Har mycket stor tillgång på äpplen och har nu gjort både vin, äppelsaft, äppelmos, torkat äpplen, gjort färskpressad juice med mera.
Så slog mig tanken att jag kanske kan göra egen must eftersom jag har en råsaftcentrifug, men hur går man tillväga för att musten skall bli lagringsbar?
EDIT: Problemet löst :)
gunillaz629 september 2009
Just stoppat en petflaska i frysen med äppeljuice från råsaftcentrifugen.
Skummet från äpple inget vidare.
Tog bort det..
Hur löste du det med must förvaringen?
maria_wijk29 september 2009
Får du skum med kan du ju sila bort det genom en silduk om du vill.
Har mycket stor tillgång på äpplen och har nu gjort både vin, äppelsaft, äppelmos, torkat äpplen, gjort färskpressad juice med mera.
Så slog mig tanken att jag kanske kan göra egen must eftersom jag har en råsaftcentrifug, men hur går man tillväga för att musten skall bli lagringsbar?
EDIT: Problemet löst :)
Just stoppat en petflaska i frysen med äppeljuice från råsaftcentrifugen.
Skummet från äpple inget vidare.
Tog bort det..
Hur löste du det med must förvaringen?
Får du skum med kan du ju sila bort det genom en silduk om du vill.
Så här löste jag det.
Pastöriserad äppelmust
Måste prova det nästa år, min äppelskörd är tyvär slut nu.