Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilket bröd bakar Ni till jul?

  • 123Linnea 29 november 2009

    Har tänkt att även JAG ska baka i år. Bröd t ex. Har hittat lite recept här, men det kunde vara kul att veta om ni har några bra recept som ni vill delge. Inte vörtbröd - det har jag recept på.

  • 123Linnea 30 november 2009

    Nån som bakar till jul?

  • Uli 30 november 2009

    skargards kakor, sirapslimpa och vortbrod!. skargardskakorna finns har pa MK. kan leta fram dem senare :)

  • emaxen 30 november 2009

    :)Brödkakor på skinkspad 4 st:D

    Ingredienser
    50 g jäst.
    5 dl skinkspad.
    2 tsk sirap.
    ½ tsk salt.
    8-10 dl rågsikt.

    Gör så här
    Smula sönder jästen i en bunke.
    Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
    Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
    Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
    Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
    Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
    Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
    Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.

  • 123Linnea 30 november 2009

    Spännande! Vad blir smaken, med skinkspad i ?:)

    Skrivet av emaxen den 30 nov 2009

    :)Brödkakor på skinkspad 4 st:D

    Ingredienser
    50 g jäst.
    5 dl skinkspad.
    2 tsk sirap.
    ½ tsk salt.
    8-10 dl rågsikt.

    Gör så här
    Smula sönder jästen i en bunke.
    Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
    Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
    Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
    Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
    Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
    Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
    Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.





























  • zonale 30 november 2009

    Mitt favoritbröd med julskinka på...
    Kryddigt julbröd

  • Jessika 30 november 2009

    Mitt gula morotsbröd är stående både på jul och till påsk.

    Morotsbröd

  • idea_ 30 november 2009

    Jag brukar baka samma bröd som mamma brukade baka till jul varje år. Det innebär tunna mjukkakor av rågsikt och tjocka mjukkakor. Mina kusiner hör av sig till mig ibland när de tappat bort recepten med förfrågningar om recepten på "stinas julbröd" (mamma hette kristina).

  • lenajeanette 30 november 2009

    Brukar ibland baka kavring, receptet har jag hittat i Ica förlagets stora bok om bakning.

  • emaxen 30 november 2009

    Jag tycker att det blir saftigt och lite "skinksmak" på brödet.
    Dessa brödkakor bakade min farmor när hon levde och även min mamma bakar dessa.:D


    Skrivet av 123Linnea den 30 nov 2009

    Spännande! Vad blir smaken, med skinkspad i ?:)
    Skrivet av emaxen den 30 nov 2009

    :)Brödkakor på skinkspad 4 st:D

    Ingredienser
    50 g jäst.
    5 dl skinkspad.
    2 tsk sirap.
    ½ tsk salt.
    8-10 dl rågsikt.

    Gör så här
    Smula sönder jästen i en bunke.
    Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
    Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
    Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
    Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
    Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
    Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
    Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.





























  • 123Linnea 30 november 2009

    Tack för tips! Har ni fler så är det bara roligt!

  • sikaal 30 november 2009

    Jag bakar ett vanligt bröd på BARA vetemjöl med en "sträng" uppepå. Det är enda gången på året det blir vetematbröd:D Det är detta maken vill doppa!(N)

  • AurixLarson 22 december 2009

    Jag ska baka vitlöksbröd. brukar köra på detta recept http://bakrecepten.se/vitloksbrod-recept/
    Kanske inte så "Julaktigt", men jag älskar vitlöksbröd!

  • mariaengstrom 22 december 2009

    Vi köper alltid valnötsbröd från vårat lokala bageri. Supergott med julskinka på.

  • Roggan 22 december 2009

    Sirapslimpa, mjukkakor (hällakakor) på rågsikt, knäckebröd och hårt tunnbröd.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.