Vi har fått massor med äpplen och har snart förätit oss på olika bakverk innehållande äpplen.
Jag är i desperat behov av tips på vad man mer kan göra med dem!
Någon som har ett recept på Äppelmust?
PS. Vi äter inte äppelmos :(
anluk21 september 2009
Här kommer ett kanonrecept på en jättegod dricka:
Du kan även frysa in äppelskivor för senare användning i tex pajer eller andra bakverk. Llyckliga du som har så mycket äpplen:p
maria_wijk24 september 2009
Skrivet av Elvira98 den 21 sep 2009
Hjälp!
Vi har fått massor med äpplen och har snart förätit oss på olika bakverk innehållande äpplen.
Jag är i desperat behov av tips på vad man mer kan göra med dem!
Någon som har ett recept på Äppelmust?
PS. Vi äter inte äppelmos :(
Även här sitter det en med massor av äpplen, blir så med nio äppelträd. Mos åt du inte men äppelsaft kan ju vara ett alternativ. Annars kan jag rekommendera torkning, blir som karameller att äta som de är eller perfekta att blanda i musli.
Kokt äppelsaft
3 kg äpplen av valfri sort, mogna och saftiga
1 1/2 liter vatten
3 krm askorbinsyra eller saften av en citron
1 st kanelstång
6 dl strösocker
Receptet ger ca 1½-2 liter färdig saft.
1. Skölj äpplena och dela dem i mindre delar.
2. Lägg alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull och koka långsamt upp under lock tillls äpplena börjar koka sönder.
3. Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. Koka upp, rör ned sockret och gör ett nytt kort uppkok.
4. Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor.
5. Låt kallna och förvara sedan svalt.
Dagmamman24 september 2009
Du kan skala dem, klyfta dem och frysa dem i en påse. Då har du färdigt till paj eller tex kräm. Blir lite bruna när man tar upp dem men inget fel på smaken!
pigelin24 september 2009
Här i Östergötland finns det åtminstonde ett musteri, Brunneby musteri, där man kan lämna in äpplen och sedan få must. (Har själv aldrig testat det...)
Elvira9825 september 2009
Tack å tack för alla tips!
Nu kommer inget att förfaras och helgen är räddad, det blir till att sätta igång och skörda :)
Hjälp!
Vi har fått massor med äpplen och har snart förätit oss på olika bakverk innehållande äpplen.
Jag är i desperat behov av tips på vad man mer kan göra med dem!
Någon som har ett recept på Äppelmust?
PS. Vi äter inte äppelmos :(
Här kommer ett kanonrecept på en jättegod dricka:
Du kan även frysa in äppelskivor för senare användning i tex pajer eller andra bakverk. Llyckliga du som har så mycket äpplen:p
Hjälp!
Vi har fått massor med äpplen och har snart förätit oss på olika bakverk innehållande äpplen.
Jag är i desperat behov av tips på vad man mer kan göra med dem!
Någon som har ett recept på Äppelmust?
PS. Vi äter inte äppelmos :(
Även här sitter det en med massor av äpplen, blir så med nio äppelträd. Mos åt du inte men äppelsaft kan ju vara ett alternativ. Annars kan jag rekommendera torkning, blir som karameller att äta som de är eller perfekta att blanda i musli.
Kokt äppelsaft
3 kg äpplen av valfri sort, mogna och saftiga
1 1/2 liter vatten
3 krm askorbinsyra eller saften av en citron
1 st kanelstång
6 dl strösocker
Receptet ger ca 1½-2 liter färdig saft.
1. Skölj äpplena och dela dem i mindre delar.
2. Lägg alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull och koka långsamt upp under lock tillls äpplena börjar koka sönder.
3. Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. Koka upp, rör ned sockret och gör ett nytt kort uppkok.
4. Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor.
5. Låt kallna och förvara sedan svalt.
Du kan skala dem, klyfta dem och frysa dem i en påse. Då har du färdigt till paj eller tex kräm. Blir lite bruna när man tar upp dem men inget fel på smaken!
Här i Östergötland finns det åtminstonde ett musteri, Brunneby musteri, där man kan lämna in äpplen och sedan få must. (Har själv aldrig testat det...)
Tack å tack för alla tips!
Nu kommer inget att förfaras och helgen är räddad, det blir till att sätta igång och skörda :)