Har tänkt att även JAG ska baka i år. Bröd t ex. Har hittat lite recept här, men det kunde vara kul att veta om ni har några bra recept som ni vill delge. Inte vörtbröd - det har jag recept på.
123Linnea30 november 2009
Nån som bakar till jul?
Uli30 november 2009
skargards kakor, sirapslimpa och vortbrod!. skargardskakorna finns har pa MK. kan leta fram dem senare :)
emaxen30 november 2009
:)Brödkakor på skinkspad 4 st:D
Ingredienser
50 g jäst.
5 dl skinkspad.
2 tsk sirap.
½ tsk salt.
8-10 dl rågsikt.
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.
123Linnea30 november 2009
Spännande! Vad blir smaken, med skinkspad i ?:)
Skrivet av emaxen den 30 nov 2009
:)Brödkakor på skinkspad 4 st:D
Ingredienser
50 g jäst.
5 dl skinkspad.
2 tsk sirap.
½ tsk salt.
8-10 dl rågsikt.
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.
Jag brukar baka samma bröd som mamma brukade baka till jul varje år. Det innebär tunna mjukkakor av rågsikt och tjocka mjukkakor. Mina kusiner hör av sig till mig ibland när de tappat bort recepten med förfrågningar om recepten på "stinas julbröd" (mamma hette kristina).
lenajeanette30 november 2009
Brukar ibland baka kavring, receptet har jag hittat i Ica förlagets stora bok om bakning.
emaxen30 november 2009
Jag tycker att det blir saftigt och lite "skinksmak" på brödet.
Dessa brödkakor bakade min farmor när hon levde och även min mamma bakar dessa.:D
Skrivet av 123Linnea den 30 nov 2009
Spännande! Vad blir smaken, med skinkspad i ?:)
Skrivet av emaxen den 30 nov 2009
:)Brödkakor på skinkspad 4 st:D
Ingredienser
50 g jäst.
5 dl skinkspad.
2 tsk sirap.
½ tsk salt.
8-10 dl rågsikt.
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.
123Linnea30 november 2009
Tack för tips! Har ni fler så är det bara roligt!
sikaal30 november 2009
Jag bakar ett vanligt bröd på BARA vetemjöl med en "sträng" uppepå. Det är enda gången på året det blir vetematbröd:D Det är detta maken vill doppa!(N)
AurixLarson22 december 2009
Jag ska baka vitlöksbröd. brukar köra på detta recept http://bakrecepten.se/vitloksbrod-recept/
Kanske inte så "Julaktigt", men jag älskar vitlöksbröd!
mariaengstrom22 december 2009
Vi köper alltid valnötsbröd från vårat lokala bageri. Supergott med julskinka på.
Roggan22 december 2009
Sirapslimpa, mjukkakor (hällakakor) på rågsikt, knäckebröd och hårt tunnbröd.
Har tänkt att även JAG ska baka i år. Bröd t ex. Har hittat lite recept här, men det kunde vara kul att veta om ni har några bra recept som ni vill delge. Inte vörtbröd - det har jag recept på.
Nån som bakar till jul?
skargards kakor, sirapslimpa och vortbrod!. skargardskakorna finns har pa MK. kan leta fram dem senare :)
:)Brödkakor på skinkspad 4 st:D
Ingredienser
50 g jäst.
5 dl skinkspad.
2 tsk sirap.
½ tsk salt.
8-10 dl rågsikt.
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.
Spännande! Vad blir smaken, med skinkspad i ?:)
:)Brödkakor på skinkspad 4 st:D
Ingredienser
50 g jäst.
5 dl skinkspad.
2 tsk sirap.
½ tsk salt.
8-10 dl rågsikt.
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.
Mitt favoritbröd med julskinka på...
Kryddigt julbröd
Mitt gula morotsbröd är stående både på jul och till påsk.
Morotsbröd
Jag brukar baka samma bröd som mamma brukade baka till jul varje år. Det innebär tunna mjukkakor av rågsikt och tjocka mjukkakor. Mina kusiner hör av sig till mig ibland när de tappat bort recepten med förfrågningar om recepten på "stinas julbröd" (mamma hette kristina).
Brukar ibland baka kavring, receptet har jag hittat i Ica förlagets stora bok om bakning.
Jag tycker att det blir saftigt och lite "skinksmak" på brödet.
Dessa brödkakor bakade min farmor när hon levde och även min mamma bakar dessa.:D
Spännande! Vad blir smaken, med skinkspad i ?:)
:)Brödkakor på skinkspad 4 st:D
Ingredienser
50 g jäst.
5 dl skinkspad.
2 tsk sirap.
½ tsk salt.
8-10 dl rågsikt.
Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.
Tack för tips! Har ni fler så är det bara roligt!
Jag bakar ett vanligt bröd på BARA vetemjöl med en "sträng" uppepå. Det är enda gången på året det blir vetematbröd:D Det är detta maken vill doppa!(N)
Jag ska baka vitlöksbröd. brukar köra på detta recept http://bakrecepten.se/vitloksbrod-recept/
Kanske inte så "Julaktigt", men jag älskar vitlöksbröd!
Vi köper alltid valnötsbröd från vårat lokala bageri. Supergott med julskinka på.
Sirapslimpa, mjukkakor (hällakakor) på rågsikt, knäckebröd och hårt tunnbröd.