari 2009
"Ett extra starkt vetemjöl, dvs proteinhalten och proteinkvaliteten är högre än för kärnvetemjöl. Mjölet kräver en intensivare och längre bearbetningstid för att bilda gluten och det tar upp mer vatten än kärnvetemjöl. Används vid bakning av matbröd och klarar av att ge ett bröd med bra volym även om man blandar i grova komponenter såsom kli eller kross.(axa.se)"
skall inte användas till kakor och mjuka kakor då det krävs mycket bearbetning. Det finns mjöl med bakpulver i men det är inte samma som vetemjöl special.
hanstom20 januari 2009
vetemjöl special= extra protein-rikt o kvalitativt.kräver maskinbearbetning för längre o inten-
sivare bearbetning(knådning), för att bilda gluten som gör att brödet kan jäsa bättre o binda
mer vätska än kärnvetemjöl.Används vid bakning av matbröd o klarar att ge bra volym på brödet även med grova komponenter som kli eller kross.
bara att läsa innantill på påsen(H)
tmt21 januari 2009
Jag tycker,att brödet blir både godare och vackrare med "specialaren".Klar skillnad
2mammamu21 januari 2009
(H)Hej!
Försök att få tag på mjöl som inte innehåller bakpulver,
har ni jäst där du bor?, om det finns så använd det.
Ta i mycket smör i dina bullar, och mindre vetemjöl
så ska du se att bullarna blir fina.
Lycka till
mammamu
markus21 januari 2009
Bullar jäser som *an om man matar jästen riktigt och använder "Special"... Använder även "Special" till vitt matbröd, men brukar byta ut ca 200-250g av mjölet till Durumvete. Blir fin skorpa och ett lite gulare och smakrikare bröd.
Kan nan svra mig vad vetemjol special ar?? :)
Det är ett "starkare" mjöl med större glutenhalt. Gör att brödet jäser upp bättre.
Aha det forklarar mina harda bullar nar jag missa ordet special! lol
Vi har inte sant mjol dar jag bor, kan man anvanda mjol med fardig blandat bakpulver i istallet??
Man måste inte använda vetemjöl special, man kan använda vanligt mjöl också. Att dina bullar blev hårda kan bero på att du hade för mycket mjöl i degen.:)
vetemjöl special gör att det man bakar blir fluffigare ;) (Y)
"Ett extra starkt vetemjöl, dvs proteinhalten och proteinkvaliteten är högre än för kärnvetemjöl. Mjölet kräver en intensivare och längre bearbetningstid för att bilda gluten och det tar upp mer vatten än kärnvetemjöl. Används vid bakning av matbröd och klarar av att ge ett bröd med bra volym även om man blandar i grova komponenter såsom kli eller kross.(axa.se)"
skall inte användas till kakor och mjuka kakor då det krävs mycket bearbetning. Det finns mjöl med bakpulver i men det är inte samma som vetemjöl special.
vetemjöl special= extra protein-rikt o kvalitativt.kräver maskinbearbetning för längre o inten-
sivare bearbetning(knådning), för att bilda gluten som gör att brödet kan jäsa bättre o binda
mer vätska än kärnvetemjöl.Används vid bakning av matbröd o klarar att ge bra volym på brödet även med grova komponenter som kli eller kross.
bara att läsa innantill på påsen(H)
Jag tycker,att brödet blir både godare och vackrare med "specialaren".Klar skillnad
(H)Hej!
Försök att få tag på mjöl som inte innehåller bakpulver,
har ni jäst där du bor?, om det finns så använd det.
Ta i mycket smör i dina bullar, och mindre vetemjöl
så ska du se att bullarna blir fina.
Lycka till
mammamu
Bullar jäser som *an om man matar jästen riktigt och använder "Special"... Använder även "Special" till vitt matbröd, men brukar byta ut ca 200-250g av mjölet till Durumvete. Blir fin skorpa och ett lite gulare och smakrikare bröd.