Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmust?

  • maria_wijk 29 september 2009

    Har mycket stor tillgång på äpplen och har nu gjort både vin, äppelsaft, äppelmos, torkat äpplen, gjort färskpressad juice med mera.

    Så slog mig tanken att jag kanske kan göra egen must eftersom jag har en råsaftcentrifug, men hur går man tillväga för att musten skall bli lagringsbar?

    EDIT: Problemet löst :)

  • gunillaz6 29 september 2009

    Just stoppat en petflaska i frysen med äppeljuice från råsaftcentrifugen.
    Skummet från äpple inget vidare.
    Tog bort det..
    Hur löste du det med must förvaringen?

  • maria_wijk 29 september 2009

    Får du skum med kan du ju sila bort det genom en silduk om du vill.

    Så här löste jag det.
    Pastöriserad äppelmust

  • gunillaz6 29 september 2009

    Måste prova det nästa år, min äppelskörd är tyvär slut nu.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.